Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Casa la rosu: Ce inseamna si care sunt etapele constructiei?

  14-08-2019

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/2-man-on-construction-site-during-daytime-159306/

Daca iti doresti o casa proprie, la a carei constructie sa participi pana in cele mai mici detalii, poti opta pentru o casa la rosu, deoarece iti poate oferi numeroase beneficii. 

Costul redus si posibilitatea unui teren generos sunt doar cateva dintre avantajele unei case la rosu, insa trebuie sa acorzi o atentie deosebita unui plan bine realizat, deoarece vei avea nevoie de o suma importanta de bani pentru a o finaliza. 

Cu toate acestea, o casa la rosu poate deveni o locuinta ideala, deoarece o vei finaliza dupa nevoile si dorintele tale. Afla ce reprezinta o casa la rosu si de ce avantaje te poti bucura daca o alegi, din randurile de mai jos.

 

Ce reprezinta casa la rosu?

O casa la rosu include existenta unei fundatii, ridicarea zidurilor si a acoperisului, fara finisaje si instalatii electrice sau sanitare. 

Achizitia unei astfel de case aduce cu sine numeroase avantaje, deoarece iti ofera sansa de a o finaliza dupa bunul plac, insa prezinta si cateva dezavantaje, intrucat pot exista si erori de constructie, precum o izolatie slaba. 

Este recomandat ca o casa la rosu sa fie ridicata in regim propriu, urmand sa apelezi, ulterior, la specialisti, care se vor ocupa de toate finisajele si instalatiile de care vei avea nevoie intr-o locuinta.

 

Care sunt avantajele unei case la rosu?

Unul dintre primele avantaje ale achizitiei unei case la rosu este reprezentat de pretul redus, avand in vedere faptul ca o casa la rosu costa mult mai putin decat o casa la cheie. 

Chiar si in eventualitatea in care iti doresti sa vinzi casa dupa ce ai finalizat amenajarea sa, te poti bucura de un profit pe masura. Mai mult, o casa la rosu iti ofera sansa unei amenajari treptate, un avantaj major in cazul in care iti lipsesc bani pentru finalizarea sa. 

Nu in ultimul rand, o casa la rosu iti ofera ocazia de a alege materialele pe care le folosesti pentru finisaje, in functie de calitate si de elementele pe care ti le doresti. Vei decide, astfel, ce functionalitate va avea o incapere, care poate fi modelata dupa dorinta ta, ca proprietar.

 

Care sunt riscurile sau dezavantajele achizitiei unei case la rosu?

Pe langa avantajele cumpararii unei case la rosu, exista si riscuri pe care trebuie sa le iei in calcul, in calitate de proprietar. 

In primul rand, nu vei stii cu precizie ce fel de materiale au fost folosite pentru constructia casei si nu vei avea un cuvant de spus in ceea ce priveste designul acesteia. 

Totodata, un alt risc pe care ti-l asumi odata cu achizitionarea unei case la rosu este cel in care etapele de construire sa nu fie respectate in detaliu, ceea ce duce la greseli care trebuie sa fie reparate. 

Din acest motiv, este nevoie sa iei in calcul bugetul alocat amenajarilor. Este recomandat sa afli care este pretul unei manopere pentru o casa la rosu si sa iei decizia potrivita, in functie de bugetul disponibil. Acest lucru te va ajuta sa pui la punct contractul cu firma care se va ocupa de amenajari si sa eviti aparitia unor posibile probleme.

 

Care sunt principalele etapele ale constructiei unei case la rosu?

De indata ce ai obtinut actele si aprobarile necesare, poti stabili impreuna cu echipa de de muncitori termenele limita pentru etapele constructiei. 



 

Pentru a te asigura ca lucrarile de constructie se desfasoara conform planului, urmareste indeaproape constructia casei, in special in momentele cheie, care tin de structura de rezistenta, zidarie, fundatie sau acoperis.

1. Turnarea fundatiei 

In primul rand, turnarea fundatiei reprezinta baza constructiei unei case si cea mai grea etapa, deoarece nu trebuie sa existe abateri de la proiectul tehnic.

2. Zidaria

Zidaria reprezinta un procedeu mai simplu, in comparatie cu turnarea fundatiei, care implica alegerea materialelor de constructie durabile, care sa reziste factorilor externi. In egala masura, se pune accentul si pe realizarea unei structuri solide de rezistenta, realizata din ziduri, stalpi, grinzi si plansee. 

Aceasta structura va trebui sa faca fata intregii greutati a casei si a fenomenelor externe, precum intemperiile sau seismele.

3. Realizarea peretilor despartitori de rezistenta si a cosului

In continuare, vor fi realizati si peretii despartitori de rezistenta, executati din boltari, piatra sau caramida si cosul, care poate fi construit din beton, caramida, tabla sau profile ceramice. 

Acesta trebuie sa fie drept si sa aiba o cale de evacuare cat mai scurta.

4. Realizarea scarilor interioare

Scarile interioare vor fi atent masurate, pentru a obtine o cale de acces bine proportionata, ce poate fi realizata din lemn, metal sau ciment, in functie de preferinte.

5. Constructia acoperisului

In ceea ce priveste acoperisul, acesta va reprezenta intotdeauna elementul final in constructia casei. 

Astfel, dupa ce se monteaza sarpanta, poti alege si invelitoarea folosita pentru a finaliza acoperisul, din diferite tipuri de tigla, tabla sau clasica sindrila.

 

Care sunt etapele ulterioare ale constructiei unei case la rosu?

Odata finalizata constructia exteriorului unei case la rosu, urmeaza aspectele de tin de interior, precum instaltiile sanitare si electrice, racordarea la utilitati si amenajarea interioara. Mai jos este ordinea in care acestea ar trebui realizate. 

 

 

1. Instatiile sanitare si electrice 

In continuare, va trebui sa pui accent pe instalatia sanitara si electrica, apeland intotdeauna la echipe specializate, care ti le pot monta, alaturi de usi si ferestre.

2. Tencuirea

Urmatoarea etapa consta in tencuirea peretilor si a tavanului si a placarii acestora cu rigips.

3. Montarea obiectelor sanitare si racordarea la utilitati

In ultima faza, se vor monta si obiectele sanitare, gresia si parchetul, dupa care urmeaza centrala termica, precedate de racordarea utilitatilor pentru casa. 

Una dintre cele mai importante operatiuni consta in alcatuirea unui ansamblu de instalatii: cea de apa calda, de apa rece si de canalizare, care trebuie realizate astfel incat sa faca fata unui debit maxim. 

O firma specializata iti va monta si prizele si intrerupatoarele si va fi responsabila de remedierea oricaror posibile defecte aparute. Trebuie sa stii ca pretul racordarii la utilitati va fi diferit, in functie de amplasamentul constructiei fata de punctele de racordare.

4. Realizarea ultimelor retusuri

Dupa racordarea la utilitati, casa va avea nevoie si de ultimele retusuri, care constau in montarea gresiei, a faiantei sau a parchetului. 

In plus, se va avea in vedere termoizolarea peretilor exteriori si aplicarea vopselei decorative, atat la exteriorul casei, cat si la interior.

5. Amenjarea interioara

Dupa montarea centralelor si a tuturor obiectelor sanitare, nu iti ramane decat sa asezi mobilierul si sa te bucuri de noua ta casa!

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul

Know-How Center

Idei. Sfaturi. Recomandari utile.

    Acceseaza produsele in functie de producator