Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Construirea unei piscine in curte - tot ce trebuie sa stii despre acest proiect inedit

  30-05-2019
Construirea unei piscine in curte - tot ce trebuie sa stii despre acest proiect inedit

sursa foto: https://pixabay.com/photos/swim-water-diving-underwater-422546/

Perioada vacantelor a început, iar astãzi avem o provocare pentru tine! Cum ar fi sã îti petreci fiecare zi de weekend sau fiecare searã caldã de varã ca într-un resort? Asa este, ai citit bine, pentru cã te poti simti ca în concediu în orice moment îti doresti, fãrã sã pleci de acasã, dacã alegi sã îti construiesti o piscinã în propria curte! Am pregãtit pentru tine toate informatiile de care ai nevoie pentru a face din curtea ta un loc de atractie pentru toti prietenii care abia asteaptã sã se rãcoreascã în apa limpede din bazinul tãu. Iatã cele 5 secrete pe care ar trebui sã le stii înainte sã începi construirea unei piscine acasã.

 

Avantajele construirii unei piscine acasã

Înainte de toate, cel mai important aspect de care ar trebui sã tii cont este acela cã o piscinã construitã în curtea ta îti va oferi mai multã sigurantã. În afarã de faptul cã vei putea controla adâncimea bazinului de care te vei bucura, astfel încât toti membri familiei sã se poatã bãlãci în voie, fãrã teama de înec, apa din piscina ta va putea fi controlatã în ceea ce priveste provenienta acesteia si tratamentele chimice aplicate, lucru imposibil de realizat în cazul în care vorbim de o piscinã publicã.

În plus, vei putea economisi banii pe care altfel i-ai plãti la intrare dacã ai vrea sã te bucuri de câteva ore la un bazin deschis publicului. Nici sumele cheltuite cu transportul sau mesele luate în oras nu mai trebuie puse la socotealã, pentru cã acasã vei avea acces nestingherit la propriul frigider, aflat la câtiva pasi distantã de piscinã.

Nu este de neglijat nici capitolul legat de sãnãtate. Imagineazã-ti cum vor arãta diminetile în care vei alege sã înoti pret de câteva minute, înainte sã pleci la serviciu! Vei putea începe fiecare zi plin de energie si în mare formã fizicã!

 

Cum amenajezi o piscinã în grãdinã

Dacã avantajele prezentate te-au convins sã începi proiectul de construire a unei piscine, e bine sã stii ce va cuprinde, propriu-zis, acesta.

  1. alege tipul de piscinã preferat - poti opta pentru montarea unor pereti de otel, beton sau poliester, pe un fund de ciment peste care poti aseza plãci de gresie de tip mozaic, sau poti merge pe varianta mai simplã, aceea de fixarea unei cuve din fibrã de sticlã sau polistiren direct în groapa sãpatã;

  2. obtine autorizatia de constructie - nu sãri peste acest pas, pentru a evita posibilele neplãceri pe care le-ai putea avea cu autoritãtile. Poti primi autorizatia pentru piscinã de la primãria de sector sau cea a localitãtii în care aceasta se construieste;

  3. realizeazã un proiect de construire piscinã - apeleazã la serviciile unei firme specializate în construirea piscinelor, care va realiza mãsurãtorile initiale si excavarea pãmântului;

  4. pregãteste pãmântul pentru lucrare - începe cu eliminarea plantelor de la suprafatã, mutând copacii sau florile plantate pe locul în care vrei sã construiesti piscina. Imediat dupã aceea, poti realiza nivelarea pãmântului, prin îndepãrtarea pietrelor;

  5. excaveazã pãmântul - e aproape imposibil sã realizezi groapa de care ai nevoie pentru construirea piscinei „la mânã”, din lopatã, asa cã foloseste un utilaj special, care va permite realizarea pantelor si a treptelor din bazinul care urmeazã sã fie creat;

  6. solidificã pãmântul - pentru o lucrare cu o garantie cât mai mare, e nevoie sã nivelezi complet peretii si fundul piscinei, ca mai apoi sã adaugi pietris si scânduri din lemn, care sã compacteze si sã poatã sustine viitorul bazin.

 

Tipuri de piscine

1. Piscina naturalã

sursa foto: https://pixabay.com/photos/swimming-jump-fun-people-young-388910/

Piscina naturalã este tipicã grãdinilor private si face parte mai degrabã din peisajul rustic decât din cel modern. În mod obisnuit, acest tip de piscinã nu are parte de tratamente clasice de purificare ale apei, pentru cã intrã în contact direct cu pãmântul, pietrele sau plantele din jur. Forma adoptatã pentru piscinele naturale este cea originalã, de pãmânt, dacã peretii nu absorb apa. În caz contrar, poti folosi folie de etansare, care va împiedica dezvoltarea plantelor subacvatice. Nu uita nici de hidroizolatie pentru piscine si bazine, care va pãstra aspectul piscinei impecabil pentru un timp îndelungat.

Pentru acest tip de piscinã, marginile nu se amenajeazã. O piscinã naturalã poate fi executatã în regim propriu si are mai degrabã un rol decorativ.

 

2. Piscina îngropatã cu pereti de beton

sursa foto: https://pixabay.com/photos/summer-swimming-pool-tropical-1836046/

Aceasta este cea mai des folositã tehnologie de construire a unei piscine, gratie duritãtii si etanseizãrii superioare pe care betonul o oferã. Primul pas în realizarea acestui proiect este montarea instalatiei de tevi, dupã care poti începe executarea peretilor de sustinere, care de cele mai multe ori se construiesc din cãrãmidã. Dupã montarea barelor din otel beton si a plasei de armare, se trece la pulverizare sub presiune a betonului, tehnologie cunoscutã sub numele de betonare torcretatã. Marele avantaj al acestui tip de constructie a piscinei este cã permite realizarea oricãrei forme doritã, la orice mãrime.

 

3. Piscina îngropatã cu pereti din polistiren

sursa foto: https://pixabay.com/photos/dug-out-pool-resort-water-hotel-3133272/

Montarea acestui tip de piscinã este mai accesibilã ca pret decât construirea unei piscine din beton, însã în acest caz dimensiunile bazinului nu pot fi alese dupã bunul plac. Piscina din polistiren are forme si mãrimi prestabilite din fabricare, asa cã nu-ti rãmâne decât sã optezi pentru varianta care te avantajeazã cel mai mult.

La construirea unei piscine din polistiren vei tine cont si de montarea partialã a sistemului de tevi, a instalatiei electrice, a celei de filtrare si a celei de încãlzire a apei. Imediat dupã acest pas intervine montarea plaselor de armare si fixarea peretilor din polistiren cu armãturi verticale. Urmeazã turnarea radierului pe fundul piscinei, montarea cãptuselii si a piscinei propriu-zise.

Alege sã executi construirea unei piscine alãturi de o echipã de profesionisti, care îti va oferi experienta si sfaturi extrem de utile, pentru ca lucrarea sã fie una de duratã, de care sã te bucuri multi ani de acum înainte.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator