Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Amenajarea gradinii - 5 elemente care nu ar trebui sa lipseasca din curtea ta

  07-05-2019

sursa foto: https://pixabay.com/photos/summer-still-life-garden-outdoors-783344/

Amenajarea grãdinii ar trebui sã înceapã cu alegerea unui stil în care vei organiza întreaga suprafatã a curtii. Trebuie sã iei în calcul functionalitãtile de care ai vrea sã te bucuri atunci când petreci timpul în aer liber, asa cã ne-am gândit sã îti venim în ajutor cu cele mai importante 5 elemente care ar face din orice grãdinã un loc excelent pentru toti membrii familiei, indiferent de pasiuni sau vârstã. Iatã ce nu ar trebui sã-ti lipseascã din curte!

 

Planteazã legume si flori

sursa foto: https://pixabay.com/photos/field-potato-harvest-landing-2168030/

Nu multi au sansa de a locui la casã, într-un curte în care spatiul le permite amenajarea unei grãdini de legume, asa cã profitã de acest lucru si cautã-ti relaxarea în îngrijirea straturilor de pe care vei culege în scurt timp produse bio. Vei sti exact ce pui pe masã, iar gustul plin al mâncãrurilor de altãdatã se va regãsi si în preparatele pe care le vei pregãti cu produse proaspete din grãdina ta. Pentru aceasta, vei avea nevoie de câteva accesorii si utilaje de grãdinã, plase si accesorii de sustinere a plantelor si multã energie. Poti afla cum îti poti construi un solar de legume în care poti creste alimente sãnãtoase pe tot parcursul anului.

Nu uita ca o parte a grãdinii sã o rezervi pentru flori, care îti vor încânta simturile si te vor relaxa de fiecare datã când îti vei cãuta refugiul în naturã!

 

Construieste un foisor

sursa foto: https://pixabay.com/photos/gazebo-deck-shade-patio-trees-195524/

În zilele toride, ai face bine sã te feresti de soarele arzãtor cât mai mult. Ce te faci atunci când vrei, totusi, sã petreci timpul liber în naturã, însã vrei sã eviti razele ultraviolete? Solutia e mai la îndemânã decât ai fi crezut, pentru cã ridicarea unui foisor îti va permite sã te bucuri de aer curat, dar sã-ti protejezi pielea în permanentã. Foisorul se poate transforma într-un loc ideal pentru organizarea unei petreceri în curte, dacã gãsesti inspiratia de a-l decora cu câteva instalatii multicolore sau cu pânze albe, pentru un efect exceptional.

 

Monteazã un grãtar

sursa foto: https://pixabay.com/photos/steak-rib-wood-rosemary-fiorentina-1359897/

Si dacã tot a venit vorba de mâncare preparatã cu grijã si mese îmbelsugate la care sã îti inviti toti prietenii, ar fi pãcat sã scãpãm din vedere importanta grãtarului într-un astfel de cadru, nu-i asa? Fie cã optezi pentru cumpãrarea unui grãtar din metal, pregãtit sã încingã bucãtile suculente de carne si legumele proaspete, fie cã preferi sã te bucuri de mirosul mâncãrii pregãtitã la foc mic pe un grãtar construit din piatrã, acest element nu poate lipsi dintr-o curte. Va fi magnetul care va atrage pe toatã lumea într-o zi liberã si cãlduroasã, din dorinta de a-si etala calitãtile de bucãtari.

E important sã retii faptul cã pozitionarea unui grãtar trebuie sã fie în proximitatea unei surse de apã si cât mai aproape de casã, pentru nu fi nevoit sã parcurgi distante mari cu preparatele proaspãt scoase de pe jar.

 

Alege o zonã destinatã relaxãrii

sursa foto: https://pixabay.com/photos/blanket-daylight-field-grass-1846052/

Indiferent de activitatea ta preferatã din timpul liber, o parte din curtea ta ar trebui sã includã si o zonã de relaxare. Dacã îti place sã lenevesti într-un hamac cu cartea ta preferatã în mânã sau muzica pe care o iubesti în cãsti, pãstreazã câteva ore din sãptãmânã doar pentru a face acest lucru. Mai poti monta un leagãn într-o zonã feritã de zgomot a grãdinii, unde te poti rãcori cu o limonadã în dupã-amiezile de varã. Este important ca locul ales sã fie ferit de razele directe ale soarelui, pentru a te putea bucura de confort si a evita supraîncãlzirea organismului. Dacã nu ai plantati copaci în curte, asigurã-ti o zonã cu umbrã în care sã te odihnesti, cu ajutorul unor plase de umbrire, pe care le mai poti folosi si pentru a feri plantele din grãdinã de lumina puternicã a soarelui.

 

Creeazã un spatiu de joacã pentru copii

sursa foto: https://pixabay.com/photos/little-girl-reading-garden-child-912380/

Nu în ultimul rând, copiii ar trebui sã se poatã bucura cel mai mult de curtea casei tale. Contactul cu natura îi va ajuta sã se dezvolte armonios, iar joaca în aer liber le va creste nivelul imunitãtii. Poti alege sã construiesti un mini-parc de distractii, cu un tobogan si câteva obstacole pe care cei mici le pot transforma în trasee de escaladat, le poti monta o piscinã gonflabilã sau le poti amenaja un loc cu nisip în care sã se poatã juca în voie cât e ziua de lungã. Nu uita sã le oferi apã sau ceaiuri reci si sã intri din când în când în jocul lor.

Organizeazã grãdina casei astfel încât toti membrii familiei tale sã aibã un loc dedicat lor, unde se pot simti excelent în aer liber!

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator