Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Rolul si beneficiile tavanului casetat

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!Link foto: https://pixabay.com/en/interior-design-tables-chairs-2591367/Tavanul fals reprezinta modalitatea prin care iti poti decora o incapere din punct de vedere estetic, dar si una dintre cele mai eficiente metode de a ascunde anumite imperfectiuni ale tavanului, cum ar fi denivelarile sau petele. Tavanul fals sau tavanul casetat are rolul de a izola si de a reduce pierderile de caldura din incapere, prevenind si aparitia condensului. Iata ce trebuie sa stii despre rolul tavanului casetat.


Tavan casetat - structura si avantaje


Plafoanele false sunt construite din diferite materiale si sunt folosite pentru a fi suspendate de grinzile incadrate in acoperisuri. O data montate, tavanele false au rolul de a restrictiona transmiterea zgomotului, dar si absorbtia sunetelor. Orice model de tavan casetat este foarte usor de montat deoarece sistemul se face prin clipsare de structura de sustinere. Sunt o solutie eficienta si din punct de vedere financiar deoarece pretul este unul foarte avantajos. Mai mult de atat, o data montat, tavanul casetat contribuie si la o eficientizare a costurilor, economisind energie. Tavanul montat poate masca si sistemele de ventilatie sau cele de incalzire, imbunatatind aspectul camerei.

Structura unui plafon este atarnata de fire metalice si sustinuta de o retea de rame metalice, iar restul retelei fiind sustinuta de cabluri suspendate. Indepartarea plafonului se face la fel de usor cum se monteaza, plafonul fiind indepartat de structura de sustinere


Avantaje tavan casetat


Rezistente la foc. Tavanul casetat este rezistent la foc, iar in cazul unui incendiu poate oferi protectie timp de o ora. Sistemul de detectare si de avertizare a incendiului poate fi montat si in cavitatea dintre planseu si tavanul suspendat.


Este rezistent impotriva mucegaiului. Sunt recomandate in incaperile in care umiditatea este la un nivel ridicat, cum ar fi baia sau bucataria. Placile din tavan sunt rezistente impotriva umezelii si a mucegaiului si pot fi acoperite cu tratamente antimicrobiene, special facute pentru a preveni si a combate acest tip de infectii si bacterii.


Eficienta energetica. In spatiile unde tavanele sunt prea inalte, montarea unui tavan fals va face sa fie coborata inaltimea spatiului si, de asemenea, sa fie o izolatie mult mai ridicata. Spatiul va fi mult mai usor de incalzit, iar caldura va fi mult mai bine pastrata.


Izolare fonica. Tavanul casetat poate reduce considerabil poluarea fonica deoarece are calitati acustice mult mai bune fata de orice alt tavan din gips carton. Daca mai este nevoie, pe langa tavanul casetat, se mai pot adauga si elemente suplimentare de izolare.


Se instaleaza usor. Indiferent ca alegi o firma specializata ori ca il montezi singur, tavanul casetat nu iti va ocupa mult timp. Se monteaza eficient, rapid, fara sa afecteze activitatea din spatiu.


Iti permite un acces facil la cabluri. Avantajul major este faptul ca un tavan fals poate acoperi componentele inestetice ramase de la instalatiile de incalzire sau instalatiile sanitare. Poti avea acces usor la tevile sau cablurile ascunse sub tavan deoarece panourile de tavan pot fi oricand date jos si puse la loc.


Postat in Ghidul cumparatorului

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Ghidul cumparatorului, in cel mai scurt timp posibil.