Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

La ce poti folosi spalierii

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!Link foto: https://www.emenatwork.ro/spalier-metalic-de-capat-cu-grosime-2-mm-pentru-vita-de-vie-metalwork-138mm-h-2500mm-p36641-t81.htmlToate fructele crescute natural, pentru a se dezvolta intr-un mod cat mai armonios, au nevoie de un ajutor. Pe langa un pamant prielnic cu ingrasamantul special de care au nevoie fructele, cel mai important sprijin este dat de spalieri. Se gasesc spalieri metalici, din beton sau din lemn, fiecare model in parte fiind potrivit pentru o anumita cultura. Iata ce trebuie sa stii despre spalierii metalici si la ce ii poti folosi.


Spalierii metalici sunt facuti cu scopul de a sustine o crestere optima a diferitelor plantatii in curte sau pe terenurile special amenajate in acest sens deoarece au rezistenta necesara pentru a sustine orice greutate, dar si datorita faptului ca rezista un timp indelungat.

Spalierii sunt de capat si intemediari, iar diferenta dintre ei se regaseste la spalierii intermediari, care poti fi mai mici si mai subtiri. Calitatea principala a spalierilor trebuie sa fie rezistenta deoarece trebuie sa sustina sarmele care se prinde pe ei, necesare pentru orice cultura.


Cand se monteaza, spalierii trebuie sa respecte cateva reguli esentiale, in primul rand in ceea ce priveste distanta. Este recomandat sa fie plantati pe acelasi rand, la o distanta de aproximativ 5 metri unul fata de celalalt. Intre randuri este recomandat sa fie lasata o distanta de aproximativ 2 metri, pentru a permite recoltarea, chiar daca vorbim despre o recoltare automata sau manuala.Pentru ce culturi sunt recomandati spalierii

Majoritatea oamenilor aleg spalierii pentru vita de vie. Este intrebuintarea principala a acestora, insa dincolo de asta, spalierii pot sustine si alte culturi. Spalierii metalici sunt realizati din tabla zincata si pot sustine vita de vie multi ani la rand. Pot avea o durata de viata de pana la 30 de ani, fiind o modalitate usor de montat. Ii permite vitei de vie sa creasca si sa se dezvolte indiferent de conditiile meteorologice. Vita de vie este o planta cataratoare si tocmai din acest motiv are nevoie de un suport.


Spalierii se folosesc si pentru cultura de zmeura. Plantatia de zmeura este una care se intinde pe mai multi metri lungime. Pentru a permite zmeurei sa creasca si sa se coaca perfect este nevoie de montarea spalierilor metalici. Cultura trebuie palisata, mai exact dirijata pe sarme speciale care sunt prinse de spalieri tocmai pentru a nu se murdari fructele si pentru a le proteja de contactul direct cu pamantul, dar si pentru a le putea culege usor. Chiar daca este mai putin cunoscut, spalierii se folosesc si in cazul culturilor de mure sau alte fructe mici care au nevoie de sustinere pentru dezvoltare.

Postat in Ghidul cumparatorului

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Ghidul cumparatorului, in cel mai scurt timp posibil.