Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Montarea ușilor glisante - cum o poți face acasă

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!sursa foto: https://pixabay.com/photos/barn-door-sliding-door-bedroom-3705530/


Montarea ușilor de interior este o metodă excelentă de creare a unor spații intime, dar și de completare a decorului casei tale. În lipsa unui spațiu generos, situație cu care cei mai mulți care locuiesc într-un apartament se confruntă, arhitecții și designerii de interior au căutat o soluție pentru a păstra delimitarea camerelor cu ajutorul ușilor, salvând mai mult spațiu la deschiderea acestora. Așa au apărut ușile glisante de interior. Foarte cochete și ideale pentru orice locuință, putând fi montate atât la intrarea fiecărei camere, cât și ca delimitare a unui dressing sau a unei zone de depozitare, ușile glisante au o mulțime de avantaje.


De ce să montezi uși glisante în locuința ta?


Economie de spațiu. Primul și cel mai important motiv pentru care ai putea renunța la ușile clasice și ai monta în locul lor uși glisante este cel al spațiului câștigat în urma acestei rocade. Indiferent dacă ușa glisantă va rămâne deschisă ori o vei închide, poziția acesteia nu va răpi nici măcar un centimetru pătrat din locuința ta.


Libertatea de a alege materialul și dimensiunea. Dacă la ușile clasice cu balamale de interior materialul din care sunt fabricate sau mărimea sunt, de cele mai multe ori, standard, în cazul ușilor glisante vei avea libertatea de a comanda ceva pe placul, după nevoile pe care le ai.


Scapi de praguri. Nu întotdeauna estetice, pragurile pot reprezenta un impediment atunci când vrei să faci curățenie sau să lași robotul de aspirare să își facă singur treaba.


Nu scârțâie. Probabil ai auzit cel puțin o dată scârțâitul enervant al unei uși atunci când voiai să te odihnești. Cu ușile glisante, vei scăpa de acest stres.


Sunt mult mai sigure. În cazul în care ai experimentat măcar o dată prinderea degetelor în balamaua ușii, probabil știi cât de neplăcută poate fi senzația. Ușile glisante te vor scăpa de grija că cei mici sau chiar tu vă veți accidenta astfel.


Cum se montează ușile glisante


Deși poate părea dificil la prima vedere, montarea ușilor glisante nu necesită ajutorul vreunui meșter, pentru că o poți face de unul singur. Imediat după ce ai deschis pachetul comandat, vei observa că, pe lângă ușa glisantă propriu-zisă, vei mai găsi cel puțin două role, ghidaje, opriri, panoul superior de acoperire, plăci și alte accesorii pentru sisteme glisante, precum șuruburi.


Uneltele de care ai nevoie pentru a monta o ușă simplă glisantă sunt o ruletă, un nivel (o cumpănă), un burghiu sau un perforator, o șurubelniță, un ciocan și un creion sau un marker.

În funcție de modelul de ușă glisantă pe care te pregătești să îl montezi, vei găsi propriile instrucțiuni concrete, pe care îți recomandăm să le urmărești pas cu pas.


Pasul 1 - Demontează ușa veche


Înainte de instalarea celei noi, scoate atât ușa veche, cât și plăcile de decupare, cutia de ușă și, implicit, balamalele acesteia, pentru a fi sigur că noul sistem nu interacționează cu cel vechi. Șterge atent urmele lăsate și nivelează posibilele imperfecțiuni ale peretelui, dacă este cazul, pentru ca folia de ușă să se potrivească perfect.


Pasul 2 - Măsoară corect!


Pentru că eroarea permisă la instalarea ușii glisante este de doar 5 milimetri, măsoară atent partea inferioară a ușii și asigură-te că aceasta este paralelă cu podeaua. Ține aproape un plumb, pentru a putea realiza o lucrare perfectă.


Pasul 3 - Montează cadrul noii uși


Pentru a putea monta noul cadru, vei avea nevoie de pene speciale, pe care le vei amplasa între cutie și perete. Pentru a obține o poziție uniformă a ușii glisante, e nevoie să fii atent la reglarea poziției panourilor și a gradului de degajare din diafragmă a acesteia. După ce ești sigur că poziția aleasă este cea ideală, poți fixa structura cu ajutorul unei șurubelnițe. Ghidajele de sus trebuie marcate cu un creion sau un marker, pentru ca foaia de ușă să fie agățată în mod egal. Imediat după aceea, poți introduce pânza în deschidere, făcând și de această dată un marcaj. Dacă cele două marcaje se aliniază perfect, poți trage o linie pentru ca instalarea ușii să poată începe.


Pasul 4 - Poziționează fasciculul


Din linia rezultată anterior măsoară 5-7 centimetri în direcția tavanului și mai trasează o linie, care va reprezenta localizarea fasciculului. Lungimea lemnului trebuie să fie de două ori mai mare decât lățimea păturii, plus încă 10 centimetri. Dacă fasciculul este atașat de un sistem dublu, atunci lungimea totală a acestuia, împreună cu cea a profilului, ar trebui să fie de patru ori lățimea unei frunze. Acest pas te va ajuta să permiți ușii, după ce va fi montată, să poată fi deschisă complet.

Poziționarea fasciculului depinde de numărul de supape și de partea de deschidere a ușii. Mijlocul acestuia ar trebui să fie așezat atât deasupra părții drepte, cât și a părții stângi. În cazul în care ușa pe care vrei să o montezi are deschidere în ambele părți, fiind una dublă, lungimea fasciculului va fi împărțită în 3 părți, având chiar deasupra deschiderii partea intermediară a acestuia.


Pasul 5 - Ocupă-te de carcasă


E bine să știi că lățimea carcasei ar trebui să fie de două ori mai mare decât lățimea ușii în sine, pentru a permite încastrarea completă a acesteia atunci când este deschisă. O ramă obișnuită de ușă glisantă poate susține maximum 80 de kilograme, care poate reprezenta greutatea unei uși de interior din sticlă, lemn sau chiar metal. Fiecare parte a carcasei este fixată pe perete, iar decalajul dintre acestea se umple cu spumă specială.


Pasul 6 - Montează sistemul de glisare (alunecare)


Șina superioară a ușii glisante poate fi atașată prima, urmată de rolurile superioare ale pânzei. Mecanismul cu role este și el introdus în profil, după care poți trece la montarea șinei inferioare, dacă ușa este prevăzută cu așa ceva.


Pasul 7 - Așază ușa glisantă


Ușa glisantă este gata să fie așezată la locul ei. Poziționeaz-o corect și pune-o în cadrul de ușă de care te-ai ocupat anterior. Verifică mecanismul și mișcarea făcută de ușă, ca mai apoi să te bucuri de o inovație a design-ului de interior,


Comandă și montează la tine acasă sisteme de uși glisante de calitate și beneficiază de toate avantajele pe care acestea le oferă.

Postat in Cum se monteaza

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Cum se monteaza, in cel mai scurt timp posibil.