Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Ghid pas cu pas: Montarea gazonului artificial

  13-03-2019
Ghid pas cu pas: Montarea gazonului artificial

Link foto: https://pixabay.com/ro/photos/gazon-artificial-iarb%C4%83-artificial%C4%83-3456849/

 

Ideal pentru terase exterioare, curte sau balcon de apartament, gazonul artificial este o varianta comoda, estetica si economica de amenajare a oricarui spatiu. Avantajele gazonului sunt multiple, insa cel mai important pas atunci cand te-ai hotarat asupra modelului este montarea corecta. Iti vom spune mai jos cum montezi pas cu pas gazonul artificial!

 

Care sunt avantajele gazonului artificial?

Gazonul sintetic, asa cum mai este denumit este mai exact o mocheta de exterior cu un aspect estetic placut care poate fi asezat pe mai multe tipuri de suprafata printre care: direct pe sol, pe beton, pe lemn, pe piatra sau beton.

- Nu are nevoie de intretinere;

- Rezista indiferent de conditiile meteorologice, chiar si la temperaturi scazute;

- Materialul nu se decoloreaza;

- Pretul este accesibil.

 

Cum se monteaza pas cu pas gazonul artificial

Pregatirea terenului pentru gazonul artificial. Primul pas important de facut atunci cand urmeaza sa montezi gazon artifical este sa pregatesti suprafata. Pe o adancime de cel putin 10 cm se curata terenul de orice urma de iarba, pietre, dupa care se niveleaza terenul. Este foarte important ca suprafata sa fie perfect dreapta si sa nu existe obiecte dure care ar putea afacta gazonul. Daca suprafata nu este perfect neteda, se poate adauga un strat de nisip pentru netezire. Marginile locului se delimiteaza cu ajutorul unor profile, caramizi sau pietre pentru a preveni risipirea stratului suport.

Instalarea gazonului artificial. Inainte de montare, cu aproximativ 24 de ore inainte, gazonul artificial trebuie intins si lasat liber pentru ca firele de iarba sa revina la starea initiala, inainte de presare. In momentul in care incepi asezarea rolelor de gazon este indicat ca directia firelor de iarba sa fie in acelasi sens. Ulterior, rolele pot fi asezate in functie de forma suprafetei in care montezi, iar daca este cazul, rolele pot fi decupate cu ajutorul unui cutit sau o foarfeca.

Fixarea gazonului artificial. Sistemul de montare poate fi diferit in functie de suprafata/materialul pe care urmeaza sa fie montat. Daca urmeaza sa fie montat pe o suprafata din beton ori lemn, rolele de gazon trebuie imbinate cu ajutorul benzilor adezive, pentru o fixare puternica si perfecta. De asemenea, pentru a te asigura de o imbinare perfecta, este recomandat ca, pentru 24 de ore de la montare sa asezi mai multe greutati peste zonele de imbinari.

Daca gazonul artificial trebuie montat pe pamant ori nisip, atunci trebuie folosita o banda speciala de imbinare, iar daca suprafata este plana, atunci se adauga suplimentar adeziv si se aseaza rolele de gazon. Si in cazul de fata este recomandat ca, timp de 24 de ore sa asezi greutati in zona liniei de imbinare.

Prinderea gazonului artificial cu ajutorul clemelor metalice. Imediat cum gazonul artificial a fost montat si imbinat cu ajutorul benzilor speciale si asezat in varianta finala, este necesara fixarea cu ajutorul clemelor metalice, mai exact ancorele care se introduc in pamant. Pentru o fixare perfecta, ancorele trebuie pozitionate la o distanta cuprinsa intre 0,3 si 0,5 metri.

Dupa toate aceste operatiuni, la final se periaza gazonul si suprafata ramane perfecta pentru a te bucura de un spatiu verde si proaspat in permanenta.

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator