eMenatwork foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator eMenatwork este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
luni - vineri orele 9-17 Contact

Totul despre plasele de umbrire: Alegere, montare si intretinere


Sursa foto: https://pixabay.com

Inainte de a a-ti da seama de ce fel de plasa de umbrire ai nevoie, trebuie sa intelegem pentru  ce este necesara.

Acest protector este necesar pentru protectia paturilor de flori si a serelor, impotriva razelor de soare puternice care pot sa arda culturile si impotriva grindinii. De asemenea, plasa pentru umbrire este adesea trasa pe partea superioara a grilajelor meselor de castraveti sau de tomate.

Acest tip de aparatoare este fixat vertical si va ramane asa pana la sfarsitul sezonului, iar plasa este intinsa dupa cum este necesar.

O alta utilizare este folosita pentru umbrirea spatiului interior al serelor si pentru mentinerea unui microclimat ideal, pentru cresterea si maturarea plantelor. La piata,  este folosita pentru protejarea produselor expuse la vanzare in soarele arzator, care face ca legumele si fructele sa paleasca, iar verdeturile si florile sa se ofileasca. Avand o plasa de umbrire,  fructele, legumele, verdeturile si florile vor ramane la stadiul lor initial.

Aceasta mai poate fi folosita pe terasele caselor pentru crearea unei umbre de protectie impotriva soarelui, pentru familie si prieteni. Este potrivita si pentru un baldachin aflat in zona de odihna sau poate crea un adapost pentru masina.

O plasa densa are un efect de mascare si te poate proteja de ochii curiosi, ai vecinilor, trecatorilor etc. Un gard improvizat dintr-o plasa sau ca un adaos de gard, este o solutie rapida si ieftina. Poti sa faci plaja si sa te simti liberi in propria curte.

Aceste plase pentru umbrire pot oferi protectie schelelor. Lucratul  pe vreme calda la inaltime, pentru a decora fatada, poate reprezenta o mare placere. In plus, fata de camuflaj si crearea de conditii mai confortabile pentru constructori, oamenii pot fi feriti de caderea accidentala a sculelor si a altor obiecte din schele (galeti cu vopsea sau mortar etc.).

Pentru sarcini diferite, proprietatile si metoda de fixare a plaselor de umbrire sunt foarte diferite. La vanzare exista plase cu densitate diferita si grad de umbrire diferit.

Culoarea plasei de umbrire este predominant verde, dar exista si alte combinatii, precum alb-albastru, alb-verde, etc., atat pentru copertinele de plaja, cat si pentru zone de odihna de la tara.

 

Cum sa montezi corect o plasa de umbrire

In toate cazurile, structura de sustinere trebuie sa fie stabila. Poate fi o rama tubulara a unei sere, stalpi de gard, suporti sau grinzi masive ale unui loc de joaca etc.  In mod separat, se poate pune baza pe rezistenta si durabilitatea  plasei de umbrire. Un produs bun de productie europeana, este capabil sa reziste unei sarcini serioase si poate dura pana la 5-6 ani.

Ai grija la produsele false si foarte ieftine, deoarece o plasa pentru umbrire foarte ieftina, poate avea o durata de viata de 1,5 - 2 luni sub soare. Tehnologia folosita pentru crearea ei este similara cu ambalajele folosite pe post de saci, in care sunt vanduti cartofii, morcovii si ceapa. Insa diferenta intre ambalaje si o plasa de umbrire este filamentul ultraviolet, care este mai mult decat semnificativ.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul

Acceseaza produsele in functie de producator

Know-How Center

Idei. Sfaturi. Recomandari utile.