Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Amenajarea curții - ce materiale folosim?

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!sursa foto: https://pixabay.com/photos/garden-house-green-yard-grass-1680802/


Privește faptul că locuiești într-o casă la curte ca pe o binecuvântare și canalizează-ți toată energia pentru a crea din micul spațiu de la exterior un adevărat paradis, în care să te poți relaxa sau petrece timp cu prietenii în aer liber, după bunul plac. Având la îndemână atât de multe surse de inspirație în mediul online, e posibil să te simți copleșit de prea multe idei din care s-ar putea, la final, să nu poți alege.


Sfatul nostru este să pornești la drum cu proiectul de amenajare a curții cu gândul că mai simplu înseamnă mai bine, deci păstrează totul cât mai puțin încărcat pentru exteriorul casei tale. Am adunat pentru tine cele mai bune idei de amenajare a curții în ceea ce privește materialele pe care le poți folosi într-unul dintre cele mai importante proiecte pe care le vei realiza vreodată și de pe urma căruia te vei hrăni constant cu energie. Iată ce trebuie să știi!


Piatra


La fel ca în cazul administrării unui oraș, infrastructura este un aspect extrem de important și în interiorul gospodăriei tale. Așadar, proiectul de amenajare a curții tale ar trebui să înceapă cu un plan al aleilor din interiorul grădinii. Nu vrei ca precipitațiile să îți limiteze accesul în toate părțile curții, așa că asigură-te că aleile din piatră te vor ajuta să ajungi în punctele cheie ale grădinii, fie că vrei să ai acces la zona de depozitare sau la pomii fructiferi. De asemenea, poți folosi piatra pentru crearea unuia sau a mai multor locuri de parcare, în funcție de nevoile pe care le are familia ta.

Tot piatra este ideală pentru construirea unui grătar suficient de mare cât să poată cuprinde carne rumenită pentru întreaga familie.


Lemnul


Lemnul este al doilea cel mai important material atunci când vine vorba despre amenajarea curții. Îl vei folosi pentru ridicarea unui foișor în care puteți lua masa în zilele călduroase sau pentru a construi spațiile de depozitare din curte, adică magaziile. Dacă vei folosi un lemn cu o duritate crescută, poți utiliza acest material la finisajele terasei, așa cum sunt scările sau balustradele. Nu uita să apelezi la metode de tratare potrivite pentru acesta, precum lacul destinat lucrărilor de exterior, dacă vrei să te bucuri de longevitatea proiectelor tale.

Tot lemnul este ideal pentru construcția podețelor, dacă ai și o sursă de apă de forma unui mic iaz, sau a celor pe care vara poți așeza șezlongurile la soare.


Metalul


Nici metalul nu este un material de ignorat în cazul amenajării curții, pentru că îl vei folosi mai cu seamă pentru siguranță. Vorbim de sistemele de susținere a diverselor construcții sau culturi din interiorul grădinii, așa cum este sârma pentru vița de vie, sau de izolarea spațiului privat, așa cum sunt sistemele de gard complete. Tot din metal sunt fabricate și diverse ornamente pe care le poți folosi pentru înfrumusețarea curții, precum o fântână arteziană.


Materiale auxiliare


Atunci când vine vorba de peisagistica grădinii tale, poți folosi o mulțime de alte elemente auxiliare acestora trei pe care ți le-am prezentat mai sus. De pildă, poți alege să împrejmuiești baza copacilor din grădină cu piatră albă și să pui la rădăcina lor scoarță colorată. Aceasta nu doar că va păstra umiditatea solului crescută, ceea ce îi va permite arborelui să fie hrănit constant, ci va avea și un efect vizual excepțional.


Transformă-te în cel mai îndrăzneț designer și pune-ți ideile în practică, fără a încărca grădina cu prea multe elemente, și bucură-te de curtea ta în orice perioadă a anului!

Postat in Ghidul cumparatorului

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Ghidul cumparatorului, in cel mai scurt timp posibil.