Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Amenajarea unei gradini rustice - 3 elemente esentiale

  02-05-2019

sursa foto: https://pixabay.com/photos/boots-footwear-rustic-wall-wooden-1853964/

Spatiul generos, linistea de care te poti bucura si apropierea de naturã fac dintr-o casã la curte visul oricãrei familii. Pentru cei mai multi care au trãit o bunã perioadã din viatã într-un apartament la bloc, mutatul la casã presupune si o investitie directionatã cãtre amenajarea curtii. Iar dacã unii preferã sã îsi dedice o bunã parte din spatiul disponibil în curte ridicãrii unui garaj sau construirii unei bucãtãrii de varã, altii viseazã la o oazã plinã de verdeatã, amenajatã într-un stil care sã le aminteascã în fiecare zi de copilãria petrecutã alãturi de bunici. Design-ul unei grãdini rustice ar trebui sã includã câteva elemente esentiale, despre care îti vom povesti în cele ce urmeazã, dacã si tu visezi la un loc în care natura se încadreazã perfect în peisajul care creeazã gospodãria perfectã, în viziunea ta.

 

1. Foloseste cât mai mult lemnul

Fie cã optezi pentru construirea unui foisor în care sã asezi o masã mare, în jurul cãreia sã se strângã toti oamenii dragi tie, sau alegi sã folosesti lemnul pentru ridicarea unei magazii în care sã îti depozitezi uneltele atât de utile într-o gospodãrie, lemnul ar trebui sã fie elementul de bazã, atunci când te gândesti la o curte rusticã. Tot din lemn mai poti crea si diferite suporturi în care sã asezi florile tale preferate, de-a lungul gardului care împrejmuieste curtea sau pe terasa casei. Si dacã tot am ajuns la obiecte de ornament pentru grãdinã, cumpãrã o cãrutã care îsi poartã cu mândrie urmele anilor care au trecut peste ea, încarc-o cu pãmânt de flori si pune-o în cel mai însorit loc al grãdinii tale, ori cautã o roatã din lemn si sprijin-o de un alt obiect aflat în curtea ta.

 

2. Construieste alei din piatrã

E important sã nu uiti de alei, atunci când amenajezi o grãdinã, pentru a avea acces în toate zonele curtii, chiar si în perioadele ploioase ale anului. Pentru amenajarea lor, cel mai bun material pe care îl poti folosi este piatra naturalã, rezistentã la socuri pentru foarte mult timp si simplu de curãtat cu un simplu jet de apã, atunci când e nevoie. Avantajul utilizãrii pietrei naturale pentru curtea ta este unicitatea fiecãrei bucãti în parte. Cu alte cuvinte, aspectul original al grãdinii tale va fi punctul forte al întregii gospodãrii.

 

3. Asazã un cuptor sau un grãtar în curte

Dacã ai copilãrit la tarã, probabil nu ai uitat nici acum mirosul incredibil al pâinii proaspãt scoasã din cuptor pentru care fãceai întrecere cu alti copii de seama ta, ori cozonacul aburind din cauza cãruia te certa bunica atunci când te înfruptai din el înainte de Crãciun sau de Paste. Poti reînvia acel sentiment minunat, pregãtind pentru familia ta pâine coaptã în cuptorul din curtea ta.

Iesirile în naturã cu prietenii vor prinde un alt contur, dacã vei construi si un grãtar pe care sã rumenesti bucãti suculente de carne. Poti aseza grãtarul lângã cuptor, dacã vrei sã îi impresionezi cu adevãrat pe oaspetii invitati la masã.

Nu în ultimul rând, nu uita sã umpli grãdina de flori, pentru cã nimic nu te va duce mai aproape de ideea de rustic decât multitudinea de petale viu colorate, care îti vor parfuma serile.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator