Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Rolul si beneficiile tavanului casetat

  21-08-2018

Link foto: https://pixabay.com/en/interior-design-tables-chairs-2591367/

Tavanul fals reprezinta modalitatea prin care iti poti decora o incapere din punct de vedere estetic, dar si una dintre cele mai eficiente metode de a ascunde anumite imperfectiuni ale tavanului, cum ar fi denivelarile sau petele. Tavanul fals sau tavanul casetat are rolul de a izola si de a reduce pierderile de caldura din incapere, prevenind si aparitia condensului. Iata ce trebuie sa stii despre rolul tavanului casetat.

 

Tavan casetat - structura si avantaje

Plafoanele false sunt construite din diferite materiale si sunt folosite pentru a fi suspendate de grinzile incadrate in acoperisuri. O data montate, tavanele false au rolul de a restrictiona transmiterea zgomotului, dar si absorbtia sunetelor. Orice model de tavan casetat este foarte usor de montat deoarece sistemul se face prin clipsare de structura de sustinere. Sunt o solutie eficienta si din punct de vedere financiar deoarece pretul este unul foarte avantajos. Mai mult de atat, o data montat, tavanul casetat contribuie si la o eficientizare a costurilor, economisind energie. Tavanul montat poate masca si sistemele de ventilatie sau cele de incalzire, imbunatatind aspectul camerei.

Structura unui plafon este atarnata de fire metalice si sustinuta de o retea de rame metalice, iar restul retelei fiind sustinuta de cabluri suspendate. Indepartarea plafonului se face la fel de usor cum se monteaza, plafonul fiind indepartat de structura de sustinere

Avantaje tavan casetat:

- Rezistente la foc. Tavanul casetat este rezistent la foc, iar in cazul unui incendiu poate oferi protectie timp de o ora. Sistemul de detectare si de avertizare a incendiului poate fi montat si in cavitatea dintre planseu si tavanul suspendat.

- Este rezistent impotriva mucegaiului. Sunt recomandate in incaperile in care umiditatea este la un nivel ridicat, cum ar fi baia sau bucataria. Placile din tavan sunt rezistente impotriva umezelii si a mucegaiului si pot fi acoperite cu tratamente antimicrobiene, special facute pentru a preveni si a combate acest tip de infectii si bacterii.

- Eficienta energetica. In spatiile unde tavanele sunt prea inalte, montarea unui tavan fals va face sa fie coborata inaltimea spatiului si, de asemenea, sa fie o izolatie mult mai ridicata. Spatiul va fi mult mai usor de incalzit, iar caldura va fi mult mai bine pastrata.

- Izolare fonica. Tavanul casetat poate reduce considerabil poluarea fonica deoarece are calitati acustice mult mai bune fata de orice alt tavan din gips carton. Daca mai este nevoie, pe langa tavanul casetat, se mai pot adauga si elemente suplimentare de izolare.

- Se instaleaza usor. Indiferent ca alegi o firma specializata ori ca il montezi singur, tavanul casetat nu iti va ocupa mult timp. Se monteaza eficient, rapid, fara sa afecteze activitatea din spatiu.

- Iti permite un acces facil la cabluri. Avantajul major este faptul ca un tavan fals poate acoperi componentele inestetice ramase de la instalatiile de incalzire sau instalatiile sanitare. Poti avea acces usor la tevile sau cablurile ascunse sub tavan deoarece panourile de tavan pot fi oricand date jos si puse la loc.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator