eMenatwork foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator eMenatwork este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
luni - vineri orele 9-17 Contact

Amenajarea curtii - ce materiale folosim?


sursa foto: https://pixabay.com/photos/garden-house-green-yard-grass-1680802/

Priveste faptul cã locuiesti într-o casã la curte ca pe o binecuvântare si canalizeazã-ti toatã energia pentru a crea din micul spatiu de la exterior un adevãrat paradis, în care sã te poti relaxa sau petrece timp cu prietenii în aer liber, dupã bunul plac. Având la îndemânã atât de multe surse de inspiratie în mediul online, e posibil sã te simti coplesit de prea multe idei din care s-ar putea, la final, sã nu poti alege.

Sfatul nostru este sã pornesti la drum cu proiectul de amenajare a curtii cu gândul cã mai simplu înseamnã mai bine, deci pãstreazã totul cât mai putin încãrcat pentru exteriorul casei tale. Am adunat pentru tine cele mai bune idei de amenajare a curtii în ceea ce priveste materialele pe care le poti folosi într-unul dintre cele mai importante proiecte pe care le vei realiza vreodatã si de pe urma cãruia te vei hrãni constant cu energie. Iatã ce trebuie sã stii!

 

Piatra

La fel ca în cazul administrãrii unui oras, infrastructura este un aspect extrem de important si în interiorul gospodãriei tale. Asadar, proiectul de amenajare a curtii tale ar trebui sã înceapã cu un plan al aleilor din interiorul grãdinii. Nu vrei ca precipitatiile sã îti limiteze accesul în toate pãrtile curtii, asa cã asigurã-te cã aleile din piatrã te vor ajuta sã ajungi în punctele cheie ale grãdinii, fie cã vrei sã ai acces la zona de depozitare sau la pomii fructiferi. De asemenea, poti folosi piatra pentru crearea unuia sau a mai multor locuri de parcare, în functie de nevoile pe care le are familia ta.

Tot piatra este idealã pentru construirea unui grãtar suficient de mare cât sã poatã cuprinde carne rumenitã pentru întreaga familie.

 

Lemnul

Lemnul este al doilea cel mai important material atunci când vine vorba despre amenajarea curtii. Îl vei folosi pentru ridicarea unui foisor în care puteti lua masa în zilele cãlduroase sau pentru a construi spatiile de depozitare din curte, adicã magaziile. Dacã vei folosi un lemn cu o duritate crescutã, poti utiliza acest material la finisajele terasei, asa cum sunt scãrile sau balustradele. Nu uita sã apelezi la metode de tratare potrivite pentru acesta, precum lacul destinat lucrãrilor de exterior, dacã vrei sã te bucuri de longevitatea proiectelor tale.

Tot lemnul este ideal pentru constructia podetelor, dacã ai si o sursã de apã de forma unui mic iaz, sau a celor pe care vara poti aseza sezlongurile la soare.

 

Metalul

Nici metalul nu este un material de ignorat în cazul amenajãrii curtii, pentru cã îl vei folosi mai cu seamã pentru sigurantã. Vorbim de sistemele de sustinere a diverselor constructii sau culturi din interiorul grãdinii, asa cum este sârma pentru vita de vie, sau de izolarea spatiului privat, asa cum sunt sistemele de gard complete. Tot din metal sunt fabricate si diverse ornamente pe care le poti folosi pentru înfrumusetarea curtii, precum o fântânã artezianã.

 

Materiale auxiliare

Atunci când vine vorba de peisagistica grãdinii tale, poti folosi o multime de alte elemente auxiliare acestora trei pe care ti le-am prezentat mai sus. De pildã, poti alege sã împrejmuiesti baza copacilor din grãdinã cu piatrã albã si sã pui la rãdãcina lor scoartã coloratã. Aceasta nu doar cã va pãstra umiditatea solului crescutã, ceea ce îi va permite arborelui sã fie hrãnit constant, ci va avea si un efect vizual exceptional.

Transformã-te în cel mai îndrãznet designer si pune-ti ideile în practicã, fãrã a încãrca grãdina cu prea multe elemente, si bucurã-te de curtea ta în orice perioadã a anului!

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul

Acceseaza produsele in functie de producator

Know-How Center

Idei. Sfaturi. Recomandari utile.