eMenatwork foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator eMenatwork este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
luni - vineri orele 9-17 Contact

La ce poti folosi spalierii


Link foto: https://www.emenatwork.ro/spalier-metalic-de-capat-cu-grosime-2-mm-pentru-vita-de-vie-metalwork-138mm-h-2500mm-p36641-t81.html

Toate fructele crescute natural, pentru a se dezvolta intr-un mod cat mai armonios, au nevoie de un ajutor. Pe langa un pamant prielnic cu ingrasamantul special de care au nevoie fructele, cel mai important sprijin este dat de spalieri. Se gasesc spalieri metalici, din beton sau din lemn, fiecare model in parte fiind potrivit pentru o anumita cultura. Iata ce trebuie sa stii despre spalierii metalici si la ce ii poti folosi.

Spalierii metalici sunt facuti cu scopul de a sustine o crestere optima a diferitelor plantatii in curte sau pe terenurile special amenajate in acest sens deoarece au rezistenta necesara pentru a sustine orice greutate, dar si datorita faptului ca rezista un timp indelungat.

Spalierii sunt de capat si intemediari, iar diferenta dintre ei se regaseste la spalierii intermediari, care poti fi mai mici si mai subtiri. Calitatea principala a spalierilor trebuie sa fie rezistenta deoarece trebuie sa sustina sarmele care se prinde pe ei, necesare pentru orice cultura.

Cand se monteaza, spalierii trebuie sa respecte cateva reguli esentiale, in primul rand in ceea ce priveste distanta. Este recomandat sa fie plantati pe acelasi rand, la o distanta de aproximativ 5 metri unul fata de celalalt. Intre randuri este recomandat sa fie lasata o distanta de aproximativ 2 metri, pentru a permite recoltarea, chiar daca vorbim despre o recoltare automata sau manuala.

 

Pentru ce culturi sunt recomandati spalierii

Majoritatea oamenilor aleg spalierii pentru vita de vie. Este intrebuintarea principala a acestora, insa dincolo de asta, spalierii pot sustine si alte culturi. Spalierii metalici sunt realizati din tabla zincata si pot sustine vita de vie multi ani la rand. Pot avea o durata de viata de pana la 30 de ani, fiind o modalitate usor de montat. Ii permite vitei de vie sa creasca si sa se dezvolte indiferent de conditiile meteorologice. Vita de vie este o planta cataratoare si tocmai din acest motiv are nevoie de un suport.

Spalierii se folosesc si pentru cultura de zmeura. Plantatia de zmeura este una care se intinde pe mai multi metri lungime. Pentru a permite zmeurei sa creasca si sa se coaca perfect este nevoie de montarea spalierilor metalici. Cultura trebuie palisata, mai exact dirijata pe sarme speciale care sunt prinse de spalieri tocmai pentru a nu se murdari fructele si pentru a le proteja de contactul direct cu pamantul, dar si pentru a le putea culege usor. Chiar daca este mai putin cunoscut, spalierii se folosesc si in cazul culturilor de mure sau alte fructe mici care au nevoie de sustinere pentru dezvoltare.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul

Acceseaza produsele in functie de producator

Know-How Center

Idei. Sfaturi. Recomandari utile.