Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Protectia plantelor contra inghetului

  11-11-2011

Evolutia tehnologica nu apare doar in domeniile moderne precum telecomunicatiile, IT sau auto, ci si in sectoarele de baza, cum este agricultura, care a inregistrat un adevarat progres in ultimii ani. Investitii considerabile au fost facute in cercetarea protejarii culturilor impotriva daunelor provocate de fenomenele climatice. Fie ca-i vorba de inghet sau temperaturi scazute, furtuni de grindina, vant puternic, soare excesiv sau chiar insecte, Tenax dispune de o gama diversificata de produse menite sa protejeze si sa optimizeze cresterea plantelor, sau sa ajute in procesul de recoltare.

Protectia plantelor contra inghetului

In sezonul rece, cat si in perioadele apropiate (toamna si primivara), folia antiinghet ofera protectie impotriva inghetului, vantului si schimbarilor bruste de temperatura, pentru o crestere imbunatatita. Pe langa protectia contra temperaturilor scazute, folia antiinghet poate fi folosita, de asemenea, si pentru planificarea sau intarzierea recoltarii culturilor.

Tenax Ortoclima este o folie microporoasa, netesuta, fabricata din polipropilena, de culoare alba. Este rezistenta si usoara, stabilizata UV si are o permeabilitate pentru lumina de pana la 90%. Drept urmare a caracteristicilor sale fizice si structurale, ofera performanta avand cele mai bune rezultate in aplicare. Este ecologica, usor de utilizat, versatila, rezistenta la degradarea UV si la produsele chimice.

Folia antinghet actioneaza ca un strat protector, asigurand in interior un mediu favorabil cresterii plantelor in conditii optime. Creeaza un microclimat unde temperatura este mai mare cu cateva grade decat in exterior, iar plantele sunt protejate de vantul rece. Pentru utilizarea in regiunile cu frig sever, este recomanda o versiune cu o densitate marita a fibrelor, de 30 g/m2.

Benefica pentru toate culturile care au nevoie de protectie impotriva inghetului, vantului, schimbarilor bruste de temperatura, ploii si anumitor paraziti, folia Tenax Ortoclima creeaza un mediu ideal pentru cresterea abundenta a culturilor de camp, cum ar fi salata, fasolea, pepenii, dar si a plantelor sau florilor de gradina, fara a inhiba procesele naturale biologice.

Protectia plantelor contra inghetului

Ideala pentru utilizarea de catre fermierii ecologici, acesta poate fi utilizata fie peste culturile de camp, fie in sere pentru protectia legumelor si florilor de frig pe timp de noapte.

In tunelurile de crestere, in sere sau in camp, favorizeaza si accelereaza inradacinarea plantelor. Previne si evita acumularea excesiva de caldura la sol si permite patrunderea apei mentinand un nivel optim de umiditate.

Pentru utilizare, Tenax Ortoclima ar trebui sa fie asezata pe pamant dupa insamantare, lasand suficent material pentru a permite cresterea plantelor. Folia poate fi lasata in pozitie pana la recoltare, dupa care trebuie sa fie curatata, rulata si stocata intr-un mediu intunecat, pentru o utilizare viitoare.

Produse Asociate

Recomandari in cadrul acestui articol
Prod. Favorit Compara Folie mulcire Tenax Black Cover 1.5x100 m Folie mulcire Tenax Black Cover 1.5x100 m Folie mulcire tenax black cover 1.5x100 m 533,36 Lei / rola Adauga in cosLa comanda
Prod. Favorit Compara Folie mulcire Green Cover 2.10x100m Folie mulcire Green Cover 2.10x100m Folie mulcire green cover 2.10x100m 1.244,50 Lei / rola Adauga in cosLa comanda
Prod. Favorit Compara Folie de mulcire perforata neagra pentru capsuni Agritela 1.65x100m Folie de mulcire perforata neagra pentru capsuni Agritela 1.65x100m Folie de mulcire perforata neagra pentru capsuni agritela 1.65x100m 490,00 Lei / rola Adauga in cosLa comanda

  Articole Similare

  Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
  Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
  Citeste articolul
  7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
  7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
  Citeste articolul
  Cunosti semnificatia culorilor?
  Cunosti semnificatia culorilor?
  Citeste articolul
  VORTICE – linia de aparate pentru igiena
  VORTICE – linia de aparate pentru igiena
  Citeste articolul
  Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
  Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
  Citeste articolul
  Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
   Acceseaza produsele in functie de producator