Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Montarea gardurilor

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!Aparent simpla, operatiunea de montare a gardurilor presupune urmarea unor pasi prestabiliti, pentru ca, la final, sa obtinem un rezultat care asigura o fixare optima si o rezistenta sporita, in functie locatia si caracteristica tipului de gard ales.

Materialele necesare sunt cele care constituie ansamblul de elemente din care este format gardul: stalpi, contravantuiri, sarma (pentru prinderea de stalpi si pentru ranforsare - acolo unde este cazul), sarma ghimpata (optional), cleme, porti, plasa umbrire, ciment / beton. Ca unelte, cu ajutorul carora putem desfasura operatiunea de montare, amintim: lopata, cleste, sfoara, boloboc, ruleta etc.

 

Montare gard plasa sudataCum montezi corect si usor plasa de gard sudata

Inainte de a incepe montajul efectiv, este necesar efectuarea unui releveu exact al perimetrului pentru a calcula precis accesoriile necesare montajului. Stalpii trebuie sa fie cu 25 cm mai inalti decat inaltimea plasei daca se fixeaza in baze de ciment si cu 50 cm daca se fixeaza in pamant.

1. Se efectueza gaurile in sol.

2. Se fixeaza stalpii, incepand de la primul colt. Se verifica daca sunt bine aliniati la inaltime si in aceeasi linie. Distanta intre stalpi poate varia intre 2 si 3 m. Pentru a ranforsa gardul, la interval de 15 – 20 m se monteaza doua contravantuiri, in stanga si dreapta stalpului.

3. Se fixeaza o bara de tensiune in capatul din care se incepe montajul si se prinde de stalpul de colt.

4. Rola se desfasoara in totalitate si se tensioneaza, mentinandu-se tensionata cu ajutorul unui vinci sau al unui utilaj mic.

5. Se fixeaza pe stalpul final trei intinzatoare cu ajutorul firului de legatura si se introduce bara de tensiune.

6. Se efectueaza tensiunea finala prin tensionarea fiecarui intinzator in parte cu ajutorul unei chei.

7. Se fixeaza plasa definitiv de stalpii intermediari cu ajutorul firului de legatura.

8. Pentru a uni doua role, se suprapune pe o distanta de 20 cm marginile rolelor si se prind cu fir de legatura.

 

Montare gard plasa impletita

Cum montezi corect si usor  plasa de gard impletita


1. Se marcheaza si se dau gaurile pentru stalpi in sol. Stalpii trebuie sa fie cu 25 cm mai inalti decat inaltimea plasei daca se fixeaza in baze de ciment si 50c m daca se fixeaza in pamant.

2. Se fixeaza stalpii, incepand de la primul colt. Se verifica daca sunt bine aliniati la inaltime si in aceeasi linie. Distanta intre stalpi poate varia intre 2 si 3m. Pentru a ranforsa gardul, la interval de 15 – 20 m se monteaza doua contravantuiri, in stanga si dreapta stalpului.

3. Se tensioneaza trei sarme de tensiune intre stalpul de plecare si cel final. Tensionarea se realizeza cu ajutorul intinzatoarelor si a unei chei fixe.

4. Rola se desfasoara in totalitate si se tensioneaza, mentinandu-se tensionata cu ajutorul unui vinci sau al unui utilaj mic.

5. Se fixeaza plasa de stalpul initial cu ajutorul firului de legatura.

6. Se fixeaza plasa definitiv de stalpii intermediari si de sarmele de tensiune cu ajutorul firului de legatura.

7. Pentru a uni doua role se scoate ultima sarma spiralata din rola si prin rotatirea ei si se introduce in ambele role.

8. La stalpul final se introduce o bara de tensiune pe ultima spira si se fixeaza de stalp cu ajutorul firului de legatura.

 

----------------------------------------------------------

Daca-ti doresti sa afli mai multe despre materialele recomandate pentru montarea pardoselii incalzite, oricand ne poti lasa cererea ta la adresa contact @ emenatwork.ro sau daca ai o intrebare posteaza-o aici si vom fi incantati sa iti raspundem.

Postat in Cum se monteaza
2 5
macovei florin 23 Mai 2017

Buna ziua!
Am facut un gard din panouri bordurate si panoul depaseste stâlpul. As vrea sa stiu de unde as putea procura elemente de îmbinare pentru a prinde panourile intre ele?! Am văzut ca exista elemente de îmbinare din otel, niste plăcute de otel, care se prind cu un cleste special. Nu inele capsatoare!

Multumesc!

Luciana Dumitru | eMenatwork.ro 26 Mai 2017

Buna ziua,

Iti multumim pentru intrebare, insa nu te putem ajuta cu nicio informatie de folos pe acest subiect. Nu comercializam si nu avem cunostinta de aceste produse.
Spune-ne daca te mai putem ajuta cu altceva?!

Numai bine,
eMenatwork.ro

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Cum se monteaza, in cel mai scurt timp posibil.