Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

5 idei moderne pentru iluminatul gradinii

  25-06-2019

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/shallow-focus-photography-of-string-lights-on-tree-1389431/

Vremea bunã a venit, în sfârsit, asa cã acum este momentul sã finalizezi proiectul de amenajare a grãdinii tale, pentru a putea gãzdui mese în aer liber, petreceri si întâlniri cu cei dragi, care se întind mult timp dupã ce soarele a apus. Unul dintre elementele cheie ale designului grãdinii este iluminatul exterior. Lumina ambientalã, confortabilã si esentialã, te ajutã sã profiti la maximum de grãdina ta, dar stii care sunt cele mai noi optiuni de iluminat pentru curtea casei? Pentru a duce la bun sfârsit aranjarea grãdinii tale, ti-am pregãtit mai jos cinci idei moderne pentru iluminatul de exterior, în scopul de a obtine un spatiu confortabil si primitor, în care vei petrece momente relaxante chiar si dupã asfintit. 

1. Felinarele

Felinarele sunt o optiune perfectã de iluminat exterior. Acestea pot fi grupate pe terase pentru un plus confortabil de relaxare în grãdinã, pot alinia aleile pentru a ghida invitatii spre locul petrecerii, sau pot chiar adãuga o strãlucire intimã la o cinã luatã în aer liber. Asadar, alege un model de corp de iluminat pentru grãdinã în stil de felinar si amplaseazã mai multe elemente de acest tip prin curte, pentru a seta o atmosferã aparte în cadrul exterior pe care l-ai amenajat pentru serile de varã.

2. Sirurile de lumini

Inspirate de instalatia de brad de Crãciun, sirurile de lumini sunt o fabuloasã aditie în orice grãdinã si sunt îndrãgite pentru atmosfera de celebrare pe care o oferã. Creeazã un efect deosebit prin amplasarea acestora în zigzag, deasupra mesei de pe terasã, prin agãtarea lor de ramurile copacilor din jur. Vei aduce o senzatie de festival în interiorul curtii tale, iar invitatii se vor simti de minune în acest cadru romantic. Avansul tehnologic a adus o inovatie pentru sirul de lumini cu becuri - banda LED. Alege aceastã sursã de luminã pentru exterior si traseazã cu ajutorul ei linia gardului, a spatiului pentru luat masa sau înfãsoarã trunchiurile copacilor, pentru un efect wow.

3. Proiectoarele

Ne îndepãrtãm pentru câteva momente de amenajarea grãdinii în scopul confortului si relaxãrii si includem în acest top proiectoare de exterior, care au rolul de a lumina puternic curtea, astfel încât sã cresti nivelul de sigurantã si protectie al casei tale. Montarea câtorva asemenea proiectoare în exteriorul casei, îndreptate înspre zonele care ar putea deveni puncte de acces pentru oaspetii nepoftiti, te va scãpa de orice griji! Casa si curtea ta vor rãmâne în sigurantã pe tot parcursul noptii, întrucât rãufãcãtorii se concentreazã asupra zonelor întunecate, prin care pot intra si dispãrea la fel de usor în urma unei infractiuni.

4. Stâlpi de iluminat

O altã idee modernã de a ilumina grãdina casei tale vine sub formã de stâlpi pitici pentru grãdinã. Cu sisteme de functionare inovative din care poti alege - tehnologie LED sau captarea energiei solare, acesti stâlpi de iluminat vin într-o multime de nuante si stiluri de design. Foloseste-i pentru a delimita anumite zone din curte sau amplaseazã-i pe gazon, în mod aparent aleator, pentru un efect boho-chic senzational. 

5. Spoturi LED

Stii cã în amenajarea grãdinii existã cinci lucruri care nu ar trebui sã lipseascã din curtea ta? Ei bine, iluminatul este al saselea! Iar atunci când existã elemente ce pot transforma grãdina, pe timpul noptii, într-o cursã cu obstacole (trepte, diferente de nivel, ghivece de flori s.a.), sursele de luminã devin cruciale! Iatã de ce ultima idee modernã pentru iluminatul grãdinii sustine instalarea de spoturi cu tehnologie LED, pentru a puncta zonele care ar putea provoca accidentãri nedorite.

 

O grãdinã frumos amenajatã trebuie sã poatã gãzdui momente plãcute si dupã ce soarele apune si întunericul se asterne, asa cã nu mai astepta si instaleazã în curtea casei tale surse de iluminat care vor spori atmosfera de relaxare, dar vor oferi si un plus de sigurantã!

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator