Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

De ce incalzire electrica in pardoseala?

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!Privita initial drept un capriciu, incalzirea in pardoseala devine o solutie adoptata de tot mai multi oameni, datorita beneficiilor pe care le aduce fata de sistemele clasice de incalzire ale caminului.

In momentul de fata, pentru spatiul rezidential sunt disponibile doua tipuri de incazlire: electrica (realizata cu ajutorul unei membrane multistrat ce contiune un element trermo-conductiv) sau utilizand agent termic lichid (apa calda).

De ce este recomandat sa optezi pentru incalzirea electrica in pardoseala?

Mai jos vom expune, comparativ, principalele caracteristici ale celor doua tipuri de incalzire in pardoseala, pentru a descoperi avantajele si dezantajele fiecarui sistem.

Dimensiunile si spatiul ocupat

Membrana folosita in incalzirea electrica are o grosime de numai cativa milimetri, ceea ce inseamna spatiu castigat! Panoul electronic de control are dimensiuni reduse si poate fi incastrat in perete, mentinand functionalitatea fara a schimba designul incaperii.

In cazul incalzirii cu agent termic lichid sunt necesare tevi, care trebuie fixate pe un suport special, ceea ce mareste considerabil spatiul necesar, inaltand podeaua cu mai multi centrimetri. In plus, tablourile unde se face racordarea sistemului de incalzire au dimensiuni mari, proportionale cu spatiul ce trebuie incalzit.

Functionarea sistemului

Incalzirea electrica este instanta. Din momentul pornirii, membrana genereaza caldura, procesele de radianta si conductie incalzind podeaua si camera in cel mai scurt timp. Un alt avantaj, care merita mentionat, este functionarea silentioasa a sistemului de incalzire electrica in pardoseala.

Pentru a incalzi cu agent termic lichid acesta trebuie sa ajunga mai intai la temperatura necesara, lucru care este posibil numai dupa minute bune de asteptat. Apoi, apa trebuie circulata continuu prin instalatie, pentru a mentine temperatura constanta.De ce incalzire electrica in pardoseala?

Montajul si instalarea

Montarea membranei utilizata la incalzitul electric presupune doar folosirea unui material termo-izolant. Poate fi utilizata direct sub mocheta sau covor. Unitatea electronica de control este incastrata in perete, intregul sistem putand fi pus in functiune numai cu ajutorul unui electrician. Accesibil, simplu si foarte rapid!

Daca se doreste ca incalzirea sa se faca cu agent termic lichid sunt necesare tevi, suporturi, distribuitoare, robineti, pompa… Toate aceste produse vor ridica cu mult costul total. Intreg sistemul trebuie asamblat de un instalator autorizat, pentru a nu apare scurgeri ulterioare. Si nu in ultimul rand centrala termica trebuie sa aiba capacitate sportia, pentru a putea sustine o temperatura constanta in instalatia de sub pardoseala.

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre , in cel mai scurt timp posibil.