Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Tot ce trebuie sa stii despre vata bazaltica

  09-10-2017

 

Folosirea unei izolatii adecvate reprezintã, poate, cea mai bunã modalitate de a reduce consumul de energie al unei locuinte. Produsele din vatã bazalticã de calitate sunt recunoscute ca fiind o solutie cu impact major în economisirea energiei, deoarece permit constructiilor sã beneficieze de izolatie termicã durabilã si eficientã.

 

Ce trebuie sã stii despre vata bazalticã?

Beneficiind de proprietãti fizico-chimice performante, vata mineralã bazalticã este utilizatã în izolãrile termice, fonice sau împotriva incendiilor.

Vata bazalticã Rockwool este un produs rigid, cu o greutate mare, are proprietãti termice si acustice foarte bune si se remarcã prin rezistentã la incendiu. Caracteristicile performante fac din acest produs un aliat în orice încãpere, datoritã faptului cã îsi pãstreazã capacitatea de termoizolare la temperaturi convenabile de pânã la 1000°C. O casã ce are o izolatie cu vatã bazalticã îsi mentine proprietãtile atât iarna, cât si vara, fiind o investitie bunã pentru orice buzunar, datoritã raportului calitate pret vatã bazalticã.

Vata mineralã se poate folosi pe orice fel de constructie, atât în constructii civile, cât si în cele industriale. Spre deosebire de vata de sticlã, vata bazalticã este recomandatã si în zonele unde este nevoie de o rigiditate ridicatã si rezistentã mecanicã, vezi izolarea peretilor exteriori în termosistem sau izolarea acoperisurilor-terasã. De asemenea, în cazurile de izolãri în constructii civile (pereti exteriori si interiori, plansee, acoperisuri mansardã si terasã), constructii industriale din beton armat sau metal, instalatii frigorifice, instalatii industriale la temperaturi ridicate, izolãri termice si/sau acustice la aparaturã casnicã, izolãri de tevi si conducte.

 

De ce avantaje beneficiazã o încãpere izolatã cu vatã bazalticã?

 

1. Reduce energia

O izolatie cu vatã bazalticã ajutã ca transferul termic între interior si exterior sã fie mai redus. Nu uita cã, cu cât valoarea coeficientului de conductivitate termicã este mai scãzutã, cu atât reducerea de energie este mai bunã.

2. Este rezistentã la umiditate

Vata bazalticã este permeabilã la vapori si ajutã la transferul umiditãtii de la interior la exterior, astfel se reduc vaporii de apã, iar climatul din încãpere va fi unul plãcut.

3. Creeazã protectie fonicã

În functie de sortiment si grosime, recomandãm folosirea produselor cu porozitate de 90-96% pentru o absorbtie acusticã excelentã.

4. Oferã sigurantã la foc

Fiind un produs incombustibil, încadrat în clasa A1, vata bazalticã nu întretine focul, nu emanã fum sau gaze.

5. Asigurã durabilitate

Caracteristicile tehnice de care beneficiazã permit produsului ca, în timp, sã nu îsi modifice proprietãtile, sã nu se dilate sau contracte, si sã nu corodeze. De asemenea, nu poate fi atacat de ciuperci si nici nu putrezeste.

6. Este un material ecologic

Vata mineralã bazalticã contine materie primã reciclatã si nu are emisii de substante periculoase.

7. Este usor de manevrat

Montarea se realizeazã foarte usor si este un produs compatibil cu cele mai uzuale materiale de constructii.

 

Dacã esti interesat cum se monteazã vata bazalticã, te invitãm sã urmãresti filmuletul de mai jos: 

rockwool.JPG

 

Indiferent de sortiment si grosimea cu care vrei sã izolezi termic cu vatã bazalticã, te poti informa pe site-ul www.eMenatwork.ro sau poti solicita consultantã specializatã pentru a fi îndrumat cum sã alegi produsul potrivit.

În functie de destinatia unde doresti sã o folosesti, dar si dacã te intereseazã detalii legate de vatã bazalticã pret, îti asteptãm întrebãrile pe contact@emenatwork.ro sau ne poti contacta la numãrul de telefon 0372.725.725.

 

Descarcã GRATUIT ghidul izolatiei termice cu vatã mineralã de aici: http://bit.ly/2xjkeO7

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator