Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Montare tavan fals - Ce trebuie sa stii inainte de montare

Link foto: https://pixabay.com/ro/photos/arhitect-oameni-plan-construc%C5%A3ii-3979490/


Cunoscut si sub numele de plafon, tavanul fals este construit din placi de diferite materiale si este suspendat de grinzile incadrate in acoperisuri. Are un aspect elegant si este considerat drept o solutie eficienta atunci cand vrei sa schimbi infatisarea unei locuinte. Montarea tavanului fals nu este deloc dificila, insa este important sa respecti cativa pasi. Iata cateva sfaturi practice!


Ce trebuie sa stii  inainte sa montezi tavanul fals

Exista doua tipuri de tavan fals: casetat (suspendat) si tavan fals din polistiren. Tavanul fals casetat este accesoriul ideal care te ajuta sa ascunzi instalatiile tehnice, dar care iti si permite accesul facil la nevoie. Este foarte des intalnit in spatiile comerciale, dar si in cladirile rezidentiale. Iata cateva aspecte de retinut inainte de montarea tavanului fals casetat.


     ✅ Fa-ti un plan al incaperii. Pentru a-ti procura necesarul de componente de care ai nevoie, de la structura tavanului, pana la tije, fibluri si profile, fa-ti un plan al incaperii.

Calculeaza care este numarul de placi de care ai nevoie, dar si cum va fi necesar sa tai placile pentru a obtine un rezultat simetric la margini. Inca din stadiul de proiect, gandeste si care va fi rolul grinzilor, daca le vei incorpora in aspectul final ori le vei acoperi.


Verifica daca este nevoie de decupaje. Tavanul din spatiile comerciale are diferite difuzoare, ventilatoare ori guri de aerisire deja montate. Daca va trebui sa acoperi tot tavanul cu ajutorul placilor, nu uita sa decupezi panourile inainte de a le monta. De asemenea, nu uita de corpurile de iluminat suspendate, daca este cazul.


     ✅ Tavan fals polistiren.  Daca inaltimea camerei nu iti permite sa montezi un tavan fals casetat, atunci tavanul cu placi din polistiren este solutia optima.


Inainte de lipirea placilor, tavanul trebuie pregatit corespunzator. Trebuie aplicata amorsa in mod uniform, iar intreaga suprafata trebuie sa fie extrem de bine umezita. De acest pas depinde buna aderenta a placilor de polistiren. Placile de polistiren se lipesc doar dupa ce tavanul este uscat complet.


Trebuie sa aplici adeziv pe toata suprafata placii. Adezivul se aplica pe placa in mai multe puncte repartizate uniform, dar nu si pe margini deoarce atunci cand placa iese in afara va murdari va alte placi de adeziv.


Nu lipi placile incepand dintr-un colt al camerei deoarece poti obtine in final un aspect dezechilibrat. Este recomandat sa montezi placile de tavan fals incepand de la latura dinspre usa.


Tavanul fals are o serie de avantaje. Pe langa rolul estetic pe care il detine, placile de tavan fals se monteaza usor, au puterea de a izola termic si fonic si sunt rezistente impotriva umezelii. Sunt recomandate si pentru ascunderea materialelor izolante, cablurilor sau tevilor si pot fi accesate foarte usor prin deprinderea panourilor de plafon.


Structurile de tavan fals se gasesc la preturi avantajoase in magazinele de specialitate, se instaleaza rapid si schimba in totalitate aspectul incaperii in care sunt montate.


Postat in Cum se monteaza

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Cum se monteaza, in cel mai scurt timp posibil.