Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Amenajarea unei gradini mici - de la gard la florile alese

  06-05-2019

sursa foto: https://pixabay.com/photos/wheelbarrows-garden-karrette-rolli-2157335/

Curtea care îti împrejmuieste casa reprezintã spatiul tãu de recreere, locul în care îti încarci bateriile la contactul cu natura si mediul care te ajutã sã devii creativ, când vine vorba de amenajarea acestuia. Stim cã nu e tocmai simplu sã organizezi întreaga grãdinã, mai cu seamã atunci când nu ai la dispozitie o suprafatã foarte generoasã, pentru cã limitarea acesteia te poate pune în mare dificultate când vine vorba sã alegi cu ce anume o vei „înzestra”.

Vestea bunã este cã am adunat pentru tine cele mai bune idei de amenajare a unei grãdini mici pe care le poti pune în practicã de îndatã ce stabilesti care dintre acestea ti se potrivesc.

 

Cum alegi gardul pentru grãdinã

Dacã suprafata curtii tale este una redusã, ar fi pãcat sã mai pierzi spatiu cu ridicarea unui gard din piatrã sau din lemn pe temelie de beton. Cel mai potrivit pentru tine, în acest caz, ar fi un sistem de gard complet din plasã, care nu doar cã are un pret mai redus decât cel al gardurilor amintite anterior, dar te va ajuta sã „salvezi” si din spatiul curtii.

Aflã cât de usor se monteazã un gard din sârmã si cum poti face asta singur. Iar dacã te preocupã intimitatea de care vrei sã te bucuri atunci când petreci timp în grãdinã, avem o solutie excelentã pentru tine! O plasã de protectie, care va tine si praful din afara curtii la distantã, îti va asigura confortul si va tine la distantã ochii curiosilor.

 

Alege un loc destinat recreerii

Indiferent dacã notiunea de recreere înseamnã pentru tine un grãtar într-o zi de weekend la care sã îti inviti toti prietenii sau câteva minute de liniste petrecute într-un hamac cu cartea preferatã în brate, curtea ta trebuie sã aibã un loc destinat relaxãrii. Profitã de faptul cã ai natura la picioare si petrece cât mai mult timp în aer liber, activitate care te va reîncãrca cu energie. 

Poti implementa câteva idei de proiecte Do It Yourself pentru realizarea mobilierului de grãdinã sau poti opta pentru cumpãrarea din magazine a unui foisor sau a unei mese cu scaune confortabile, special construite pentru destinatii outdoor. Desigur, piesa de rezistentã a oricãrei grãdini ar fi un grãtar din piatrã, însã tine cont cã pozitionarea acestuia este esentialã. Alege sã îl construiesti suficient de aproape de intrarea în casã si o sursã de apã, evitând zonele în care ai plantati copaci sau depozitezi lemn uscat, pentru a tine pericolele la distantã.

În zilele de varã, grãdina ta se va transforma într-un magnet pentru voie bunã si distractie.

 

Nu uita de grãdina cu legume

Avantajul de a locui la curte vine la pachet cu multe beneficii, printre care si acela de a avea mereu legume proaspete la discretie. Desigur, pentru aceasta va trebui sã te îngrijesti cum se poate mai bine de grãdina cu legume, care are nevoie de atentia ta mai ales primãvara si toamna. Pentru delimitarea clarã a straturilor si o ordine desãvârsitã, poti opta pentru crearea straturilor în interiorul unor padocuri din lemn. Planteazã legumele tale preferate si nu uita sã le uzi constant, dacã vrei sã te bucuri de o recoltã bogatã.

Si dacã tot suntem la acest capitol, o idee minunatã pentru curtea ta ar fi sã plantezi si vitã de vie. Planta nu este deloc pretentioasã, dar va avea nevoie de ajutorul tãu la început, când îi poti monta spalieri pe care vrejurile sã se întindã în voie, sustinute si de sârma pentru vita de vie. În toamnã te vei putea bucura de gustul dulce al boabelor de strugure zemoase si, de ce nu, îti vei putea pregãti productia proprie de vin, realizatã dupã gustul tãu.

 

Umple curtea de flori

Grãdina ta meritã sã abunde de culoare si parfumuri florale, asa cã preocupã-te sã pãstrezi un loc din curtea ta pentru flori. Asigurã-te cã plantele pe care le vei îngriji au suficientã luminã în zona pe care ai ales-o pentru ele, dar si suficientã apã. Dacã grãdina ta primeste luminã naturalã pe tot parcursul zilei, oferã-le florilor mai sensibile un confort suplimentar, prin montarea unor plase de umbrire, care sã le apere de razele arzãtoare.

Iar dacã vrei sã ai grãdina plinã de culoare tot timpul anului, planteazã soiuri cu perioade diferite de înflorire.


Nu în ultimul rând, alege un stil pe care sã îl abordezi atunci când îti amenajezi grãdina, pentru ca peisajul din curtea ta sã fie unul unitar. Te poti inspira de aici dacã vrei sã afli cum sã îti amenajezi grãdina în stilul rustic.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator