Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Noua generatie de incalzire

  05-03-2012

 


Noua generatie de incalzireDaca evolutia si avantajele noii generatii de incalzire te-au convins sa optezi pentru un calorifer electric, tot ce va mai ramane de facut este sa alegi designul potrivit, dimensiunea necesara si puterea optima.

In acest domeniu, producatorul de calorifere electrice Radialight, vine cu o inovatie: prezenta a doua tehnologii diferite pentru incalzire intr-un singur produs!

Putem discuta despre confort doar atunci cand temperatura aerului este omogena si distribuita constant pe parcursul intregii zile. Acest lucru devine acum posibil, fiind realizat prin cele doua tehnologii:

  • Radianta – caldura este distribuita orizontal prin intermediul panoului frontal, oferind o senzatie asemanatoare razelor soarelui. Aceasta metoda particulara este utilizata pentru a incalzi direct peretii si oamenii aflati in incapere, daruind o placuta senzatie de caldura ambientala.
  • Convectia – este miscarea ce apare atunci cand aerul rece este incalzit, care devine astfel mai usor si se ridica. Aceasta circulatie a aerului permite incalzirea intregului volum al camerei intr-un timp foarte scurt, de numai cateva minute. In plus, prezinta si avanatajul ca temperatura este uniforma, ceea ce sporeste confortul caminului.

Temperatura poate fi controlata precis, cu o variatie de 0.5 grade Celsius, iar caloriferele dispun de gestionare electronica inteligenta, cu cinci moduri de functionare: confort, eco, anti-inghet, program si stand-by.

Pentru a maximiza eficienta energetica si termica a caloriferului electric, acesta trebuie pozitionat corespunzator, asfel incat panoul frontal, sa nu fie obturat de pereti, mobilier sau perdele, iar pentru o buna circulatie a aerului cald este recomandat sa fie plasat la distanta medie fata de podea, sau chiar in zona centrala a peretelui, in functie de modelul ales si destinatia sa.

Caloriferele electrice marca Radialight pot fi exploatate in siguranta si in medii umede, avand dubla izolare electrica, ceea ce le face ideale pentru spatiile in care exista umezeala: baie, bucatarie sau pivnita.

Noua generatie de incalzireIn favoarea eficientei energetice, consumul electric urmareste foarte fidel necesitatile, aparatul producand caldura rapid atunci cand este frig (prin convectie) si economisind energie cand a fost atinsa temperatura ceruta (prin radiatie, pentru mentinere, utilizand doar panoul frontal). Acest sistem dual de incalzire ofera o performanta deosebita pentru un produs ultra plat, cu design italian unic, ce are numai cinci centrimetri grosime.

Si pentru ca tot ne aflam la capitoul confort, e necesar sa amintim de controlul si programarea prin telecomanda, telefon mobil sau SMS!

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator