Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Cum se monteaza corect sistemul pentru vita de vie

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!Spre deosebire de metoda invechita de folosire a unor spalieri din beton, sistemul de palisare RoWine este un sistem inovativ pentru vita de vie care ofera cresterea si sustinerea corecta a plantelor si a ciorchinilor de struguri. Un beneficiu al acestui sistem este oferit de simplitatea asamblarii sistemului fara a fi nevoie de fundatie de beton.


Sistemul de palisare si sustinere a vitei de vie este compus din:

A. spalieri de capat,

B. spalieri intermediari

C. stalpi tutori

D. sistem de ancorare.


Pentru montarea corecta a sistemului de palisare RoWine, specialistii eMenatwork recomanda sa se tina cont de urmatoarea regula pentru a obtine rezultatele dorite:


A) Se monteaza 2 stalpi/spalieri de capat 138 (sau fruntasi) pentru fiecare rand in parte:

- se recomanda a fi ingropat la o adancime de 50cm;

- nu necesita fundatie din beton.


B) La fiecare 5m, se pune cate un stalp/spalier intermediar (sau mijlocas).

Se recomanda ca distanta dintre stalpi sa fie de 5 m si sa fie ingropat la o adancime de 40 cm.

Un beneficiu al acestuia este faptul ca se monteaza usor, prin apasare pe verticala fara a se face groapa in jurul lui. Gaurile in spalier sunt realizate din 10 in 10 cm in forma literei H pentru introducerea firelor de sarma, intinderea si fixarea acestora, imipiedicand astfel iesirea accidentala.

Pentru vita de vie plantata pe terasamente si pante se recomanda folosirea spalierului de tip 125.C) Stalpii Tutori se pun intre stalpii intermediari (mijlocasi)

Stalpii Tutori sunt elementele metalice care ghideaza lastarii tineri in perioada de crestere, pana la inaltimea de trecere catre stalpii intermediari, prin prindere (legare).

Rolul tutorului este foarte important in procesul de dezvoltare a plantei, deoarece nu ii permite balansarea in vant a vitei de vie, in acest mod, lastarii vor creste drepti.

Pentru eficienta plantarii puietilor, se recomanda instalarea tutorilor la inaltimea de 110-120 cm, la distante 80 si 100 cm si la adancimi de 10-20 cm conforme cotelor proiectate.

 

D) Sistemul de ancorare pentru spalierul de capat este compus  la randul sau din alte trei elemente, si anume: ancora, gripla si cablu;

Rolul sistemului de ancorare este de a fixa si tensiona corect si usor intregul sistem.

- Ancora este elementul care se infileteaza in pamant si tensioneaza cu ajutorul sufei si a lacatului de fixare spalierul de capat.

- Gripla  este un lacat care permite tensioanarea sufei,cu ajutorul sistemului de autoblocare.

- Cablu/sufa este un cablu trefilat flexibil ce contine fire de sarma zincata si este utilizat pentru a crea legatura intre ancore si stalpi/spalieri de capat (sau fruntasi).


Un instrument foarte util pentru un viticultor este clestele de tensionare. Acest tip de cleste ajuta la tensionarea sufei si a sarmei pentru intregul sistem al viteie de vie.

Montarea corecta a sistemului de palisare asigura dezvoltarea a vitei de vie, oferind cresterea si sustinerea a plantelor si a ciorchinilor de vita de vie.

Postat in Cum se monteaza  |  Ghidul cumparatorului
2 5
Constantin 15 Februarie 2017

Multumesc; foarte util chiar si pentru un posesor de foarte putina vie in curte

eMenatwork.ro 15 Februarie 2017

Buna ziua,

Suntem bucurosi daca am reusit sa va transmitem o informatie valoroasa, care sa va ajute in proiectele personale.

Sa aveti spor!
eMenatwork.ro

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Cum se monteaza, in cel mai scurt timp posibil.