Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator eMenatwork este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Ce tip de vata minerala folosim in functie de destinatie?

Nimeni nu vrea ca iarna sã cheltuie mult cu încãlzirea casei. Astfel, îti venim în întâmpinare cu câteva sfaturi care îti vor fi utile, dacã vrei sã ai o casã care sã îti ofere facturi reduse si, implicit, economie pe termen lung.
Este important sã cunosti avantajele pe care ti le pune la dispozitie izolarea termicã cu vatã mineralã, astfel încât sã ai parte de confort si de facturi mici la întretinere.
Tu stii sã alegi tipul de produs din vatã mineralã în functie de locul unde doresti sã îl folosesti?
A. Izolatia acoperisurilor înclinate cu vatã bazalticã
Stiai cã 20% din totalul pierderilor de energie se produc la nivelul acoperisului într-o casã neizolatã corespunzãtor?
Din fericire, caracteristicile tehnice ale produselor existente pe piatã au contribuit la instalarea eficientã a izolatiei în acoperisurile înclinate. În functie de constructor si de planul casei, izolatia se poate monta peste cãpriori, între cãpriori si sub cãpriori.
Teoria e simplã: cu cât valoarea conductivitãtii termice este mai scãzutã, cu atât izoleazã mai bine! Pentru acoperisurile înclinate se recomandã folosirea materialelor termoizolante cu o valoare a conductivitãtii termice de minimum 0,042 W/mK si grosimea minimã de 20 cm.
Îti recomandãm si montarea foliilor anticondens si barierã de vapori, pentru o izolare impecabilã. Folia barierã de vapori se aplicã la interior, aceasta având rolul de a limita migratia vaporilor dinspre încãperile de jos spre pod. Folia anticondens se monteazã la exterior, cu scopul de a împiedica pãtrunderea apei.
Multirock Slimpack de la Rockwool este produsul pe care ti-l recomandãm în cazul izolãrii acoperisului înclinat. Acesta se utilizeazã pentru izolarea termicã, protectia fonicã si protectia la foc a mansardelor, acoperisurilor înclinate ventilate, planseelor pe grinzi de lemn, tavanelor suspendate, peretilor interiori, casetelor orizontale pentru fatade.
Este un produs cu noua tehnologie de comprimare Slimpack, care permite reducerea cu 50% a volumului pachetelor expediate din fabricã.
B. Izolatia peretilor exteriori - fatade ventilatie
Fatada exterioarã are rol de a pãstra cãldura sau rãcoarea în interiorul locuintei. În realizarea structurilor ventilate ale peretilor exteriori se foloseste vata mineralã bazalticã, sub formã de panouri rigide.
Poti folosi Ventirock DUO - plãci rigide de vatã bazalticã "Dual Density" din 2 straturi, hidrofobizate în masã. Plãcile sunt rezistente atât la vânt, cât si la ploaie. Sistemul „Dual Density” se instaleaza usor datoritã rezistentei sporite a stratului superior si flexibilitãtii stratului inferior.
C. Izolatia peretilor exteriori termosistem (fatade de contact)
E bine sa folosesti vatã mineralã pentru termosistem pentru cã nu arde si limiteazã rãspândirea focului. De asemenea, permite constructiei sã „respire”, eliminând posibilitatea de a se produce condens si mucegai.
Îti recomandãm Frontrock Max Plus deoarece sunt plãci special concepute pentru izolarea termicã, protectia fonicã si protectia la foc a fatadelor în sistemele de termoizolare exterioarã. Acest produs se monteazã în contact cu suprafata suport prin lipire cu adeziv si prin ancorare suplimentarã cu dibluri. Nu se monteazã în zona de soclu si de contact cu terenul.
D. Izolatia peretilor externi la interior
Fatadele izolate reduc substantial pierderile de cãldurã si oferã un aspect plãcut clãdirii.
Izolarea peretilor externi la interior protejeazã constructia împotriva variatiilor de temperaturã, pãstrând constant climatul interior.
De ce sa izolezi fatadele cu vatã mineralã?
- ajutã peretii sã respire;
- previne umiditatea, condensul si mucegaiul;
- reduce consumul de energie;
- reduce zgomotele;
Îti propunem gama Acoustic de la Rockwool, care se caracterizeazã prin plãci premium, fabricate din vatã mineralã de densitate mare, proiectate special pentru izolatia termicã si acusticã a peretilor despãrtitori, tavanelor suspendate, sistemelor acustice si a fatadelor ventilate.
E. Izolatia peretilor de compartimentare
Avantajele peretilor de compartimentare umpluti cu vatã mineralã sunt:
- izolatie fonicã excelentã;
- izolatie termicã în parametrii recomandati;
- incombustibilitate;
- reducerea semnificativã a greutãtii structurii de compartimentare;
- montare simplã si uscatã.
Dintre produsele recomandate amintim Airrock LD Slimpack, o placã semi-rigidã de vatã bazalticã, hidrofobizatã în masã, întrebuintatã în sistemele de fatade ventilate, a peretilor de compartimentare, tavanelor, scafelor si sistemelor casetate metalice. Airrock LD este rezistent împotriva focului, asigurã confort acustic si este foarte durabil.
F. Izolatia pardoselilor
Zgomotele produse prin mers sau scârtâitul scaunelor creeazã efecte acustice neplãcute care afecteazã confortul sonor al locuintei.
Structura pardoselii flotante include un strat izolator care se aplicã peste structura supusã la sarcini grele si un strat protector aplicat peste aceasta.
Sunt douã variante pentru a obtine o structurã de pardosealã flotantã:
- Prin turnarea unei sape din ciment ca strat protector;
- Folosind o placã pentru pardosealã usoarã (plãci de pal, gips carton, etc) ca strat protector.
Produs recomandat: Steprock LD, pentru izolarea fonicã, protectia la foc si izolarea termicã a pardoselilor sub sape uscate sau umede. Prin aplicarea corectã a acestei plãci, în functie de grosime, rigiditate dinamicã si masa sapei, se poate reduce nivelul de zgomot de impact cu pânã la 30 dB (ΔLw).
Indiferent de modelul dorit de vatã de sticlã sau vatã bazalticã, te poti documenta pe eMenatwork.ro sau poti solicita consultantã specializatã pentru a fi îndrumat cum sã alegi produsul potrivit.
Descarcã gratuit ghidul izolatiei termice cu vatã mineralã de aici:
http://bit.ly/2xjkeO7
Articole Similare

Livrare specializata

Plata in siguranta

Consultanta specializata
