Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Hidroizolatie balcon: ce faci daca iti curge apa din balcon?

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/minimalist-photography-of-white-and-gray-condominium-2091634


Pentru a te bucura de o locuinta sigura si rezistenta, este necesar sa te ocupi de asigurarea hidroizolatiei. In cazul in care o cladire nu este hidroizolata corespunzator, apa se poate infiltra prin zidurile subsolurilor, ceea ce duce la deteriorarea lor si la instalarea igrasiei si a mucegaiului. In acest sens, hidroizolarea are rolul de a proteja structura de rezistenta a casei, aspectul acesteia si nu in ultimul rand, sanatatea tuturor locatarilor care traiesc intr-o cladire. Odata cu hidroizolarea, vei reusi sa previi inundarea subsolurilor si aparitia petelor de umezeala. Afla, din randurile de mai jos, cum se realizeaza hidroizolatia balconului si care este procesul sau de montare, in cativa pasi simpli.


Ce implica sistemul de hidroizolatie a balconului?

Balconul reprezinta principala zona care face parte din exteriorul locuintei, unde fie iti petreci diminetile de weekend, fie il folosesti pentru a depozita diverse cutii sau pentru a pune rufele la uscat. Odata cu venirea anotimpurilor nefavorabile, care aduc cu ele ploaie sau zapada, apa poate ajunge in locuinta si se poate infiltra prin balcon, ajungand la vecini. Astfel de situatii iti aduc in vedere faptul ca balconul este o zona careia trebuie sa ii acorzi mai mare atentie, intrucat are nevoie de o protectie suplimentara, pentru a face fata cantitatii de apa si variatiilor mari de temperatura. Una dintre solutiile la care poti apela pentru a proteja balconul de astfel de incidente este hidroizolarea sa cu mortare de impermeabilizare. In acest fel, hidroizolarea poate sa previna deterioarea balconului si are rolul de a impiedica apa sa intre in locuinta sau sa se infiltreze prin plafon, la vecini. Hidroizolatia se poate aplica pe o sapa noua sau peste gresia de care deja dispui, daca aceasta este bine fixata.


Sistemul de hidroizolare a balconului implica folosirea mai multor produse, printre care si mortarul de hidroizolare, care poate fi elastic sau rigid, cu proprietati de impermeabilitate. Din acelasi sistem fac parte si banda de cauciuc, care se aplica la imbinarea dintre balcon si locuinta si plasa de armare cu fibra de sticla. Daca aceasta plasa nu va fi rezistenta intr-un mediu alcalin, poate afecta si rezistenta hidroizolatiei la fisuri.


Care este procesul de montare a hidroizolatiei?

In ceea ce priveste montarea propriu zisa a hidroizolatiei pentru balcon, aceasta se va desfasura pe doua etape. Prima dintre ele implica aplicarea unui strat mortar de impermeabilizare, unde se va incorpora plasa principala de armare. Ulterior, intre balcon si locuinta se va introduce o banda cauciucata, care ajuta la imbinare. De cea de-a doua etapa te poti ocupa rapid, la doar cateva ore distanta, aplicand inca un strat de mortar. Chiar daca hidroizolatia se va aplica intr-un strat, in cazul in care exista infiltratii severe, poti opta pentru doua sau chiar trei straturi de mortar.


Cum hidroizolezi corect balconul? Sfaturi utile

In cazul in care nu respecti toate etapele procesului de montare a hidroizolatiei, balconul poate avea de suferit, mai ales daca nu faci masuratori corecte sau daca nu folosesti materialele potrivite. Astfel, pentru a obtine o hidroizolatie perfecta a balconului, poti tine cont de urmatoarele sfaturi utile:

     ✅ Nu omite includerea benzii cauciucate, care trebuie aplicata corect. Daca aceasta nu este aplicata corespunzator, pot aparea numeroase infiltratii in imbinarile dintre locuinta si balcon.

     ✅ Nu aplica hidroizolatia la temperaturi ridicate, in caldura sau vant puternic.

     ✅ Nu uita sa acoperi hidroizolatia balconului! Indiferent daca folosesti gresie sau un alt material protector, hidroizolatia trebuie acoperita, pentru ca nu rezista la trafic.

     ✅ Daca aplici hidroizolatia pe gresia deja existenta, trebuie sa o cureti de orice urma de vopsea sau murdarie si sa o degresezi.

     ✅ Pentru ca apa sa nu ajunga in locuinta, se recomanda ca locuinta sa fie putin mai inalta decat balconul sau sa existe un prag unde poti sa aplici banda de cauciuc.


Atata timp cat tii cont de aceste sfaturi, balconul tau va arata impecabil iar hidroizolatia va fi bine realizata, impiedicand apa sa intre in locuinta ta sau sa se infiltreze la vecini.

Postat in Ghidul cumparatorului

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Ghidul cumparatorului, in cel mai scurt timp posibil.