Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Lucrul la inaltime, risc sau certitudine?

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!sumar Lucrul la inaltime este considerat a fi activitatea ce se desfăşoara la minim 2m inaltime (măsurata de la tălpile picioarelor lucrătorului până la baza de referinţă natural -solul- sau orice altă bază de referinţă artificială, baza faţă de care nu există pericolul căderii în gol). Pentru locurile de muncă amplasate până la înălţimea de 2m se consideră “lucrul la mică înălţime”.

Lucrul la inaltime este considerat a fi activitatea ce se desfăşoara la minim 2m inaltime (măsurata de la tălpile picioarelor lucrătorului până la baza de referinţă natural -solul- sau orice altă bază de referinţă artificială, baza faţă de care nu există pericolul căderii în gol). Pentru locurile de muncă amplasate până la înălţimea de 2m se consideră “lucrul la mică înălţime”.

Lucrul la înălţime este permis numai dacă locul de muncă a fost amenajat şi dotat din punct de vedere tehnic şi organizatoric astfel încât să prevină căderea de la înălţime a lucrătorilor. La organizarea locului de muncă amplasat la înălţime trebuie respectate şi aplicate şi prevederile şi reglementările de securitate a muncii în vigoare, referitoare la posibilele pericole de accidentare specifice activităţilor depuse în acel loc de muncă, altele decât pericolul căderii lucrătorilor în gol.Pentru lucrul la mică înălţime, de la caz la caz, în funcţie de gradul de pericol existent şi de condiţiile concrete, specifice domeniului de activitate respectiv, organizarea locului de muncă trebuie să fie făcută luându-se toate sau numai o parte din măsurile tehnico-organizatorice prevăzute pentru lucrul la înălţime, astfel ca pericolul căderii în gol a lucrătorilor să fie eliminat.Indiferent de domeniu de activitate, pentru executarea lucrărilor la înălţime sunt obligatorii respectarea următoarelor principii:Organizarea tehnologică prealabilă a lucrărilor la înălţime prin realizarea tuturor condiţiilor de asigurare colective, în funcţie de specificul locului de muncă, pentru toată durata de desfăşurare a lucrărilor.Lucrul la inaltime: risc sau certitudine ?

Dotarea cu echipament individual de protecţie, potrivit condiţiilor reale ale locului de muncă, astfel incat să fie asigurată securitatea executantului (hamuri, conectori, casti, corzi, sisteme anti-cadere, centuri de siguranta, lonje, harnasamente, dispozitive urcare-coborare, sisteme iluminare, mijloace de legatura, chingi de amaraj, opritoare de cadere, absorbitoare de soc, haine si incaltaminte de protectie etc).

Obligativitatea instruirii, antrenării şi a utilizării dotărilor colective şi individuale, corespunzătoare riscurilor locului de muncă şi a lucrărilor respective.Intelegerea acestor importante principii, precum si rigurozitatea punerii lor in practica, sunt universal valabile indiferent de suportul pe care urmeaza a se desfasura lucrul la inaltime: scări profesionale, scaune şi scări pentru hobby-uri şi de uz casnic din aluminiu, oţel, lemn şi vetrorăşini, schele profesionale şi pentru bricolaj din oţel şi aluminiu, elevatoare de materiale, rampe de încărcare, platforme aeriene, alte structuri speciale.Doar in acest mod:  “riscul asigurat devine practic o certitudine”.
Postat in Ghidul cumparatorului

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Produse asociate

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Ghidul cumparatorului, in cel mai scurt timp posibil.