Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Informatii utile despre covorul PVC

  19-02-2018

Sursa foto

 

PVC sau policlorura de vinil este un tip de plastic utilizat in mod diferit, de la acoperisuri si pana la podele. Acest tip de material a castigat tot mai mult popularitate, lucru datorat caracterului dur si a capacitatii sale de a rezista deformarii. Astfel, a devenit o alegere preferata de catre producatorii de pardoseala.

Covoarele din PVC sunt renumite pentru aspectul estetic si performanta ridicata in cele mai solicitante conditii de trafic. De asemenea, sunt ideale din punct de vedere al intretinerii si, in plus, se instaleaza usor.

Inca din anii 1950 podeaua din PVC era un concurent major pentru linoleum, castigand rolul de cea mai buna pardoseala rezistenta la apa, preferata in bucatarii si bai.

Foarte multe avantaje fac ca si astazi un covor PVC la super pret sa fie o solutie aleasa de designerii de interior, inclusiv de clientii cu cele mai exigente gusturi.

 

Tipuri de podele de vinil

Exista doua tipuri de pardoseli din vinil, sub forma de covor sau placi. Disponibile in diferite culori si stiluri, cele de tip dale pot fi instalate cu usurinta fara asistenta specializata. Cele tip covor sunt mai greu de instalat, necesita un profesionist pentru a realiza o potrivire perfecta, in plus se va folosi o sapa autonivelanta.

 

Avantajele covorului PVC

- Intretinere simpla - Covoarele PVC sunt foarte usor de intretinut. Se aspira si se foloseste un mop umed.

- Rezistenta la apa - Un covor PVC bine instalat este rezistent la penetrarea apei, ceea ce il face ideal pentru a fi folosit in baie sau bucatarie.

- Confort la atingere - Mersul pe un covor din PVC este cat se poate de confortabil. Vinilul nu se raceste pe timpul iernii si este mai moale sub talpile tale decat pardoselile din lemn sau placi ceramice.

- Pret avantajos - Covorul PVC este o alegere ideala si din punct de vedere al bugetului comparativ cu alte tipuri de pardoseala.

- Durabilitate - Vinilul este in general considerat a fi un material extrem de durabil, care, daca este instalat si intretinut corespunzator poate dura si douazeci de ani.

- Usor de instalat - Covoarele din PVC au devenit populare si datorita simplitatii cu care sunt instalate si sunt alegerea ideala pentru persoanele care isi doresc sa se ocupe personal de montare.

- Aspect estetic - Covoarele PVC permit mixarea si potrivirea culorilor pentru a obtine un design unic, o alegere buna pentru camera copiilor sau pentru proprietarii de afaceri care isi pot amenaja biroul cu un covor PVC in ton cu logo-ul organizatiei.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator