eMenatwork foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator eMenatwork este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
luni - vineri orele 9-17 Contact

Construcție beci: Idei și sfaturi ce alcãtuiesc ghidul meseriașului


Sursa foto: https://pixabay.com/photos/vaulted-cellar-tunnel-arches-keller-247391/

Ai decis cã este momentul sã te muți la casã și vrei ca noua construcție sã beneficieze de toate spațiile de depozitare necesare? Stai deja la casã, dar consideri cã ai nevoie de un spațiu suplimentar pentru depozitarea obiectelor și a produselor alimentare pe care le produci în fiecare an? Atunci construcția unui beci reprezintã soluția salvatoare în ambele situații.

Astãzi am alcãtuit un ghid complet al aspectelor de care trebuie sã ții cont înainte și în timpul lucrãrilor de construcții și finisaje, aferente unui beci. Informeazã-te corespunzãtor, înainte de a da startul noului proiect de construcții, menit sã îmbunãtãțeascã caracterul practic al cãminului personal. Astfel, vei fi pregãtit sã realizezi investiții inteligente, menite sã producã multiple beneficii, pe termen lung.

 

De ce ai nevoie de un beci acasã?

Un spațiu construit la subsolul casei tale reprezintã cea mai eficientã modalitate prin care poți beneficia de locuri suplimentare de depozitare a diverselor obiecte personale și a produselor alimentare. 

- În special atunci când spațiul de locuit este unul limitat, ai nevoie de o soluție menitã sã te ajute sã folosești, în manierã inteligentã, fiecare centimetru pe care îl ai la dispoziție.

- Construcția unui beci se poate face și cu scopul de a transforma acest spațiu într-un birou sau într-un spațiu de joacã, destinat copiilor.

- În plus, poți transforma acest spațiu într-o camerã tehnicã, destinatã montãrii boilerului, centralei sau altor utilitãți. Acestea au rolul de a spori confortul asigurat în cãminul personal. 

 

Ce trebuie sã știi înainte de a construi un beci 

Ai decis deja faptul cã trebuie sã demarezi lucrãrile aferente construcției unui beci acasã? Iatã care sunt aspectele de care trebuie sã ții cont, înainte de a demara lucrãrile efective:

- Trebuie sã alegi un spațiu propice construcției unui beci, în care temperaturile sã se menținã la valori constante. Astfel, vei crea condițiile propice de pãstrare a vinului, a produselor alimentare precum gemurile și murãturile și pentru pãstrarea, în condiții ferite de efectele factorilor externi, a obiectelor personale.

- Trebuie sã te asiguri de faptul cã spațiul în care vei construi beciul nu este în pantã sau pe un sol mlãștinos. Poți demara lucrãri de construcție și în aceste condiții. În acest caz, însã, trebuie sã aloci fonduri suplimentare lucrãrilor de pregãtire a acestor terenuri dificile. Astfel, beciul construit va îndeplini condițiile optime necesare.

- Trebuie sã fii conștient de costurile pe care va trebui sã le susții pentru construcția unui beci. Vor fi necesare lucrãri de excavație, de turnare a betonului pentru construcția pereților și lucrãri de impermeabilizare a spațiului. Astfel, acesta va deveni locuibil, atunci când se dorește acest lucru. 

 

Factori de care sã ții cont în timpul construcției beciului

Acum te-ai familiarizat cu aspectele de care trebuie sã ții cont, atunci când alegi spațiul potrivit construcției unui beci. Iatã ce trebuie sã știi și sã urmãrești, în timpul lucrãrilor realizate de specialiști:

- Stabilește intrarea în beci - Aceasta poate fi lângã casã, cu acces din exteriorul acesteia. Trebuie sã fii conștient de faptul cã, aceastã decizie, aduce cu sine implicații în ceea ce privește drumul parcurs pânã la beci. În plus, ține cont de faptul cã vei accesa acest spațiu și atunci când vremea este nefavorabilã. 

     - Pentru a elimina aceste neajunsuri, poți opta pentru varianta accesului în beci, din interiorul casei. Astfel, vei ajunge în acest spațiu mai repede și nu vei fi nevoit sã ieși afarã pentru a avea acces la obiectele și produsele depozitate.

- Decide locația de amplasare a beciului - Trebuie sã știi cã este important ca beciul sã fie poziționat la nord, în condițiile în care acest lucru este posibil.  Astfel, soarele nu va bate direct în spațiul ales și temperatura din beci se va menține la valori de 4-5 grade, pe tot parcursul anului.

- Stabilește adâncimea optimã a beciului - Specialiștii recomandã ca, adâncimea unui spațiu destinat construcției beciului, sã fie de minimum 2-3 metri. Trebuie sã ții cont de acest aspect în momentul realizãrii sãpãturilor aferente fundației. 

 

Pașii de urmat în timpul construcției beciului

Acum cã ai stabilit și aceste detalii tehnice necesare și utile pentru construcția eficientã a beciului, iatã care sunt etapele pe care specialiștii le vor urma în timpul lucrãrilor:

- Sãparea fundației - Aceasta se va realiza manual sau cu ajutorul unui buldozer.

- Turnarea betonului, urmatã de amplasarea refuzului de ciur. Acesta este alcãtuit din pietre de dimensiuni mari, necesare pentru a permite apei sã treacã cu ușurințã. 

- Construcția cofrajului - În jurul acestuia, specialiștii vor monta un furtun de dren, cu scopul de a asigura preluarea apei. Ulterior, aceasta va ajunge la nivelul inferior al spațiului construit.

- Turnarea betonului în cofraj - În aceastã etapã finalã de construcție a beciului, se va turna beton în cofrajul amplasat anterior și se va realiza umplerea cu ciur, în zonele laterale. Totul se finalizeazã cu adãugarea cantitãții de pãmânt necesare, pentru încheierea lucrãrilor.

Prin urmare, construcția unui beci presupune o analizã preliminarã, care sã asigure realizarea lucrãrilor în cele mai bune condiții. Ulterior, este indicat sã alegi materiale de construcții de calitate superioarã și sã apelezi la suportul specialiștilor în domeniu. Astfel, vei asigura eficiența rezultatelor obținute.

Descoperã mai multe informații utile privind lucrãrile de construcție pe care le desfãșori în jurul casei și cele mai bune materiale de construcții pe care le poți achiziționa pentru aceste lucrãri, pe emenatwork.ro

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul

Acceseaza produsele in functie de producator

Know-How Center

Idei. Sfaturi. Recomandari utile.