Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

3 Tipuri de materiale de constructii rezistente

  19-07-2018

Link foto: https://pixabay.com/ro/casa-constructii-cabana-cas%C4%83-nou%C4%83-1710566/

Constructia sau chiar achizitia unei case, tine cont de mai multe criterii importante. Iar, pe langa suprafata si calitatea terenului, pret sau dimensiunea casei, cel mai important aspect are legatura directa cu materialele de constructii. Materialele din care este sau urmeaza sa fie construita casa sunt variate, fiecare model avand propriile avantaje ori dezavantaje. Trebuie cunoscute proprietatile fiecarui material in parte, ulterior luata decizia potrivita. Iata ce iti recomandam sa stii!

 

Top 3 materiale de constructii alese in functie de rezistenta

In prezent, in aproape toata luma se folosesc aceleasi tipuri de materiale de constructii pentru case: lemn, caramida, beton la care se adauga si metal si piatra.

- Materiale de constructii din lemn. Nu si-au pierdut farmecul casele din lemn, ba mai mult, au atractia lor aparte. De regula, casele din lemn sunt construite in zonele de munte, in mijlocul naturii, acolo unde locul este amenajat pentru relaxare. Din punct de vedere al rezistentei, casele din lemn sunt sigure, mai ales ca in fata cutremurelor sunt extrem de eficiente. Sunt usor de compartimentat, indiferent de suprafata totala, iar din punct de vedere al costurilor, cu siguranta lemnul este unul dintre materialele mai ieftine. Au un pret mai mic cu pana la 40% fata de casele din caramida.

Constructia unei case din lemn trebuie sa tina cont de mai multe criterii printre care: ce tip de locuinta este recomandat sa fie construita in functie de calitatea terenului, dar si care este modelul potrivit de lemn, cum se intretine si cum se trateaza pentru a rezista cat mai mult timp.

Lemnul poate fi prelucrat usor, poate fi construit cu orice forma si poate rezista pe termen lung daca este ingrijit pe masura.

Casele pot fi construite in totalitate din lemn, ori combinat, lemnul fiind doar piesa decorativa.

- Materiale de constructii din caramidaCasele din caramida sunt si ele construite in continuare datorita rezistentei pe care caramida o ofera. Gasite mai mult doar in anumite zone ale tarii, casele din caramida sunt facute din materiale precum argila, care ulterior este uscata la soare si apoi fiecare caramida rand pe rand este fixata una peste cealalta. Caramida este un material extrem de rezistent, potrivit pentru constructia unei case, cea nearsa este cel mai mult recomandata in zonele in care clima este foarte uscata, in timp ce in regiunile umede se potriveste caramida arsa. Trecute printr-un tratament chimic, caramizile sunt si un material rezistent la foc, astfel ca nu exista niciun fel de problema in eventualitatea unui incendiu.

- Materiale de constructii din beton. In prezent poate unul dintre cele mai folosite materiale de constructii. Betonul este rezistent, un material modern care este realizat din mai multe materiale precum: piatra, nisip, apa si ciment. Dupa ce se usuca, materialul devine unul extrem de rezistent, usor de transportat si ideal din punct de vedere al eficientei. Pentru o rezistenta absoluta, betonul este intarit si cu stalpi de otel de sustinere, acestia fiind fixati in momentul in care este turnat in structura constructiei.

Este un material de constructii recomandat si pentru turnarea unei fundatii, dar si pentru constructia peretilor ori a tavanului, orice fel de constructie.

Din punct de vedere al costurilor, betonul este o solutie avantajoasa pentru ca nu are deloc un pret ridicat. De asemenea, costurile lunare sunt cu mult mai reduse avand in vedere ca structura, dar si toata constructia casei este cu mult mai eficienta din punct de vedere energetic.   

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator