Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Amenajarea grădinii - 5 elemente care nu ar trebui să lipsească din curtea ta

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!sursa foto: https://pixabay.com/photos/summer-still-life-garden-outdoors-783344/


Amenajarea grădinii ar trebui să înceapă cu alegerea unui stil în care vei organiza întreaga suprafață a curții. Trebuie să iei în calcul funcționalitățile de care ai vrea să te bucuri atunci când petreci timpul în aer liber, așa că ne-am gândit să îți venim în ajutor cu cele mai importante 5 elemente care ar face din orice grădină un loc excelent pentru toți membrii familiei, indiferent de pasiuni sau vârstă. Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească din curte!


Plantează legume și flori

sursa foto: https://pixabay.com/photos/field-potato-harvest-landing-2168030/


Nu mulți au șansa de a locui la casă, într-un curte în care spațiul le permite amenajarea unei grădini de legume, așa că profită de acest lucru și caută-ți relaxarea în îngrijirea straturilor de pe care vei culege în scurt timp produse bio. Vei ști exact ce pui pe masă, iar gustul plin al mâncărurilor de altădată se va regăsi și în preparatele pe care le vei pregăti cu produse proaspete din grădina ta. Pentru aceasta, vei avea nevoie de câteva accesorii și utilaje de grădină, plase și accesorii de susținere a plantelor și multă energie. Poți afla cum îți poți construi un solar de legume în care poți crește alimente sănătoase pe tot parcursul anului.

Nu uita ca o parte a grădinii să o rezervi pentru flori, care îți vor încânta simțurile și te vor relaxa de fiecare dată când îți vei căuta refugiul în natură!


Construiește un foișor

sursa foto: https://pixabay.com/photos/gazebo-deck-shade-patio-trees-195524/


În zilele toride, ai face bine să te ferești de soarele arzător cât mai mult. Ce te faci atunci când vrei, totuși, să petreci timpul liber în natură, însă vrei să eviți razele ultraviolete? Soluția e mai la îndemână decât ai fi crezut, pentru că ridicarea unui foișor îți va permite să te bucuri de aer curat, dar să-ți protejezi pielea în permanență. Foișorul se poate transforma într-un loc ideal pentru organizarea unei petreceri în curte, dacă găsești inspirația de a-l decora cu câteva instalații multicolore sau cu pânze albe, pentru un efect excepțional.


Montează un grătar

sursa foto: https://pixabay.com/photos/steak-rib-wood-rosemary-fiorentina-1359897/


Și dacă tot a venit vorba de mâncare preparată cu grijă și mese îmbelșugate la care să îți inviți toți prietenii, ar fi păcat să scăpăm din vedere importanța grătarului într-un astfel de cadru, nu-i așa? Fie că optezi pentru cumpărarea unui grătar din metal, pregătit să încingă bucățile suculente de carne și legumele proaspete, fie că preferi să te bucuri de mirosul mâncării pregătită la foc mic pe un grătar construit din piatră, acest element nu poate lipsi dintr-o curte. Va fi magnetul care va atrage pe toată lumea într-o zi liberă și călduroasă, din dorința de a-și etala calitățile de bucătari.


E important să reții faptul că poziționarea unui grătar trebuie să fie în proximitatea unei surse de apă și cât mai aproape de casă, pentru nu fi nevoit să parcurgi distanțe mari cu preparatele proaspăt scoase de pe jar.


Alege o zonă destinată relaxării

sursa foto: https://pixabay.com/photos/blanket-daylight-field-grass-1846052/


Indiferent de activitatea ta preferată din timpul liber, o parte din curtea ta ar trebui să includă și o zonă de relaxare. Dacă îți place să lenevești într-un hamac cu cartea ta preferată în mână sau muzica pe care o iubești în căști, păstrează câteva ore din săptămână doar pentru a face acest lucru. Mai poți monta un leagăn într-o zonă ferită de zgomot a grădinii, unde te poți răcori cu o limonadă în după-amiezile de vară. Este important ca locul ales să fie ferit de razele directe ale soarelui, pentru a te putea bucura de confort și a evita supraîncălzirea organismului. Dacă nu ai plantați copaci în curte, asigură-ți o zonă cu umbră în care să te odihnești, cu ajutorul unor plase de umbrire, pe care le mai poți folosi și pentru a feri plantele din grădină de lumina puternică a soarelui.


Creează un spațiu de joacă pentru copii

sursa foto: https://pixabay.com/photos/little-girl-reading-garden-child-912380/


Nu în ultimul rând, copiii ar trebui să se poată bucura cel mai mult de curtea casei tale. Contactul cu natura îi va ajuta să se dezvolte armonios, iar joaca în aer liber le va crește nivelul imunității. Poți alege să construiești un mini-parc de distracții, cu un tobogan și câteva obstacole pe care cei mici le pot transforma în trasee de escaladat, le poți monta o piscină gonflabilă sau le poți amenaja un loc cu nisip în care să se poată juca în voie cât e ziua de lungă. Nu uita să le oferi apă sau ceaiuri reci și să intri din când în când în jocul lor.


Organizează grădina casei astfel încât toți membrii familiei tale să aibă un loc dedicat lor, unde se pot simți excelent în aer liber!

Postat in Ghidul cumparatorului

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Ghidul cumparatorului, in cel mai scurt timp posibil.