Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Stiai ca trapele de acces sunt un detaliu practic si estetic de mascare a instalatiilor?

  07-02-2017

 

Intergrarea perfecta a elementelor din care sunt compuse incaperile este o preocupare majora a beneficiarilor, care doresc sa se asigure ca functionalitatea si confortul se imbina perfect si designul spatiului locuit. Pentru a beneficia de un efect wow, este o adevarata provocare sa gasim sau sa inventam solutii de mascare a instalatiilor tehnice, echipamentelor HVAC, robineti, aparatura, etc.

Extrem de apreciate de proiectanti si constructori, trapele de acces reprezinta alternativa ce convinge si cele mai exigente asteptari. Te invitam sa povestim pe indelete despre ele.Ce sunt trapele de acces si unde se pot folosi?

Trapele de acces sunt un accesoriu util sistemului de finisaj uscat, care ofera o gestionare mai eficienta a spatiilor, datorita functionalitatii si usurintei de intretinere. Cunoscute si sub denumirea de trape de vizitare, aceste trape de acces pentru gips-carton sunt folosite in gestionarea eficienta a spatiilor, fiiind incorporate in perete sau in plafoanele moderne. Din considerente de intretinere si reparatii, montarea acestor trape de vizitare cu sau fara gips-carton este recomandata pentru a beneficia de acces usor la tevi si instalatii tehnice, mascandu-le si oferind un detaliu estetic si placut incaperilor. Trapa de acces permite accesul la instalatiile ascunse (echipamente HVAC, robineti, aparatura, etc.), aflate in plafon sau pereti, pentru reparatii sau revizie, fara a afecta designul suprafetei pe care este instalata.

Trapele de acces se pot folosi peste tot: in constructii civile, constructii industriale si constructiile comerciale, in hale, sali de sport, etc. Acestea sunt recomandate pentru utilizarea mixta (perete si tavan) la sisteme fara specificatii la foc.

 

Din ce sunt realizate trapele de acces?

Sunt realizate din profile de aluminiu, cu sau fara placa din gips carton si din doua sisteme de inchidere cu click reglabil. Sistemele de siguranta se folosesc dupa fiecare utilizare a usitei pentru a evita posibilele accidente. Ramele trapei sunt confectionate din patru profile bine imbinate intr-un mecanism special. Sistemul de inchidere si sistemul de fixare sunt aproape invizibile si asigura solutia potrivita exigentele de instalare.

 

trape-acces-foto1.jpg

 

De ce sa folosim trape de vizitare pentru gips-carton?

Trapele de vizitare ofera proiectantilor si constructorilor o mai mare libertate de gestionare a spatiilor. Printre avantaje enumeram:

        -   Instalare simpla si economica pentru orice tip de aplicatie (perete sau plafon);

        -   Acces rapid in cazul unei revizii sau reparatii la tevi si instalatii tehnice;

        -   Personalizarea lucrarilor si inspectarea rapida a acestora;

        -   Chituirea usitei nu este obligatorie;

        -   Absenta vizibilitatii elementelor de fixare;

        -   Fixare precisa;

        -   Sistem click pentru inchidere – deschidere;

        -   Etanseizare completa;

        -   Aspect estetic placut si libertate in proiectarea lucrarilor.

 

Perfect de incorporat in perete sau tavan, sunt ermetice impotriva aerului si a prafului, avand avantajul ca sistemul de inchidere si sistemul de fixare sunt aproape invizibile la instalare.

Dimensiuni:

Dimensiunile produselor au toleranta de +/- 1 mm.

In functie de dimensiunile dorite, se pot realiza la comanda trape de acces atipice (ex. 600x800 mm, 500x900 mm, etc), care au avantajul unei instalari economice, simple si rapide, indiferent unde sunt aplicate, in perete sau plafon.

Important de retinut! Fiecare utilizator trebuie sa execute probele necesare pentru a determina compatibilitatea materialului cu proiectul dorit.

 

foto trapa de acces.jpg

 

Instructiuni de montaj

Asa cum spunem mai sus, trapele de acces sunt usor de montat, nefiind necesara folosirea unor echipamente speciale. Rama trapei se monteaza cu holsuruburi autofiletante de 25 mm. In momentul fixarii pe perete, usita trebuie sa fie orientata catre plafon, iar arcul de sustinere trebuie indepartat.

Pentru a proteja suprafata montata, cat si zonele limitrofe, se recomanda ca inainte de vopsire, imbinarea dintre usita si rama trapei sa fie protejata, atat la interior, cat si la exterior, cu hartie adeziva sau sa fie curatata imediat.

Nu se recomanda inversarea sau schimbarea intre ele a usitelor, pentru a nu compromite alinierea usitelor de inchidere cu clic. Putem pune la dispozitie carlige de incastrare care permit sprijinirea trapelor inainte de montarea straturilor de gips-carton.

Cum calculam masurile de care avem nevoie inainte sa achizitionam trape de vizitare?

Masurile sunt obtinute calculand spatiul util ramas intre profilele de tavan de 50/20 montate la interex de 300/400/500/600 mm.

Cote recomandate pentru montaj:

  

Modelele de trape de acces fabricate in Romania de Prometal, parte a grupului Menatwork, sunt disponibile in magazinul eMenatwork.ro. Daca-ti doresti sa afli mai multe despre aceste produsele si aplicatiile acestora, oricand ne poti lasa cererea ta la adresa contact@emenatwork.ro sau daca ai o intrebare posteaza-o aici si vom fi incantati sa iti raspundem.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator