Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Hidroizolarea beciului pas cu pas

Vezi articolele din:

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!Sursa foto: https://pixabay.com/photos/construction-welding-demolition-man-1121062/


Dacă vrei să-ți construiești o casă sau îți renovezi locuința, trebuie să acorzi o atenție foarte mare și beciului. În această încăpere poți depozita multe lucruri, de la alimente la vinuri, jucării, haine mai vechi sau obiecte pe care le folosești doar ocazional. De aceea, și această încăpere trebuie atent amenajată și izolată. În plus, dacă vei neglija beciul, umezeala și mucegaiul care se acumulează aici se pot extinde apoi și în restul casei.


Când ai în vedere hidroizolarea beciului, materialele folosite trebuie să fie de calitate, pentru că pivnița este mult mai expusă umezelii, din cauza infiltrațiilor de la pânza freatică sau de la apa de ploaie. De aceea, beciul ar trebui să aibă un sifon în pardoseală, pentru scurgerea apei care ar putea ajunge aici, dar și un sistem de ventilație foarte bun, care să prevină formarea condensului. De mare ajutor pot fi aparatele pentru dezumidificare, care pot să absoarbă surplusul de umezeală din aer.


Cum se face o hidroizolare corectă a beciului

Pentru o hidroizolare corectă a beciului, trebuie să începi cu fundația, apoi să te asiguri că toți pereții încăperii sunt bine izolați, cu materiale de calitate. Poți folosi membrane bituminoase, peste care aplici polistiren extrudat, iar deasupra acestuia este necesară o membrană cu crampoane, care drenează apa provenită din precipitații.


Desigur, va trebui să izolezi corect și rosturile, pardoseala și pereții interiori. Dacă beciul este deja construit, atunci va fi mai complicat să-l izolezi pe exterior sau să izolezi fundația. În acest caz, atunci când îl renovezi, poți aplica o hidroizolație pentru pereții interiori și pentru podea. Pentru hidroizolația interioară a beciului, poți folosi orice tip de produse, inclusiv cele pe bază de spumă de poliuretan.


Iată care sunt avantajele hidroizolației interne, în cazul unui beci care este deja construit:

     ✅ Poți folosi o gamă foarte variată de materiale pentru hidroizolare

     ✅ Ții la distanță insectele

     ✅ Previi formarea mucegaiului și infiltrarea apei din exterior

     ✅ Asiguri și o izolație termică a locuinței, pentru că podeaua de deasupra beciului nu va mai fi rece.


Desigur, înainte de-a începe hidroizolarea beciului ar fi bine să ții cont și de următoarele aspecte:

     ✅ Spațiul interior din beci va fi mai redus în urma izolării pereților

     ✅ Multe produse de hidroizolare sunt inflamabile, de aceea ar trebui acoperite cu substanțe speciale, care să scadă riscul unui incendiu

     ✅ Izolația internă nu va face față dacă nu există un sistem eficient pentru drenarea apei de ploaie.


Iată de ce ar fi ideal ca hidroizolarea beciului să fie făcută de la bun început, astfel încât produsele speciale să fie aplicate și la fundație și la pereții exteriori.Ce produse poți folosi pentru hidroizolarea beciului

Există multe materiale pe care le poți folosi ca să izolezi eficient subsolul casei, însă cele mai folosite sunt următoarele:

     ✅ Membranele bituminoase: aceste materiale pe bază de bitum pot fi folosite pentru izolarea fundației, acoperișului sau bazinelor și țin la distanță apa din pânză freatică, dar și apa provenită din precipitații. Membranele se aplică în două straturi, iar pentru montarea lor este nevoie de un specialist.

     ✅ Spuma rigidă: este ideală pentru fundație și pentru pereți și poate fi folosită pentru a izola orice parte a casei. Este potrivită pentru izolație exterioară și interioară și asigură inclusiv un confort termic sporit. Spuma rigidă, care are forma unor panouri, poate fi fabricată din polistiren, poliuretan sau poliizocianurat.

     ✅ Hidroizolație lichidă: este un produs pe bază de rășini poliuretanice, care se întărește la contactul cu aerul și se transformă într-o membrană elastică. Se aplică relativ simplu, cu pensula, rola sau pompa fără aer.


În cazul subsolului, pentru o izolare eficientă ar trebui să aplici materialul ales în patru straturi. Înainte de aplicarea produsului pentru hidroizolare, este necesară o pregătire a zonei respective, care presupune:

     ✅ Curățarea și nivelarea peretelui sau podelei

     ✅ Aplicarea unui strat de amorsă, care va fi aleasă în funcție de materialul stabilit pentru hidroizolare.


În funcție de calitatea materialului folosit și de modul în care a fost realizată hidroizolarea, o lucrare bună poate rezista foarte mult timp, având de obicei o garanție cuprinsă între 10 și 25 de ani. Durata de viață poate fi însă mult mai lungă. 

Postat in Ghidul cumparatorului

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Ghidul cumparatorului, in cel mai scurt timp posibil.