Navigheaza si cumpara in siguranta de pe eMenatwork.ro. Site'ul asigura conexiuni securizate certificate GeoTrust Extended Validation SSL Ca, confirmate prin prezenta Lacatului Inchis si a Butonului Site Identity de culoare verde.

Inchide

Zincare

Fii primul care afla noutatile!

Primesti sfaturi si idei de la profesionistii eMenatwork


Esti mereu la curent cu noutatile din domeniu


Alatura-te comunitatii de profesionisti eMenatwork!1. ZINCARE = Operație de acoperire cu un strat subțire de zinc a pieselor de oțel sau de fontă, precum și a unor piese nemetalice, pentru a le proteja împotriva coroziunii sau pentru a le da un aspect decorativ.

2. Zincare la Cald = Procesul tehnologic de “Zincare la Cald” constă în acoperirea cu un strat subţire şi uniform de zinc a firului de sârmă din oţel prin cufundare într-o baie de zinc topit, pentru oferirea unei duble protecţii (mecanică şi catodică), protejarea împotriva coroziunii şi oferirea unui aspect decorativ produsului final.
Galvaplax
3. Galvaplax = Procesul tehnologic “Galvaplax” este perfecţionat şi dezvoltat exclusiv de Cavatorta Italia în concordanţă cu norma UNI-EN 10245-2, pentru a oferi produselor o excepţională durabilitate şi rezistenţă la coroziune. Astfel, firul de sârmă din oţel, zincat la cald, se introduce într-o baie de primer special care determină o aderenţă maximă a PVC-ului pe metal. Plastifierea se face de jur împrejurul firului de sârmă şi garantează o acoperire uniformă şi omogenă. In condiţii normale de utilizare, produsele supuse acestui proces sunt garantate împotriva coroziunii pentru o perioadă de 10 ani.

4. PRIMER = produs, în care urmează a fi introdus preventiv firul de sârmă din oţel zincat sau plasa metalică zincată, în scopul creşterii aderenţei învelişului de PVC obţinut pentru sinterizare.

5. GALVAFORT = Procesul tehnologic “Galvafort” este o tehnică exclusivă perfecţionată de Cavatorta Italia pentru a oferi produselor o acoperire cu un strat gros de zinc mult superioară decât minimul admis de normele europene în domeniu (acoperirea este de aproximativ 3 ori superioară “acoperirii comerciale”). Aderenţa perfectă şi acoperirea pură, omogenă, uniformă reprezintă o dublă barieră atât fizică, cât şi electrochimică, împotriva procesului de oxidare. O altă proprietate importantă a acoperirii cu zinc, obţinută datorită procesului Galvafort, este rezistenţa crescută la rupere în cazul folosirii firului sub limita de întindere stabilită în normele tehnice ale produsului. În urma testelor, firul de sârmă din oţel puternic galvanizat este capabil să reziste, în condiţii normale de climă în mediul rural, un minim de 20 de ani.
Galvatec
6. GALVATEC = Procesul tehnologic “Galvatec” este cea mai nouă tehnică în domeniu perfecţionată exclusiv de Cavatorta Italia şi utilizată, în special, la producerea firelor de sârmă din oţel cu alungire redusă. Procedeul constă în acoperirea la exterior a firului de sârmă cu un strat de aliaj metalic (95% zinc, 5% aluminiu) care conferă produsului final o excelentă rezistenţă la coroziune şi o deosebită protecţie la eventuale tăieturi/zgârieturi. Produsele supuse procesului tehnologic Galvatec sunt garantate împotriva coroziunii pentru o perioadă de 30 ani.

7. EXTRUDARE = Procedeu de prelucrare a materialelor (metale, mase plastice) prin deformare plastică, constând în trecerea forțată a materialului, supus unei forțe de compresiune, printr-o matriță de formă adecvată. Extrudare = Extruziune

8. PROCEDEU = Mijloc folosit pentru a ajunge la un anumit rezultat, mod de a proceda; mijloc, modalitate, procedură; Soluție practică adoptată ca sistem pentru efectuarea sau producerea unui lucru.

9. DEFORMARE =  procedeu de prelucrare a unui material, bazat pe producerea unor modificări plastice în scopul obținerii de forme și dimensiuni dorite.

Postat in Dictionar tehnic

Scrie un review despre acest articol

Toate campurile sunt obligatorii
 
Acorda un rating 
Genereaza o noua imagine

Vezi si produse din categoriile

Ai nevoie de ajutor?
Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de peste 21 de ani de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior.
Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre Dictionar tehnic, in cel mai scurt timp posibil.