Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Construirea unei piscine în curte - tot ce trebuie să știi despre acest proiect inedit

sursa foto: https://pixabay.com/photos/swim-water-diving-underwater-422546/


Perioada vacanțelor a început, iar astăzi avem o provocare pentru tine! Cum ar fi să îți petreci fiecare zi de weekend sau fiecare seară caldă de vară ca într-un resort? Așa este, ai citit bine, pentru că te poți simți ca în concediu în orice moment îți dorești, fără să pleci de acasă, dacă alegi să îți construiești o piscină în propria curte! Am pregătit pentru tine toate informațiile de care ai nevoie pentru a face din curtea ta un loc de atracție pentru toți prietenii care abia așteaptă să se răcorească în apa limpede din bazinul tău. Iată cele 5 secrete pe care ar trebui să le știi înainte să începi construirea unei piscine acasă.


Avantajele construirii unei piscine acasă


Înainte de toate, cel mai important aspect de care ar trebui să ții cont este acela că o piscină construită în curtea ta îți va oferi mai multă siguranță. În afară de faptul că vei putea controla adâncimea bazinului de care te vei bucura, astfel încât toți membri familiei să se poată bălăci în voie, fără teama de înec, apa din piscina ta va putea fi controlată în ceea ce privește proveniența acesteia și tratamentele chimice aplicate, lucru imposibil de realizat în cazul în care vorbim de o piscină publică.


În plus, vei putea economisi banii pe care altfel i-ai plăti la intrare dacă ai vrea să te bucuri de câteva ore la un bazin deschis publicului. Nici sumele cheltuite cu transportul sau mesele luate în oraș nu mai trebuie puse la socoteală, pentru că acasă vei avea acces nestingherit la propriul frigider, aflat la câțiva pași distanță de piscină.


Nu este de neglijat nici capitolul legat de sănătate. Imaginează-ți cum vor arăta diminețile în care vei alege să înoți preț de câteva minute, înainte să pleci la serviciu! Vei putea începe fiecare zi plin de energie și în mare formă fizică!


Cum amenajezi o piscină în grădină


Dacă avantajele prezentate te-au convins să începi proiectul de construire a unei piscine, e bine să știi ce va cuprinde, propriu-zis, acesta.


  1. alege tipul de piscină preferat - poți opta pentru montarea unor pereți de oțel, beton sau poliester, pe un fund de ciment peste care poți așeza plăci de gresie de tip mozaic, sau poți merge pe varianta mai simplă, aceea de fixarea unei cuve din fibră de sticlă sau polistiren direct în groapa săpată;

  2. obține autorizația de construcție - nu sări peste acest pas, pentru a evita posibilele neplăceri pe care le-ai putea avea cu autoritățile. Poți primi autorizația pentru piscină de la primăria de sector sau cea a localității în care aceasta se construiește;

  3. realizează un proiect de construire piscină - apelează la serviciile unei firme specializate în construirea piscinelor, care va realiza măsurătorile inițiale și excavarea pământului;

  4. pregătește pământul pentru lucrare - începe cu eliminarea plantelor de la suprafață, mutând copacii sau florile plantate pe locul în care vrei să construiești piscina. Imediat după aceea, poți realiza nivelarea pământului, prin îndepărtarea pietrelor;

  5. excavează pământul - e aproape imposibil să realizezi groapa de care ai nevoie pentru construirea piscinei „la mână”, din lopată, așa că folosește un utilaj special, care va permite realizarea pantelor și a treptelor din bazinul care urmează să fie creat;

  6. solidifică pământul - pentru o lucrare cu o garanție cât mai mare, e nevoie să nivelezi complet pereții și fundul piscinei, ca mai apoi să adaugi pietriș și scânduri din lemn, care să compacteze și să poată susține viitorul bazin.


Tipuri de piscine

1. Piscina naturală

sursa foto: https://pixabay.com/photos/swimming-jump-fun-people-young-388910/


Piscina naturală este tipică grădinilor private și face parte mai degrabă din peisajul rustic decât din cel modern. În mod obișnuit, acest tip de piscină nu are parte de tratamente clasice de purificare ale apei, pentru că intră în contact direct cu pământul, pietrele sau plantele din jur. Forma adoptată pentru piscinele naturale este cea originală, de pământ, dacă pereții nu absorb apa. În caz contrar, poți folosi folie de etanșare, care va împiedica dezvoltarea plantelor subacvatice. Nu uita nici de hidroizolație pentru piscine și bazine, care va păstra aspectul piscinei impecabil pentru un timp îndelungat.

Pentru acest tip de piscină, marginile nu se amenajează. O piscină naturală poate fi executată în regim propriu și are mai degrabă un rol decorativ.


2. Piscina îngropată cu pereți de beton

sursa foto: https://pixabay.com/photos/summer-swimming-pool-tropical-1836046/


Aceasta este cea mai des folosită tehnologie de construire a unei piscine, grație durității și etanșeizării superioare pe care betonul o oferă. Primul pas în realizarea acestui proiect este montarea instalației de țevi, după care poți începe executarea pereților de susținere, care de cele mai multe ori se construiesc din cărămidă. După montarea barelor din oțel beton și a plasei de armare, se trece la pulverizare sub presiune a betonului, tehnologie cunoscută sub numele de betonare torcretată. Marele avantaj al acestui tip de construcție a piscinei este că permite realizarea oricărei forme dorită, la orice mărime.


3. Piscina îngropată cu pereți din polistiren

sursa foto: https://pixabay.com/photos/dug-out-pool-resort-water-hotel-3133272/


Montarea acestui tip de piscină este mai accesibilă ca preț decât construirea unei piscine din beton, însă în acest caz dimensiunile bazinului nu pot fi alese după bunul plac. Piscina din polistiren are forme și mărimi prestabilite din fabricare, așa că nu-ți rămâne decât să optezi pentru varianta care te avantajează cel mai mult.

La construirea unei piscine din polistiren vei ține cont și de montarea parțială a sistemului de țevi, a instalației electrice, a celei de filtrare și a celei de încălzire a apei. Imediat după acest pas intervine montarea plaselor de armare și fixarea pereților din polistiren cu armături verticale. Urmează turnarea radierului pe fundul piscinei, montarea căptușelii și a piscinei propriu-zise.


Alege să execuți construirea unei piscine alături de o echipă de profesioniști, care îți va oferi experiența și sfaturi extrem de utile, pentru ca lucrarea să fie una de durată, de care să te bucuri mulți ani de acum înainte.


Postat in Cum se monteaza

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Cum se monteaza, in cel mai scurt timp posibil.