Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Unelte utile in orice locuinta

  05-03-2012

 

Poate ca nu esti pasionat de mesteritul in casa, dar tot te confrunti cu mici defectiuni pe care sa le repari singur. Si pentru a fi pregatit pentru astfel de situatii, echipeaza-te cu instrumentele necesare.

Fie ca bati un cui, tai un cablu sau masori dimensiunea mobilierului, ai nevoie de mici unelte de care sa te folosesti in astfel de situarii. Daca bugetul nu este mare si tu esti incepator, achizitioneaza doar cateva scule si unelte absolut necesare intr-o locuinta: surubelnita, ciocan mecanic, cleste (care poate fi de mai multe tipuri: cleste combinat, cleste pentru taiat cablu, cleste pentru scos cuie), foarfece universal, cutter, ruleta, cheie reglabila, spaclu. La fel de utile sunt si un creion de testare a tensiunii electrice, o nivela cu bula de aer si un mic detector de metale sau magnet pentru recuperarea cuielor.

Aceste mici unelte le poti cumpara separat, dar mai profitabil, din punct de vedere financiar, este achizitionarea unei truse care sa le includa. O trusa de scule poate contine mai mult sau mai putin de 100 bucati.

Cu cat activitatile casnice sunt mai diversificate si mai complexe, cu atat mai utila este o trusa ce detine un numar mai mare de unelte.

Surubelnita este extrem de practica doarece se foloseste la demontarea diverselor obiecte electrocasnice sau pentru a strange suruburile de la usi si dulapuri. Pentru a te descurca in toate situatiile cu care te confrunti, e de preferat sa cumperi surubelnite cu mai multe forme, in functie de forma capatului de surub (plata, ascutita, sub forma de stea sau cruce) sau una singura cu lame interschimbabile (pentru suruburi cu cap crestat sau in cruce). Nu exclude varianta surubelnitelor la set, care le reuneste pe toate.

Surubelnita cu acumulator. Ultimile modele aparute au dimensiuni reduse, design ergonomic si pot fi utilizate in spatii mici, unde este imposibila introducerea unor unelte mari. Cu o astfel de surubelnita se fac insurubari si montari uzuale.

Cutter-ul se foloseste la taierea sau decuparea diverselor materiale (carton, hartie, plastic, mocheta, cabluri, etc) dimensiunea unui cutter se alege in functie de materialul care trebuie lucrat. Mai des utilizate sunt cele de 18-20 mm. Magazinele de specialitate ofera cuttere la set, cu diverse dimensiuni.

Clestele. Este suficient un singur cleste daca stii exact ce actiuni desfasori. In caz contrar, achizitioneaza mai multe tipuri de clesti: cleste patent (pentru a strange diverse piese cu forme variabile si pentru a scoate cuie), cleste pentru tevi si pentru taiat sarme groase.

Scule electrice. Daca esti mesterul casei si repari singur mobilierul, tevile, faci gauri in pereti pentru a monta diverse rafturi, uneltele de mai sus nu vor fi suficiente. Asadar, la micile achizitii mai trebuie sa adaugi altele, nu foarte sofisticate, dar de un real folos.

Ciocanul rotopercutor gaureste cu percutie in beton dur si este necesar in locuintele cu pereti din beton. Daca achizitionezi un model prevazut cu stop rotatie, il poti folosi si pentru daltuire.

Ferestraul electric vertical este util in multe activitati din jurul casei deoarece taie metal, lemn, materiale lemnoase (cum ar fi palul) si materiale plastice. Folosind o lama speciala vei putea taia si materiale moi ca textile, piele si materiale de izolatie.

Masina de gaurit cu percutie, gaureste metalul, lemnul si alte materiale de contructie pentru pereti. Sunt recomandate modelele cu doua trepte: prima treapta fixeza suruburile mari, treapta a doua serveste la gaurirea cu burghie de diametre mici.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator