Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Amenajarea unei grădini rustice - 3 elemente esențiale

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!sursa foto: https://pixabay.com/photos/boots-footwear-rustic-wall-wooden-1853964/


Spațiul generos, liniștea de care te poți bucura și apropierea de natură fac dintr-o casă la curte visul oricărei familii. Pentru cei mai mulți care au trăit o bună perioadă din viață într-un apartament la bloc, mutatul la casă presupune și o investiție direcționată către amenajarea curții. Iar dacă unii preferă să își dedice o bună parte din spațiul disponibil în curte ridicării unui garaj sau construirii unei bucătării de vară, alții visează la o oază plină de verdeață, amenajată într-un stil care să le amintească în fiecare zi de copilăria petrecută alături de bunici. Design-ul unei grădini rustice ar trebui să includă câteva elemente esențiale, despre care îți vom povesti în cele ce urmează, dacă și tu visezi la un loc în care natura se încadrează perfect în peisajul care creează gospodăria perfectă, în viziunea ta.


1. Folosește cât mai mult lemnul


Fie că optezi pentru construirea unui foișor în care să așezi o masă mare, în jurul căreia să se strângă toți oamenii dragi ție, sau alegi să folosești lemnul pentru ridicarea unei magazii în care să îți depozitezi uneltele atât de utile într-o gospodărie, lemnul ar trebui să fie elementul de bază, atunci când te gândești la o curte rustică. Tot din lemn mai poți crea și diferite suporturi în care să așezi florile tale preferate, de-a lungul gardului care împrejmuiește curtea sau pe terasa casei. Și dacă tot am ajuns la obiecte de ornament pentru grădină, cumpără o căruță care își poartă cu mândrie urmele anilor care au trecut peste ea, încarc-o cu pământ de flori și pune-o în cel mai însorit loc al grădinii tale, ori caută o roată din lemn și sprijin-o de un alt obiect aflat în curtea ta.


2. Construiește alei din piatră


E important să nu uiți de alei, atunci când amenajezi o grădină, pentru a avea acces în toate zonele curții, chiar și în perioadele ploioase ale anului. Pentru amenajarea lor, cel mai bun material pe care îl poți folosi este piatra naturală, rezistentă la șocuri pentru foarte mult timp și simplu de curățat cu un simplu jet de apă, atunci când e nevoie. Avantajul utilizării pietrei naturale pentru curtea ta este unicitatea fiecărei bucăți în parte. Cu alte cuvinte, aspectul original al grădinii tale va fi punctul forte al întregii gospodării.


3. Așază un cuptor sau un grătar în curte


Dacă ai copilărit la țară, probabil nu ai uitat nici acum mirosul incredibil al pâinii proaspăt scoasă din cuptor pentru care făceai întrecere cu alți copii de seama ta, ori cozonacul aburind din cauza căruia te certa bunica atunci când te înfruptai din el înainte de Crăciun sau de Paște. Poți reînvia acel sentiment minunat, pregătind pentru familia ta pâine coaptă în cuptorul din curtea ta.

Ieșirile în natură cu prietenii vor prinde un alt contur, dacă vei construi și un grătar pe care să rumenești bucăți suculente de carne. Poți așeza grătarul lângă cuptor, dacă vrei să îi impresionezi cu adevărat pe oaspeții invitați la masă.


Nu în ultimul rând, nu uita să umpli grădina de flori, pentru că nimic nu te va duce mai aproape de ideea de rustic decât multitudinea de petale viu colorate, care îți vor parfuma serile.

Postat in Ghidul cumparatorului

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Ghidul cumparatorului, in cel mai scurt timp posibil.