Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Spalieri metalici si spalieri din beton. Pe care sa ii alegi

  16-05-2018

https://www.emenatwork.ro/spalier-metalic-de-capat-cu-grosime-2-mm-pentru-vita-de-vie-metalwork-138mm-h-2500mm-p36641-t81.html

Esentiali pentru o plantare si crestere optima a vitei de vie, spalierii reprezinta punctul de sprijin si suportul plantelor. Insa, cel mai important criteriu in alegerea spalierilor de vie potriviti este materialul. Calitatea materialului este punctul forte al produsului, care poate asigura o rezistenta cat mai mare in timp si te poate asigura ca ai facut o investitie pe termen lung. Stalpii de sustinere si accesoriile trebuie sa fie instrumente practice si sigure, usor de instalat, dar si usor de intretinut, pentru a putea fi folosite de la un sezon la altul.

Ce sunt spalierii metalici. Stalpii de sustinere de margine, de capat sau fruntasi sunt cunoscuti sub denumirea de spalieri si au rolul de a margini extremitatile fiecarui rand tocmai pentru a oferi stabilitate plantatiei. De exemplu, stalpii metalici de margine care au rolul de a sustine vita de vie sunt prevazuti cu pasaje de trecere de tip “autolock”, intr-o forma de “Z” cu scopul de a intinde firele de sarma.

Spalierii metalici sunt realizati din tabla zincata la cald si au o grosime, in medie, de 1,5 mm.

Sunt spalieri de vie cu o lungime desfasurata a tablei de aproximativ 138 mm(58X41), iar lungimea maxima a randului recomandata este de 5.000m.

De asemenea, nu sunt recomandati pentru o ingropare adanca, cel mult 500 de mm si nici nu au nevoie de o fundatie de beton. Sunt practici, se monteaza usor prin ingropare, prin apasarea pe vertical, fara sa fie nevoie de o groapa mare in jurul lui. Mai mult de atat, pentru suprafetele intinse, intreg procesul poate fi automatizat.

Spalieri din beton. Sunt confectionati cu scopul de a rezista in timp, materialul folosit pentru constructia acestora este format din Celaxite, un amestec inovator din materii prime naturale, sortate si spalate.

Au o forma trapezoidala, cu patru laturi netede, fara colturi pentru a permite o recoltare mecanica a vitei de vie. De asemenea, spalierii pot fi vopsiti in maro, procedeu care se realizeaza in mod direct in amestecul de beton, asigurand o durata de viata mai mare. Sunt flexibili, rezistenti la inghet, usor flexibili si respecta mediul inconjurator.

Spalierii se pot folosi in gradina si pentru plante cataratoare, in curte pentru vita de vie, dar si pe suprafete mult mai mari de teren. Pot fi decorativi sau pot avea rol de sustinere in toate viile, indiferent de dotarile suplimentare. Cu ajutorul spalierilor, strugurii pot sta suficient de sus incat sa primeasca lumina direct de la soare, pentru a se coace mai repede. De asemenea, datorita spalierilor, si culesul strugurilor se face cu mult mai usor.

Important este ca spalierii sa fie alesi dupa functionalitatea acestora deoarece se regasesc spalieri de capat si intermediari. Cei intermediari pot fi mai mici si subtiri, in detrimentul celor de capat, care trebuie sa fie mari si rezistenti. De regula, se planteaza la o distanta de 5 m unul fata de celalalt, pe acelasi rand, cu o distanta de aproximativ 1,8 m intre randuri, pentru a lasa suficient loc atat pentru recoltarea manuala, cat si cea automatizata.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul

Know-How Center

Idei. Sfaturi. Recomandari utile.

    Acceseaza produsele in functie de producator