Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Cabina de dus sau cada - ghid de alegere

  10-10-2018

Link foto: https://pixabay.com/ro/baie-%C3%AEn-picioare-%C3%AEn-du%C8%99-cada-de-baie-3615667/

Amenajarea baii presupune o perioada de timp in care investesti mai multe resurse pentru a face alegeri utile. De la instalatii sanitare, mobilier de baie si pana la accesorii, fiecare element in parte poate avea capacitatea de a eficientiza spatiul si consumul. Cabina de dus sau cada sunt instalatiile sanitare elementare in baie, motiv pentru care alegerea lor nu poate fi facuta la intamplare. Ne-am propus sa iti dezvoltam diferentele dintre cele doua, pentru a te ajuta sa faci cea mai buna alegere!

 

Alegere cada sau cabina de dus

Principalul aspect pe care il iei in calcul in momentul in care vrei sa cumperi cada sau cabina de dus este spatiul disponibil. In baile cu dimensiuni mici, in cazul in care iti doresti cada, vei opta pentru un model mai mic, cabina de dus fiind cu mult mai eficienta. Cada sau cabina de dus? Iata diferentele!

 

Cum alegi cabina de dus

Pentru cabina de dus nu prea ai restrictii, avand in vedere ca poti gasi dimensiuni care sa se incadreze oricarui spatiu, chiar si dimensiuni asimetrice. Din punct de vedere al formei, cabina de dus nu are doar o forma estetica, ci si una care optimizeaza cat mai bine spatiul existent. Vei gasi forma rotunda, asmietrica rotunjita, patrata ori dreptunghiulara, dar si forme elegante de dus, respectiv Walk in - care inseamna un perete fix si doar o usa de dus, care, de cele mai multe ori, este un perete din sticla.

Materialul. Un criteriu important peste care nu trebuie sa treci este materialul din care este confectionat, rezistenta fiind obligatorie. Sticla cu care este incadrata cabina de dus trebuie sa fie din sticla securizata cat mai groasa. Grosimea geamului poate incepe de la 3 mm si ajunge pana la 8 mm, in functie de preferinte. Tot din punct de vedere al materialului sticlei trebuie sa ai in vedere ca exista sticla clara, semiopaca, serigrafica, dar si sticla care este tratata anticalcar.

Daca optezi pentru o cabina de dus, atunci trebuie sa ai in vedere ca poti folosi o cabina cu sau fara cadita de dus. Ca si dimensiuni, cadita poate fi inalta, semi-inalta si joasa, iar din punct de vedere al materialului, exista cadite din ceramica, compozit, marmura sau piatra naturala.

Tipul de deschidere al usilor. Cabinele de dus au avantajul ca nu ocupa mult spatiu datorita usilor glisante care nu se deschid in exterior. Exista si variante de cabine cu usi batante, insa acestea ocupa mai mult spatiu, avand in vedere modul de deschidere al usilor. Daca alegi usi batante, atunci asigura-te ca nu atingi restul obiectelor sanitare din baie, dar si ca alegi un model de usi ce are montate balamale de calitate.

 

Cum alegi cada de baie

Daca spatiul iti permite, atunci este ideal sa montezi o cada de baie cu dimensiuni generoase. Si in cazul acesta, exista o serie de dimensiuni disponibile, bugetul fiind criteriul care iti poate stabili dimensiunea finala. Ca si optiuni, din punct de vedere al formei, acum nu mai gasim doar clasicul dreptunghi, ci si forma asimetrica, patrata sau chiar ovala.

Pentru eficientizarea spatiului, ca si optiuni de montaj exista montaj pe perete, colt sau pe mijloc, conform stilului retro. Cazile montate pe mijloc se monteaza cu picioare decorative.

Materialul. Pentru a avea parte de un finisaj placut este nevoie de un material rezistent si, nu in ultimul rand, de un sistem antialunecare pe fundul cazii. Grosimea cazii de baie trebuie sa fie mai mare de 4 mm. Spre exemplu, cazile din fonta sunt o solutie eficienta pentru baie deoarece materialul este rezistent si in acelasi timp iti ofera posibilitatea de a fi reconditionat oricand, la nevoie. Dezavantajul ar fi ca este un material greu de transportat si in acelasi timp pretentios de intretinut.

Exista si modele de cada de baie cu hidromasaj, aici fiind nevoie de un circuit electric care sa corespunda cu sistemul de hidromasaj pe care l-ai ales.

Pentru o cada de dus, din punct de vedere al accesorizarii, este extrem de important paravanul de cada, indiferent de ce model de cada vorbim. Un paravan din sticla securizata poate fi montat pe o cada de colt, dar si pe una asimetrica sau modelul clasic.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator