eMenatwork foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator eMenatwork este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
luni - vineri orele 9-17 Contact

10 Concepte ale Designului in Iluminat de la Euroluce, Milano 2015


Esti arhitect, designer sau un pasionat al designului in iluminat si nu ai ajuns la expozitia Euroluce, din Milano, cel mai important eveniment din domeniul iluminatului? 

Echipa VEM Proiect Lighting, prezenta la expozitie, ne-a impartasit ce idei si concepte de iluminat le-au atras atentia. Si nu sunt putine. Asa ca ne-am gandit sa ti le prezentam si tie.

Euroluce este expozitia dedicata solutiilor inovative de iluminat si prezinta o gama larga de idei si concepte de iluminat pentru iluminatul comercial, arhitectural, decorativ si de design, utilizand tehnologii avansate: sisteme de iluminare cu LED.

La Milano, ei au gasit o adevarata competitie de concepte originale ale marilor expozanti corpuri de iluminat din: ciment, lemn, metal, pene, ceramica, profile si lista continua. Aici s-au intalnit cu Ilmas, Altis, Status, Lombardo, Belfiore, Nemo, Vimar si alte mari nume din industria iluminatului.

Vimar, producatorul de aparataj terminal modular care a reusit sa transforme banalele prize si intrerupatoare in elemente principale de design a prezentat ultimul concept de casa inteligenta: by-me.

Pentru ca ideile si conceptele acestor expozanti ne-au starnit interesul, iata o colectie de 10 concepte care sa te inspire in viitoarele tale proiecte.


1. Cemento Style – by Lombardo

Corpuri de iluminat din ciment? Cine ar fi zis ca putem utiliza acest material in iluminat. Da, cei de la Lombardo au creat astfel de corpuri de iluminat si chiar ne-au surprins cu designul acestor elemente.  Un concept original, diferit care poate fi utilizat atat in spatiile moderne in care se imbina noul cu vechiul, cat si in spatiile cu stil industrial.

Euroluce -eMenatwork

Lombardo

Euroluce -eMenatwork (6).jpg

Lombardo


2. Geometry Style - by Nemo

Linii, dreptunghiuri, cercuri, trapeze. Asa s-ar descrie in cateva cuvinte conceptul expus de Nemo Studio. Un concept original, in care geometria s-a imbinat perfect cu ideea de design in iluminat. Si nu au fost putine corpurile de iluminat care ne-au  atras atentia si anume:

         Corpul Linescapes, creat doar din linii drepte;

         Corpul Kepler– l-am numit noi – cerc in cerc,

         Corpul Spigolo – dreptunghi in dreptunghi

         Wall Shadows – elementul central al standului Nemo Studio. Asa cum sugereaza si numele, Wall Shadows este un corp de iluminat care se aplica pe perete si prezinta un design diferit compus dintr-o serie de trapezuri, avand o multitudine de umbre si lumini.

Euroluce -eMenatwork (29).jpg

Linescapes

Euroluce -eMenatwork (34).jpg

Kepler

 Euroluce -eMenatwork (36).jpg

Spigolo

Euroluce -eMenatwork (39).jpg

Wall Shadows

 

3. Monkey Invasion- by Seletti

Ajungand la standul celor de la Seletti, am trecut de la geometria in design la un concept cu totul si diferit: Invazia Maimutelor. O abordare creativa a lui Marcantonio Raimondi Malerba prin care subliniaza faptul ca (r)evolutia este singura solutie in designul in iluminat. Corpurile de iluminat expuse, denumite Monkey Lamp, au la baza tehnologia Neon Art si creeaza un decor original datorita acestei tehnologii.

Euroluce -eMenatwork (1).jpg

Monkey Lamp


4. Ipsos Style - by Belfiore

Competitia conceptelor originale in design continua. Cei de la Belfiore s-au evidentiat la Euroluce prin ideea de a utiliza ipsosul in realizarea corpurilor de iluminat. Ipsosul este un material natural folosit in general in constructii. Corpurile realizate de Belfiore au diverse forme si dimensiuni cu o paleta diversificata de culori asa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos.  

Euroluce -eMenatwork (46).jpg

 

 5. Metaphoric Light - by Kinetura

Standul belgienilor de la Kinetura ne-a impresionat cel mai mult in cadrul expozitiei Euroluce. Kinetura a creat un design metamorfic combinand iluminatul modular cu transformarea fizica. Corpurile metamorfice create sunt Tokio, Santiago si New York. In video-ul de mai jos, poti viziona “metamorfozarea” corpului New York.

Euroluce

Corp de iluminat Tokio

Corp de iluminat New York


6. Lamp Acqua - by Cini&Nils

Italienii de la Cini&Nils au prezentat un nou design in iluminat prin crearea corpurilor de iluminat din crose de golf,  Lamp Aqua. Sunt corpuri de iluminat, suspendate, avand la baza tehnologia LED. Ceea ce ne-a placut la acest design este ca ai posibilitatea de a alege numarul corpurilor utilizate, oferind de fiecare data un design diferit spatiului.

Euroluce -eMenatwork (19).jpg

Lamp Acqua


7. Barrisol Style

Un alt concept care ne-a placut este realizat de Lovegrove si Piero Castiglioni folosind corpurilor de iluminat din barrisol. Asa cum se poate observa si din imaginea de mai jos, corpurile au forme originale, luminate pe margine fiecare avand un design diferit.

Euroluce -eMenatwork (40).jpg

Corpuri de iluminat din Barrisol


8. Scrittura - by Artemide

Cand am vizitat standul celor de la Artemide, am fost surpinsi de ideea de a folosi profilele in designul de iluminat. Corpurile de iluminat au fost create din profile aparente cu mufe LED incastrate. Conceptul a fost realizat de Laura Pessoni, numit Scrittura. 

Euroluce -eMenatwork (13).jpg

Scrittura


9. Surse de iluminat cu led pentru alimente si bijuterii - by Ilmas

Ilmas a avut o alta abordare pentru designul in iluminat prezentand importanta luminii in prezentarea alimentelor, bijuteriilor si imbracamintei. De la ei am aflat despre cele 4 module de iluminat:  Meat+, Fresh meat, Gold, Gold+. Iluminatul corect in magazinele de specialitate pot contribui la cresterea vanzarilor.

Euroluce -eMenatwork (23).jpg

Ilmax - module pentru iluminat imbracaminte 

Euroluce -eMenatwork (24).jpg

Ilmax - module de iluminat pentru alimente


10. Organic lighting design by David Trubridge

Conceptele expozantilor au fost care mai de care mai originale. Un concept care ne-a atras atentia a fost la standul celor din Noua Zeelanda unde era expusa o barca luminata si un triunghi. Ideea apartine lui David Trubridge prin care se evidentiaza lumina organica.

Euroluce -eMenatwork (2).jpg

Concept de David Trubridge


Pentru orice intrebare ai in proiectele tale, specialistii VEM Proiect Lighting iti pot oferi raspunsuri si consultata gratuita.


Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul

Acceseaza produsele in functie de producator

Know-How Center

Idei. Sfaturi. Recomandari utile.