Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Ce inseamna casa la gri si ce avantaje ofera?

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-holding-pen-point-on-blueprint-1537008/


Cu siguranta ai auzit, cel putin o data, de termeni precum case “la gri” sau case “la rosu”. Daca nu stii exact la ce fac referire acesti termeni, trebuie sa stii ca sunt utilizati deseori de catre dezvoltatori sau viitori proprietari de imobile. Casa la gri reprezinta unul dintre stadiile importante in procesul de construire a unei case, care aduce numeroase beneficii utilizatorilor. 


In acest articol iti prezentam, pe larg, care sunt particularitatile unei case la gri si de ce trebuie sa tii intotdeauna cont de ele.


Ce este o casa la gri?


Casa la gri defineste etapa in care sunt realizate atat finisajele interioare, cat si cele exterioare ale unei locuinte, care se vinde impreuna cu tamplaria, usile exterioare sau retelele sanitare si electrice, viitorul proprietar fiind cel care urmeaza sa isi finiseze lucrarile la casa dupa nevoile si dorintele sale. 


Altfel spus, de indata ce cumperi o casa la gri, vei beneficia deja de:

✅ Acoperis si tamplarie montate,

✅ Instalatie electrica, fara prize sau corpuri de iluminat,

✅ Montarea corecta a instalatiei sanitare, fara obiectele sanitare propriu zise, ci doar conexiunea la sistemul de alimentare,

✅ Tencuiala interioara si turnarea sapelor,

✅ Hidroizolatia interioara si exterioara,

✅ Realizarea peretilor,

✅ Termoizolatia, realizata cu polistiren sau vata minerala,

✅ Aplicarea vopselei de exterior si a tencuielii decorative.


Care sunt avantajele unei case la gri?

Primul avantaj al unei case la gri este reprezentat de pretul redus pe care vei fi nevoit sa il achiti. O casa la gri se va situa intre locuintele la cheie si o casa la rosu, care nu este izolata si nu prevede finisajele exterioare. 


Astfel, pentru o casa la gri poti plati un pret cu 10-20% mai mic decat in cazul unei locuinte gata facute. Totodata, pentru o locuinta la gri vei avea oportunitatea de a-ti alege singur finisajele, avand libertatea de a mobila casa conform preferintelor tale. 


Un avantaj major al locuintelor la gri este acela de a fi vandute gata izolate, tencuite si cu toate retelele sanitare si electrice. 


In calitate de cumparator, va trebui sa achizitionezi finisajele interioare, precum gresia sau parchetul, usile de interior, obiectele electrice si sanitare si piesele de mobilier. 


Tinand cont de acest aspect, ai libertatea de a-ti pune amprenta in amenajarea interioara a casei, care va arata conform preferintelor tale.


De ce trebuie sa tii cont in cazul unei locuinte la gri

Desi costul unei case la gri este mult mai convenabil decat o locuinta la cheie, este recomandat sa realizezi niste calcule aproximative, care te vor ajuta sa estimezi costul finisarilor interioare. 


In acest fel, vei putea sa iti dai seama daca nu cumva pretul finalizaraii constructiei unei case la gri nu va fi mai mare decat cel al unei locuinte gata facute. 


Mai mult, atunci cand decizi sa achizitionezi o locuinta la gri, analizeaza nivelul finisajelor exterioare - daca peretii sunt bine ziditi sau daca izolatia termica este realizata corespunzator. 

 

Toate aceste verificari te vor ajuta sa iti dai seama de costuri, deoarece nu ti-ai dori ca la scurt timp dupa cumpararea unei case la gri sa fii nevoit sa cheltui noi sume de bani pentru lucrari care trebuiau deja finalizate.


De regula, se recomanda sa apelezi la un specialist, care iti poate spune daca merita sa cumperi o casa la gri sau daca este indicat sa optezi pentru o locuinta la cheie. Cu toate acestea, daca stii deja cum ti-ar placea sa arate casa ta sau esti pur si simplu pasionat de amenajari, casa la gri va reprezenta o sansa buna de a o construi si amenaja dupa propriul gust. 


Nu te ghida numai dupa costul redus al unei case la gri, deoarece trebuie sa pui in balanta costul total al lucrarilor, dupa finalizarea amenajarii si costul real al unei locuinte la cheie.

Postat in Ghidul cumparatorului

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Ghidul cumparatorului, in cel mai scurt timp posibil.