eMenatwork foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator eMenatwork este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
luni - vineri orele 9-17 Contact

Montarea usilor glisante - cum o poti face acasa


sursa foto: https://pixabay.com/photos/barn-door-sliding-door-bedroom-3705530/

Montarea usilor de interior este o metodã excelentã de creare a unor spatii intime, dar si de completare a decorului casei tale. În lipsa unui spatiu generos, situatie cu care cei mai multi care locuiesc într-un apartament se confruntã, arhitectii si designerii de interior au cãutat o solutie pentru a pãstra delimitarea camerelor cu ajutorul usilor, salvând mai mult spatiu la deschiderea acestora. Asa au apãrut usile glisante de interior. Foarte cochete si ideale pentru orice locuintã, putând fi montate atât la intrarea fiecãrei camere, cât si ca delimitare a unui dressing sau a unei zone de depozitare, usile glisante au o multime de avantaje.

 

De ce sã montezi usi glisante în locuinta ta?

- Economie de spatiu. Primul si cel mai important motiv pentru care ai putea renunta la usile clasice si ai monta în locul lor usi glisante este cel al spatiului câstigat în urma acestei rocade. Indiferent dacã usa glisantã va rãmâne deschisã ori o vei închide, pozitia acesteia nu va rãpi nici mãcar un centimetru pãtrat din locuinta ta.

- Libertatea de a alege materialul si dimensiunea. Dacã la usile clasice cu balamale de interior materialul din care sunt fabricate sau mãrimea sunt, de cele mai multe ori, standard, în cazul usilor glisante vei avea libertatea de a comanda ceva pe placul, dupã nevoile pe care le ai.

- Scapi de praguri. Nu întotdeauna estetice, pragurile pot reprezenta un impediment atunci când vrei sã faci curãtenie sau sã lasi robotul de aspirare sã îsi facã singur treaba.

- Nu scârtâie. Probabil ai auzit cel putin o datã scârtâitul enervant al unei usi atunci când voiai sã te odihnesti. Cu usile glisante, vei scãpa de acest stres.

- Sunt mult mai sigure. În cazul în care ai experimentat mãcar o datã prinderea degetelor în balamaua usii, probabil stii cât de neplãcutã poate fi senzatia. Usile glisante te vor scãpa de grija cã cei mici sau chiar tu vã veti accidenta astfel.

 

Cum se monteazã usile glisante

Desi poate pãrea dificil la prima vedere, montarea usilor glisante nu necesitã ajutorul vreunui mester, pentru cã o poti face de unul singur. Imediat dupã ce ai deschis pachetul comandat, vei observa cã, pe lângã usa glisantã propriu-zisã, vei mai gãsi cel putin douã role, ghidaje, opriri, panoul superior de acoperire, plãci si alte accesorii pentru sisteme glisante, precum suruburi.

Uneltele de care ai nevoie pentru a monta o usã simplã glisantã sunt o ruletã, un nivel (o cumpãnã), un burghiu sau un perforator, o surubelnitã, un ciocan si un creion sau un marker.

În functie de modelul de usã glisantã pe care te pregãtesti sã îl montezi, vei gãsi propriile instructiuni concrete, pe care îti recomandãm sã le urmãresti pas cu pas.

Pasul 1 - Demonteazã usa veche

Înainte de instalarea celei noi, scoate atât usa veche, cât si plãcile de decupare, cutia de usã si, implicit, balamalele acesteia, pentru a fi sigur cã noul sistem nu interactioneazã cu cel vechi. Sterge atent urmele lãsate si niveleazã posibilele imperfectiuni ale peretelui, dacã este cazul, pentru ca folia de usã sã se potriveascã perfect.

Pasul 2 - Mãsoarã corect!

Pentru cã eroarea permisã la instalarea usii glisante este de doar 5 milimetri, mãsoarã atent partea inferioarã a usii si asigurã-te cã aceasta este paralelã cu podeaua. Èšine aproape un plumb, pentru a putea realiza o lucrare perfectã.

Pasul 3 - Monteazã cadrul noii usi

Pentru a putea monta noul cadru, vei avea nevoie de pene speciale, pe care le vei amplasa între cutie si perete. Pentru a obtine o pozitie uniformã a usii glisante, e nevoie sã fii atent la reglarea pozitiei panourilor si a gradului de degajare din diafragmã a acesteia. Dupã ce esti sigur cã pozitia aleasã este cea idealã, poti fixa structura cu ajutorul unei surubelnite. Ghidajele de sus trebuie marcate cu un creion sau un marker, pentru ca foaia de usã sã fie agãtatã în mod egal. Imediat dupã aceea, poti introduce pânza în deschidere, fãcând si de aceastã datã un marcaj. Dacã cele douã marcaje se aliniazã perfect, poti trage o linie pentru ca instalarea usii sã poatã începe.

Pasul 4 - Pozitioneazã fasciculul

Din linia rezultatã anterior mãsoarã 5-7 centimetri în directia tavanului si mai traseazã o linie, care va reprezenta localizarea fasciculului. Lungimea lemnului trebuie sã fie de douã ori mai mare decât lãtimea pãturii, plus încã 10 centimetri. Dacã fasciculul este atasat de un sistem dublu, atunci lungimea totalã a acestuia, împreunã cu cea a profilului, ar trebui sã fie de patru ori lãtimea unei frunze. Acest pas te va ajuta sã permiti usii, dupã ce va fi montatã, sã poatã fi deschisã complet.

Pozitionarea fasciculului depinde de numãrul de supape si de partea de deschidere a usii. Mijlocul acestuia ar trebui sã fie asezat atât deasupra pãrtii drepte, cât si a pãrtii stângi. În cazul în care usa pe care vrei sã o montezi are deschidere în ambele pãrti, fiind una dublã, lungimea fasciculului va fi împãrtitã în 3 pãrti, având chiar deasupra deschiderii partea intermediarã a acestuia.

Pasul 5 - Ocupã-te de carcasã

E bine sã stii cã lãtimea carcasei ar trebui sã fie de douã ori mai mare decât lãtimea usii în sine, pentru a permite încastrarea completã a acesteia atunci când este deschisã. O ramã obisnuitã de usã glisantã poate sustine maximum 80 de kilograme, care poate reprezenta greutatea unei usi de interior din sticlã, lemn sau chiar metal. Fiecare parte a carcasei este fixatã pe perete, iar decalajul dintre acestea se umple cu spumã specialã.

Pasul 6 - Monteazã sistemul de glisare (alunecare)

Sina superioarã a usii glisante poate fi atasatã prima, urmatã de rolurile superioare ale pânzei. Mecanismul cu role este si el introdus în profil, dupã care poti trece la montarea sinei inferioare, dacã usa este prevãzutã cu asa ceva.

Pasul 7 - Asazã usa glisantã

Usa glisantã este gata sã fie asezatã la locul ei. Pozitioneaz-o corect si pune-o în cadrul de usã de care te-ai ocupat anterior. Verificã mecanismul si miscarea fãcutã de usã, ca mai apoi sã te bucuri de o inovatie a design-ului de interior,

 

Comandã si monteazã la tine acasã sisteme de usi glisante de calitate si beneficiazã de toate avantajele pe care acestea le oferã.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul

Acceseaza produsele in functie de producator

Know-How Center

Idei. Sfaturi. Recomandari utile.