Cum montezi un gard de sarma
13-03-2019Link foto: https://pixabay.com/ro/photos/industriale-plas%C4%83-gard-gard-s%C3%A2rm%C4%83-1370251/
O operatiune aparent simpla, montarea unui gard de sarma trebuie sa fie facuta in baza unor pasi simpli si bine prestabiliti pentru a te asigura ca obtii in final o fixare corecta si o rezistenta sporita. Mai jos iti prezentam un ghid de montare a gardului de sarma, pas cu pas!
Cum poti monta un gard de sarma fara ajutorul unui profesionist
Securitatea locului in care ne desfasuram activitatile zilnice este un element esential, iar alegerea metodelor potrivite de imprejmuire ne asigura un confort sporit. Una dintre metodele simple si eficiente de securitate a terenurilor este montarea unui gard de sarma. Avantajul major este ca poti face aceasta operatiune singur, fara ajutorul unui specialist. Iata ce trebuie sa stii!
Montarea unui gard de sarma are in vedere trei etape importante. Din prima etapa fac parte cinci pasi esentiali, din a doua etapa trebuie sa indeplinesti trei pasi, iar ultima etapa de montare are patru pasi obligatorii.
Primul pas si cel mai important este sa te asiguri ca ai la indemana toate uneltele necesare montarii. Al doilea pas este sa ancorezi cate un stalp la o anumita distanta, se pot monta la intervale de 2,5 sau 3 metri in functie de spatiul pe care vrei sa il imprejmuiesti, si sa amplasezi stalpi intermediari si sa marchezi liniile gardului. Este important sa te asiguri ca marcajele sunt rezistente si bine prinse in pamant deoarece vei avea nevoie de ele pentru a infasura snur pe ele. Cel mai sigur este sa folosesti cateva bucati mici de lemn.
Urmatorul pas este sa faci gauri in pamant, mai exact in locurile in care deja ai pus marcajele. Latimea gropilor nu trebuie sa fie mai mare de 30 de cm, iar adancimea gropii nu trebuie sa fie mai mare decat o treime din inaltimea stalpului.
Dupa ce ai facut gropile, stalpii se pun in interior si se realinieaza snurul in spatele lor cu ajutorul bucatilor din lemn folosite la marcaj.
Dupa ce ai urmat pasii esentiali de pana acum, va trebui sa asezi cateva lemne in lateralul stalpilor pentru mai multa sustinere. De asemenea, va fi necesar sa atasezi contrafise de sustinere la 45 de grade, pentru a ancora si mai bine stalpii orientati spre interior. Dupa toti acesti pasi se monteaza stalpul de sustinere cu ajutorul unei bormasini.
A doua etapa presupune montarea gardului de sarma, pas la care vei avea in continuare nevoie de unelte precum ochelari si casca de protectie, masca de praf, amestec pentru beton, stropitoare. Pentru inceput, se toarna amestecul de beton in gropile in care sunt stalpii si se adauga o cantitate moderata de apa peste beton. Se repeta acest pas pentru toti stalpii, iar pentru primul stalp si stalpul din capat este indicat sa bati un cui in partea superioara a acestuia. Leaga un snur de cuiele superioare de pe stalpi si formeaza o linie de sfoara dintr-un capat in altul.
Dupa ce ai montat toti stalpii este necesar sa astepti 24 de ore pentru a te asigura ca stalpii se fixeaza bine in pamant, dupa care poti indeparta bratele fixe prin contrafise.
Am ajuns la etapa finala, acolo va fi nevoie sa montezi plasa pentru gard. Asigura-te ca o fixezi corect si cu atentie la ambele capete ale gardului. Pentru o fixare optima este recomandat sa folosesti cuie pe toti stalpii de sus in jos.
In ultimul pas de montare a gardului de sarma va trebuie sa indepartezi snurul din partea superioara a stalpilor si sa montezi plasa de sarma.
Etapele de montare sunt asemanatoare pentru toate tipurile de garduri. Alegerea materialelor potrivite o poti face in functie de preferinte, insa recomandarea noastra este sa alegi intotdeauna un magazin specializat care sa iti puna la dispozitie produse de calitate.