Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Sfaturi utile pentru alegerea gresiei de exterior

  12-06-2018

Link foto: https://pixabay.com/ro/stone-roci-st%C3%A2nc%C4%83-brazilia-2250702/

Placarea locuintei cu diferite modele de placi ceramice este una dintre cele mai intalnite solutii de amenajare. Potrivita si pentru interior, dar si in exterior, gresia este unul dintre cele mai rezistente materiale folosite pentru pardoseala locuintei datorita gamei variate disponibile. Insa, pentru a fi un model rezistent in timp si usor de intretinut, gresia trebuie sa indeplineasca anumite criterii esentiale. Iata care sunt cele mai importante!

Inainte de toate, trebuie sa stii ca materialul gresia este o roca din nisip cimentat, iar in momentul in care este prelucrata, pentru a rezista mai multor factori, ii sunt aplicate mai multe tratamente speciale.

 

Ce este gresia si ce trebuie sa stii inainte sa o cumperi

Gresia se imparte in doua categorii: de interior si exterior, ambele variante fiind tratate diferit tocmai pentru a rezista pe termen lung, impotriva temperaturilor extreme, a zgarieturilor sau a traficului intens. Pe langa cele doua categorii, gresia poate fi de doua feluri: smaltuita, model care se obtine prin procesul de coacere, o singura data sau dubla coacere si nesmaltuita, model care se obtine printr-o coacere simpla, iar in aceasta categorie intra si gresia portelanata si gresia rosie.

Gresia portelanata este modelul tratat la temperaturi ridicate tocmai pentru a rezista impotriva temperaturilor scazute, inghetului, ploii sau zapezii, fiind un model recomandat pentru exterior. Isi pastreaza durabilitatea pe termen lung deoarece gresia a fost conceputa pentru a rezista mai multor agenti chimici. Este un model de gresie de exterior care nu crapa indiferent de temperaturile extreme la care este supusa.

Gresia portelanata este tratata chimic si nu permite formarea petelor, astfel ca suprafata lucioasa care se afla deasupra placii, actioneaza ca o bariera protectoare impotriva petelor care ar putea lua contact cu placa de gresie.

Un produs calitativ se deosebeste de alte materiale in momentul in care este montat deoarece o gresie de exterior de calitate nu are nevoie de distantator. Marginile gresiei sunt drepte si in momentul in care sunt montate se formeaza unghiuri de 90 de grade, moment in care alte impuritati nu vor mai fi vizibile, iar nevoie distantatorilor intre placi nu va mai fi atat de evidenta.

Gresia de exterior are nevoie de adezivi speciali in momentul montarii. Pentru a asigura o rezistenta ridicata, adezivul pentru gresie trebuie sa fie special fabricat pentru exterior, pentru a-si pastra proprietatile si in momentul in care temperaturile ajung la un nivel extrem de ridicat.

In functie de gradul de rezistenta, dar si din punct de vedere al calitatii (PEI) se regasesc trei clase de PEI, incepand de la I la V, care se clasifica de la un nivel redus de rezistenta pana la cel mai inalt, acolo unde sunt spatii aglomerate, spre exemplu centrele comerciale.

PEI I - este folosit acolo unde suprafetele nu sunt expuse la particule abrazive, dar si in locuri ferite de exterior.

PEI II - pentru suprafetele care sunt expuse intr-un volum mic la particulele abrazive.

PEI III - acolo unde exista un trafic frecvent, precum terase sau bucatarii.

PEI IV - este o gresie care se foloseste in exterior, dar si in spatiile unde circulatia este normala, iar particulele abrazive sunt la un nivel ridicat.

PEI V - are cel mai inalt standard de protectie si se foloseste in zonele cu un trafic intens.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator