Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Hidroizolarea fundației pas cu pas: De ce este importantă?

Vezi articolele din:

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/ladders-leaning-against-house-in-front-of-trees-209282/Hidroizolarea corespunzătoare a fundației unei case este esențială. Aceasta elimină riscul de apariție a infiltrațiilor de apă, reduce pierderile de căldură și sporește rezistența structurii spațiului de locuit. 


În plus, este important să asiguri protecția corespunzătoare a fundației casei tale. Poți face acest lucru prin intermediul materialelor izolatoare de calitate superioară. Acordă atenție sporită fiecărei etape de realizare a hidroizolației


De ce este necesară hidroizolația de la nivelul fundației

Fundația unei case îi asigură stabilitate, motiv pentru care aceasta trebuie să fie proiectată și izolată corect. 

✅ Chiar și atunci când locuiești într-o casă fără subsol, trebuie să protejezi pereții acesteia de infiltrațiile de apă. Acestea pot determina producerea mucegaiului și a igrasiei. În plus, trebuie să elimini pierderile de căldură.

✅ Atunci când nu sunt protejate corespunzător, aceste spații sunt supuse riscului de confruntare cu procesul de rupere a capilarității.

     ◾ Acesta constă în umezirea pereților de la bază către partea superioară, cu implicațiile aferente asupra esteticii și sănătății locatarilor. Efectele produse, în acest caz, nu pot fi stopate ulterior, ci doar atenuate.


Când se realizează hidroizolația fundației 

Cea mai avantajoasă variantă, din punct de vedere economic, constă în realizarea hidroizolării fundației din etapa de construcție a casei. După executarea fundației, specialiștii parcurg următorii pași pentru izolarea acesteia:

✅ Curăță și pregătesc stratul suport pe care va fi aplicată hidroizolația, la nivelul fundației;

✅ Acoperă suprafața cu amorsa potrivită tipului de hidroizolație folosit;

✅ Aplică stratul de hidroizolație ales (membrană, ciment impermeabil, cauciuc lichid);

✅ Protejează hidroizolația cu ajutorul produselor speciale. 


Materiale recomandate pentru hidroizolarea fundației

Pentru a alege materialele potrivite de hidroizolare a fundației, specialiștii trebuie să țină cont de următorii factori importanți:

✅ Consistența terenului pe care se află construcția a cărei fundații se lucrează;

✅ Gradul de umiditate a zonei în care este amplasată construcția;

✅ Specificul zonei de seismicitate, tasare și încărcare.


Iată care sunt principalele sisteme de realizare a hidroizolației unei fundații:

✅ Membrane bituminoase, armate sau nearmate - Acestea se pot aplica la rece sau la cald și reprezintă metoda clasică de impermeabilizare a acestor structuri. 

     ◾ Aceste lucrări sunt durabile, eficiente și presupun costuri rezonabile.

     ◾ Montarea lor trebuie să fie realizată de specialiști dotați cu echipamente de lucru corespunzătoare. 

✅ Membrane termoplastice (PVC-ul, vinilul) -  Acestea sunt ușor de instalat, prezintă rezistență sporită la rupere și la acțiunea vaporilor. 

     ◾ Membranele termoplastice oferă un grad de impermeabilizare sporit, sunt rezistente la intemperii și la acțiunea bio-organismelor. Din acest motiv, acestea sunt preferate în cazul fundațiilor care trebuie să fie protejate de deteriorarea biologică.

✅ Polietilena de joasă sau înaltă densitate - Aceasta asigură formarea unei bariere eficiente de protejare a pereților împotriva infiltrațiilor de apă și a deteriorărilor mecanice. În plus, polietilena protejează fundația casei de acțiunea chimicalelor din pământ și de cea a ciupercilor.

✅ Cauciucul EPDM - Acest cauciuc sintetic are o structură chimică specială, care îi asigură un comportament excelent în condiții climatice extreme. 

✅ Alte materiale: cimenturi speciale de impermeabilizare și produse lichide care au la bază polimeri poliuretanici. 


Reducerea costurilor de hidroizolare a fundației

Prețul aferent hidroizolării fundației poate fi considerat unul crescut, datorită cantității și specificului materialelor utilizate și a manoperei complexe implicate. Realizarea acesteia în etapa de construcție a casei este cea mai avantajoasă variantă. Iată de ce:

✅ În urma ridicării clădirii, realizarea lucrărilor aferente nu se mai poate face integral, iar costul aferent acestora este, de cele mai multe ori, aproape dublu.

✅ Acest lucru se datorează lucrărilor suplimentare necesare în această etapă, precum distrugerea pavajelor sau săparea șanțurilor, care să permită accesul la fundația casei deja construite.

✅ În aceste situații, fundația casei are de suferit, fiind necesară refacerea acesteia, după realizarea hidroizolării corespunzătoare, acțiune care presupune costuri suplimentare. 


Prin urmare, realizarea hidroizolației fundației, din etapa de construcție și chiar ulterior acesteia, este esențială. Aceasta asigură stabilitatea casei și o protejează corespunzător împotriva acțiunii nefaste a umezelii. 


Descoperă mai multe informații despre hidroizolarea corectă a fundației casei tale și produsele de care ai nevoie, pentru realizarea acestor lucrări, pe emenatwork.ro

Postat in Ghidul cumparatorului

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Ghidul cumparatorului, in cel mai scurt timp posibil.