Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Construcție beci: Idei și sfaturi ce alcătuiesc ghidul meseriașului

Vezi articolele din:

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!Sursa foto: https://pixabay.com/photos/vaulted-cellar-tunnel-arches-keller-247391/


Ai decis că este momentul să te muți la casă și vrei ca noua construcție să beneficieze de toate spațiile de depozitare necesare? Stai deja la casă, dar consideri că ai nevoie de un spațiu suplimentar pentru depozitarea obiectelor și a produselor alimentare pe care le produci în fiecare an? Atunci construcția unui beci reprezintă soluția salvatoare în ambele situații.


Astăzi am alcătuit un ghid complet al aspectelor de care trebuie să ții cont înainte și în timpul lucrărilor de construcții și finisaje, aferente unui beci. Informează-te corespunzător, înainte de a da startul noului proiect de construcții, menit să îmbunătățească caracterul practic al căminului personal. Astfel, vei fi pregătit să realizezi investiții inteligente, menite să producă multiple beneficii, pe termen lung.


De ce ai nevoie de un beci acasă?

Un spațiu construit la subsolul casei tale reprezintă cea mai eficientă modalitate prin care poți beneficia de locuri suplimentare de depozitare a diverselor obiecte personale și a produselor alimentare. 

 

✅ În special atunci când spațiul de locuit este unul limitat, ai nevoie de o soluție menită să te ajute să folosești, în manieră inteligentă, fiecare centimetru pe care îl ai la dispoziție.

✅ Construcția unui beci se poate face și cu scopul de a transforma acest spațiu într-un birou sau într-un spațiu de joacă, destinat copiilor.

✅ În plus, poți transforma acest spațiu într-o cameră tehnică, destinată montării boilerului, centralei sau altor utilități. Acestea au rolul de a spori confortul asigurat în căminul personal. 


Ce trebuie să știi înainte de a construi un beci 

Ai decis deja faptul că trebuie să demarezi lucrările aferente construcției unui beci acasă? Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont, înainte de a demara lucrările efective:


✅ Trebuie să alegi un spațiu propice construcției unui beci, în care temperaturile să se mențină la valori constante. Astfel, vei crea condițiile propice de păstrare a vinului, a produselor alimentare precum gemurile și murăturile și pentru păstrarea, în condiții ferite de efectele factorilor externi, a obiectelor personale.

✅ Trebuie să te asiguri de faptul că spațiul în care vei construi beciul nu este în pantă sau pe un sol mlăștinos. Poți demara lucrări de construcție și în aceste condiții. În acest caz, însă, trebuie să aloci fonduri suplimentare lucrărilor de pregătire a acestor terenuri dificile. Astfel, beciul construit va îndeplini condițiile optime necesare.

✅ Trebuie să fii conștient de costurile pe care va trebui să le susții pentru construcția unui beci. Vor fi necesare lucrări de excavație, de turnare a betonului pentru construcția pereților și lucrări de impermeabilizare a spațiului. Astfel, acesta va deveni locuibil, atunci când se dorește acest lucru. 


Factori de care să ții cont în timpul construcției beciului

Acum te-ai familiarizat cu aspectele de care trebuie să ții cont, atunci când alegi spațiul potrivit construcției unui beci. Iată ce trebuie să știi și să urmărești, în timpul lucrărilor realizate de specialiști:

 

✅ Stabilește intrarea în beci - Aceasta poate fi lângă casă, cu acces din exteriorul acesteia. Trebuie să fii conștient de faptul că, această decizie, aduce cu sine implicații în ceea ce privește drumul parcurs până la beci. În plus, ține cont de faptul că vei accesa acest spațiu și atunci când vremea este nefavorabilă. 

     ◾ Pentru a elimina aceste neajunsuri, poți opta pentru varianta accesului în beci, din interiorul casei. Astfel, vei ajunge în acest spațiu mai repede și nu vei fi nevoit să ieși afară pentru a avea acces la obiectele și produsele depozitate.

✅ Decide locația de amplasare a beciului - Trebuie să știi că este important ca beciul să fie poziționat la nord, în condițiile în care acest lucru este posibil.  Astfel, soarele nu va bate direct în spațiul ales și temperatura din beci se va menține la valori de 4-5 grade, pe tot parcursul anului.

✅ Stabilește adâncimea optimă a beciului - Specialiștii recomandă ca, adâncimea unui spațiu destinat construcției beciului, să fie de minimum 2-3 metri. Trebuie să ții cont de acest aspect în momentul realizării săpăturilor aferente fundației. 


Pașii de urmat în timpul construcției beciului

Acum că ai stabilit și aceste detalii tehnice necesare și utile pentru construcția eficientă a beciului, iată care sunt etapele pe care specialiștii le vor urma în timpul lucrărilor:

 

✅ Săparea fundației - Aceasta se va realiza manual sau cu ajutorul unui buldozer.

✅ Turnarea betonului, urmată de amplasarea refuzului de ciur. Acesta este alcătuit din pietre de dimensiuni mari, necesare pentru a permite apei să treacă cu ușurință. 

✅ Construcția cofrajului - În jurul acestuia, specialiștii vor monta un furtun de dren, cu scopul de a asigura preluarea apei. Ulterior, aceasta va ajunge la nivelul inferior al spațiului construit.

✅ Turnarea betonului în cofraj - În această etapă finală de construcție a beciului, se va turna beton în cofrajul amplasat anterior și se va realiza umplerea cu ciur, în zonele laterale. Totul se finalizează cu adăugarea cantității de pământ necesare, pentru încheierea lucrărilor.


Prin urmare, construcția unui beci presupune o analiză preliminară, care să asigure realizarea lucrărilor în cele mai bune condiții. Ulterior, este indicat să alegi materiale de construcții de calitate superioară și să apelezi la suportul specialiștilor în domeniu. Astfel, vei asigura eficiența rezultatelor obținute.


Descoperă mai multe informații utile privind lucrările de construcție pe care le desfășori în jurul casei și cele mai bune materiale de construcții pe care le poți achiziționa pentru aceste lucrări, pe emenatwork.ro

Postat in Ghidul cumparatorului

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Ghidul cumparatorului, in cel mai scurt timp posibil.