Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Solutii pentru izolarea fonica a locuintei - cum scapi de zgomotele deranjante

  16-04-2019

Link foto: https://pixabay.com/ro/photos/cl%C4%83dire-c%C4%83r%C4%83mid%C4%83-arc-arhitectura-1044074/

Toti cei care locuim la bloc am experimentat cel putin o data disconfortul din cauza zgomotelor din apartamentele vecine. Muzica, bormasina sau batai in pereti sunt, din pacate, zgomote pe care le auzim frecvent si de care nu putem sa scapam decat daca ne izolam apartamentul cu materialele izolante potrivite. Iata cateva sugestii pe care le poti lua in calcul!

Solutii pentru izolarea fonica a apartamentului

Izolatia fonica este folosita tot mai des in apartamentele rezidentiale, chiar daca ai putea crede ca este destinata exclusiv spatiilor unde se desfasoara activitati la un nivel ridicat de zgomot. Nevoia de intimitate si odihna in propria casa, in special in camerele de odihna, este esentiala, iar solutia optima pentru acoperirea zgomotelor este izolarea peretilor sau a tavanului.

Este indicat ca, izolarea fonica a apartamentului cu materiale fonoabsorbante sa se faca inca din stadiul de proiect al casei pentru a preveni neplacerile ulterioare. Iata si cateva sugestii de materiale.

Pluta. Potrivit specialistilor, pluta este materialul cel mai indicat pentru placarea peretilor cu scopul de a izola fonic locuinta. Este un material 100% natural, nu emana substante toxice, izoleaza foarte bine fonic, dar si termic si are o durata de viata mare.

Vata minerala. Pentru izolarea fonica a peretilor clasici de compartimentare din gips carton o solutie optima este vata minerala de sticla. Materialul are rol de absorbtie fonica atunci cand salteaua de vata minerala are o grosime de pana la 50 mm si este amplasata intr-un spatiu de 75 mm. In cazul in care vata minerala trebuie sa umple cavitatea interioara a peretelui, atunci putem spune ca materialul se transforma si este un bun izolator fonic.

Tavan fals din fibra minerala. Ideal pentru modernizarea oricarui spatiu comercial si implicit pentru infrumusetarea locuintei, tavanul fals este o solutie optima care corespunde cerintelor de izolare fonica si termica. Atunci cand zgomotele vin din apartamentul superior, izolarea tavanului este o solutie pentru a evita deranjul. Tavanul fals este o solutie rapida care iti imbunateste vizbil aspectul casei si care corespunde exigentelor din punct de vedere acustic, de umiditate si igiena.

Panouri termoizolante decorative. O solutie noua de izolare fonica este decorarea peretilor cu ajutorul panourilor termoizolante. Aceste panouri au un grad sporit de izolare si cresc automat nivelul protectiei generale al casei. Panourile pot izola, dar si finisa peretii casei si pot fi folosite in interiorul si exteriorul casei deoarece se utilizeaza materiale diferite.

 

Ce materiale propaga sunetul?

Materialele de construcite sunt o problema majora in ceea ce priveste poluarea fonica. Toate materialele bazate pe piatra si derivate precum ciment, beton, caramida si BCA sunt materiale care propaga sunetul, iar poliesterul este recunoscut drept material care amplifica zgomotul.

Exceptie face lemnul care este un material ce nu propaga zgomotul, insa casele din lemn nu sunt atat de populare la noi.

Daca locuinta nu iti permite sa realizezi pereti dubli, cu strat de aer intre ei, atunci este recomandat sa te indrepti catre o solutie pentru izolarea fonica. Este indicat sa izolezi zonele care iti provoaca cel mai mare zgomot din casa. Pentru izolarea tavanului, tavanul fas casetat este solutia optima, in timp ce pentru restul peretilor, variantele sunt multiple.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator