Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Amenajarea unei grădini mici - de la gard la florile alese

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!sursa foto: https://pixabay.com/photos/wheelbarrows-garden-karrette-rolli-2157335/


Curtea care îți împrejmuiește casa reprezintă spațiul tău de recreere, locul în care îți încarci bateriile la contactul cu natura și mediul care te ajută să devii creativ, când vine vorba de amenajarea acestuia. Știm că nu e tocmai simplu să organizezi întreaga grădină, mai cu seamă atunci când nu ai la dispoziție o suprafață foarte generoasă, pentru că limitarea acesteia te poate pune în mare dificultate când vine vorba să alegi cu ce anume o vei „înzestra”.


Vestea bună este că am adunat pentru tine cele mai bune idei de amenajare a unei grădini mici pe care le poți pune în practică de îndată ce stabilești care dintre acestea ți se potrivesc.


Cum alegi gardul pentru grădină


Dacă suprafața curții tale este una redusă, ar fi păcat să mai pierzi spațiu cu ridicarea unui gard din piatră sau din lemn pe temelie de beton. Cel mai potrivit pentru tine, în acest caz, ar fi un sistem de gard complet din plasă, care nu doar că are un preț mai redus decât cel al gardurilor amintite anterior, dar te va ajuta să „salvezi” și din spațiul curții.


Află cât de ușor se montează un gard din sârmă și cum poți face asta singur. Iar dacă te preocupă intimitatea de care vrei să te bucuri atunci când petreci timp în grădină, avem o soluție excelentă pentru tine! O plasă de protecție, care va ține și praful din afara curții la distanță, îți va asigura confortul și va ține la distanță ochii curioșilor.


Alege un loc destinat recreerii


Indiferent dacă noțiunea de recreere înseamnă pentru tine un grătar într-o zi de weekend la care să îți inviți toți prietenii sau câteva minute de liniște petrecute într-un hamac cu cartea preferată în brațe, curtea ta trebuie să aibă un loc destinat relaxării. Profită de faptul că ai natura la picioare și petrece cât mai mult timp în aer liber, activitate care te va reîncărca cu energie.


Poți implementa câteva idei de proiecte Do It Yourself pentru realizarea mobilierului de grădină sau poți opta pentru cumpărarea din magazine a unui foișor sau a unei mese cu scaune confortabile, special construite pentru destinații outdoor. Desigur, piesa de rezistență a oricărei grădini ar fi un grătar din piatră, însă ține cont că poziționarea acestuia este esențială. Alege să îl construiești suficient de aproape de intrarea în casă și o sursă de apă, evitând zonele în care ai plantați copaci sau depozitezi lemn uscat, pentru a ține pericolele la distanță.

În zilele de vară, grădina ta se va transforma într-un magnet pentru voie bună și distracție.


Nu uita de grădina cu legume


Avantajul de a locui la curte vine la pachet cu multe beneficii, printre care și acela de a avea mereu legume proaspete la discreție. Desigur, pentru aceasta va trebui să te îngrijești cum se poate mai bine de grădina cu legume, care are nevoie de atenția ta mai ales primăvara și toamna. Pentru delimitarea clară a straturilor și o ordine desăvârșită, poți opta pentru crearea straturilor în interiorul unor padocuri din lemn. Plantează legumele tale preferate și nu uita să le uzi constant, dacă vrei să te bucuri de o recoltă bogată.


Și dacă tot suntem la acest capitol, o idee minunată pentru curtea ta ar fi să plantezi și viță de vie. Planta nu este deloc pretențioasă, dar va avea nevoie de ajutorul tău la început, când îi poți monta spalieri pe care vrejurile să se întindă în voie, susținute și de sârma pentru vița de vie. În toamnă te vei putea bucura de gustul dulce al boabelor de strugure zemoase și, de ce nu, îți vei putea pregăti producția proprie de vin, realizată după gustul tău.


Umple curtea de flori


Grădina ta merită să abunde de culoare și parfumuri florale, așa că preocupă-te să păstrezi un loc din curtea ta pentru flori. Asigură-te că plantele pe care le vei îngriji au suficientă lumină în zona pe care ai ales-o pentru ele, dar și suficientă apă. Dacă grădina ta primește lumină naturală pe tot parcursul zilei, oferă-le florilor mai sensibile un confort suplimentar, prin montarea unor plase de umbrire, care să le apere de razele arzătoare.

Iar dacă vrei să ai grădina plină de culoare tot timpul anului, plantează soiuri cu perioade diferite de înflorire.


Nu în ultimul rând, alege un stil pe care să îl abordezi atunci când îți amenajezi grădina, pentru ca peisajul din curtea ta să fie unul unitar. Te poți inspira de aici dacă vrei să afli cum să îți amenajezi grădina în stilul rustic.

Postat in Ghidul cumparatorului

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Ghidul cumparatorului, in cel mai scurt timp posibil.