Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Constructie beci: Idei si sfaturi ce alcatuiesc ghidul meseriasului

  13-08-2019
Constructie beci: Idei si sfaturi ce alcatuiesc ghidul meseriasului

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/vaulted-cellar-tunnel-arches-keller-247391/

Ai decis cã este momentul sã te muti la casã si vrei ca noua constructie sã beneficieze de toate spatiile de depozitare necesare? Stai deja la casã, dar consideri cã ai nevoie de un spatiu suplimentar pentru depozitarea obiectelor si a produselor alimentare pe care le produci în fiecare an? Atunci constructia unui beci reprezintã solutia salvatoare în ambele situatii.

Astãzi am alcãtuit un ghid complet al aspectelor de care trebuie sã tii cont înainte si în timpul lucrãrilor de constructii si finisaje, aferente unui beci. Informeazã-te corespunzãtor, înainte de a da startul noului proiect de constructii, menit sã îmbunãtãteascã caracterul practic al cãminului personal. Astfel, vei fi pregãtit sã realizezi investitii inteligente, menite sã producã multiple beneficii, pe termen lung.

 

De ce ai nevoie de un beci acasã?

Un spatiu construit la subsolul casei tale reprezintã cea mai eficientã modalitate prin care poti beneficia de locuri suplimentare de depozitare a diverselor obiecte personale si a produselor alimentare. 

- În special atunci când spatiul de locuit este unul limitat, ai nevoie de o solutie menitã sã te ajute sã folosesti, în manierã inteligentã, fiecare centimetru pe care îl ai la dispozitie.

- Constructia unui beci se poate face si cu scopul de a transforma acest spatiu într-un birou sau într-un spatiu de joacã, destinat copiilor.

- În plus, poti transforma acest spatiu într-o camerã tehnicã, destinatã montãrii boilerului, centralei sau altor utilitãti. Acestea au rolul de a spori confortul asigurat în cãminul personal. 

 

Ce trebuie sã stii înainte de a construi un beci 

Ai decis deja faptul cã trebuie sã demarezi lucrãrile aferente constructiei unui beci acasã? Iatã care sunt aspectele de care trebuie sã tii cont, înainte de a demara lucrãrile efective:

- Trebuie sã alegi un spatiu propice constructiei unui beci, în care temperaturile sã se mentinã la valori constante. Astfel, vei crea conditiile propice de pãstrare a vinului, a produselor alimentare precum gemurile si murãturile si pentru pãstrarea, în conditii ferite de efectele factorilor externi, a obiectelor personale.

- Trebuie sã te asiguri de faptul cã spatiul în care vei construi beciul nu este în pantã sau pe un sol mlãstinos. Poti demara lucrãri de constructie si în aceste conditii. În acest caz, însã, trebuie sã aloci fonduri suplimentare lucrãrilor de pregãtire a acestor terenuri dificile. Astfel, beciul construit va îndeplini conditiile optime necesare.

- Trebuie sã fii constient de costurile pe care va trebui sã le sustii pentru constructia unui beci. Vor fi necesare lucrãri de excavatie, de turnare a betonului pentru constructia peretilor si lucrãri de impermeabilizare a spatiului. Astfel, acesta va deveni locuibil, atunci când se doreste acest lucru. 

 

Factori de care sã tii cont în timpul constructiei beciului

Acum te-ai familiarizat cu aspectele de care trebuie sã tii cont, atunci când alegi spatiul potrivit constructiei unui beci. Iatã ce trebuie sã stii si sã urmãresti, în timpul lucrãrilor realizate de specialisti:

- Stabileste intrarea în beci - Aceasta poate fi lângã casã, cu acces din exteriorul acesteia. Trebuie sã fii constient de faptul cã, aceastã decizie, aduce cu sine implicatii în ceea ce priveste drumul parcurs pânã la beci. În plus, tine cont de faptul cã vei accesa acest spatiu si atunci când vremea este nefavorabilã. 

     - Pentru a elimina aceste neajunsuri, poti opta pentru varianta accesului în beci, din interiorul casei. Astfel, vei ajunge în acest spatiu mai repede si nu vei fi nevoit sã iesi afarã pentru a avea acces la obiectele si produsele depozitate.

- Decide locatia de amplasare a beciului - Trebuie sã stii cã este important ca beciul sã fie pozitionat la nord, în conditiile în care acest lucru este posibil.  Astfel, soarele nu va bate direct în spatiul ales si temperatura din beci se va mentine la valori de 4-5 grade, pe tot parcursul anului.

- Stabileste adâncimea optimã a beciului - Specialistii recomandã ca, adâncimea unui spatiu destinat constructiei beciului, sã fie de minimum 2-3 metri. Trebuie sã tii cont de acest aspect în momentul realizãrii sãpãturilor aferente fundatiei. 

 

Pasii de urmat în timpul constructiei beciului

Acum cã ai stabilit si aceste detalii tehnice necesare si utile pentru constructia eficientã a beciului, iatã care sunt etapele pe care specialistii le vor urma în timpul lucrãrilor:

- Sãparea fundatiei - Aceasta se va realiza manual sau cu ajutorul unui buldozer.

- Turnarea betonului, urmatã de amplasarea refuzului de ciur. Acesta este alcãtuit din pietre de dimensiuni mari, necesare pentru a permite apei sã treacã cu usurintã. 

- Constructia cofrajului - În jurul acestuia, specialistii vor monta un furtun de dren, cu scopul de a asigura preluarea apei. Ulterior, aceasta va ajunge la nivelul inferior al spatiului construit.

- Turnarea betonului în cofraj - În aceastã etapã finalã de constructie a beciului, se va turna beton în cofrajul amplasat anterior si se va realiza umplerea cu ciur, în zonele laterale. Totul se finalizeazã cu adãugarea cantitãtii de pãmânt necesare, pentru încheierea lucrãrilor.

Prin urmare, constructia unui beci presupune o analizã preliminarã, care sã asigure realizarea lucrãrilor în cele mai bune conditii. Ulterior, este indicat sã alegi materiale de constructii de calitate superioarã si sã apelezi la suportul specialistilor în domeniu. Astfel, vei asigura eficienta rezultatelor obtinute.

Descoperã mai multe informatii utile privind lucrãrile de constructie pe care le desfãsori în jurul casei si cele mai bune materiale de constructii pe care le poti achizitiona pentru aceste lucrãri, pe emenatwork.ro

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator