Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

BCA vs Caramida - Avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le cunosti

  31-07-2018

Link foto: https://pixabay.com/ro/strad%C4%83-case-casele-din-caramida-1167729/

Gama variata de materiale de constructii disponibila te poate pune in dificultate in momentul in care intentionezi sa iti construiesti o locuinta. Fiecare model in parte vine cu avantaje si dezavantaje, iar pentru a te asigura ca faci alegerea potrivita din punct de vedere al materialelor, trebuie sa ai in vedere in primul rand rezistenta. Cel mai des sunt intalnite materialele din BCA si caramida, ambele trecand in timp testul rezistentei.

 

BCA versus caramida - avantaje si dezavantaje

Casele din BCA sunt intalnite in mai multe zone ale tarii, dar au un randament ridicat in zonele cu o clima temperata sau acolo unde umiditatea este mult prea ridicata,  acolo unde verile nu sunt atat de caniculare, iar iernile sunt mai prietenoase. In schimb, casele construite din BCA sunt rezistente in fata cutremurelor deoarece peretii nu pot fi daramati prea usor.

Avantaje BCA. Materialele de constructii din BCA sunt usor de manevrat deoarece nu cantaresc mult din punct de vedere al greutatii, fapt ce duce la economisirea timpului total de constructie.

De asemenea, folosite atat pentru blocuri, cat si pentru case, materialele din BCA asigura un confort termic mult mai bun, costurile de intretinere fiind mai  mici. Se face o economie a materialelor si pentru ca blocurile de BCA au nevoie de un pat subtire de mortar.

Sunt recomandate pentru peretii exteriori ai blocurilor, dar si pentru delimitarea anumitor spatii interioare;

Sunt rezistente la foc si umezeala, fiind un material prietenos cu mediul inconjurator;

- Casele construite din BCA sunt mai putin costisitoare din punct de vedere financiar, insa rezistenta nu este contestata;

- BCA-ul nu putrezeste si este rezistent impotriva mucegaiului, ceea ce inseamna ca durabilitatea materialelor este gandita pe termen lung. De asemenea, nu poate fi distrus de insecte sau alte rozatoare;

Din punct de vedere al design-ului, BCA-ul poate fi usor acoperit cu glet si cu orice culoare.

Dezavantajele BCA-ului. Nu au o capacitate ridicata de izolare, asa ca, daca iei in calcul constructia unei locuinte din BCA, atunci gandeste-te si la o solutie suplimentara pentru izolare, mai ales in zonele unde umiditatea este crescuta, in zona muntoasa unde iernile sunt foarte geroase.

Casele din caramida sunt cunoscute datorita capacitatii de a retine caldura pe timpul ierii si racoare pe timp de vara. Exista mai multe tipuri de caramida, fiecare model fiind disponibil pentru tipuri de constructii diferite

 

Avantaje caramida. Este ignifuga, motiv pentru care nu va lua foc atat de usor si nici nu va propaga flacara in caz de incendiu. Este si un material impermeabil, fiind recomandat in zonele in care ploua destul de des sau se formeaza diferite furtuni.

Se intretine usor. Caramida este si ea un material care a trecut testul rezistentei, culoarea vopselei se pastreaza mult timp si nu este necesar sa o inlociesti prea repede;

- Izoleaza bine. Este un material care asigura confort termic, mai ales pe timpul iernii, dar si pe timp de vara, cand este in masura sa pastreze locuinta racoroasa, fara sa intervina costuri suplimentare la facturile de energie electrica.

- Este un material ecologic. Este fabricata din materiale biologice precum argila si ardezia si orice bucatica de caramida poate fi refolosita pentru amenajarea diferitelor spatii;

- Au un aspect elegant. Niciun alt material de constructie nu poate fi pe aceeasi linie de design cu caramida. Caramida are un aspect elegant si intotdeauna potrivit oricarui stil de amenajare.

Dezavantaje constructiilor din caramida. Din punct de vedere financiar, au un cost mai ridicat, materialele de constructie din caramida fiind cu aproximativ 7% mai scumpe. Costurile sunt repede amortizate tocmai pentru ca se economiseste din punct de vedere al consumului de energie.

Nu exista o gama variata de culori disponibile, astfel ca vei fi nevoit sa te limitezi la doar cateva nuante.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator