Montarea gardurilor
11-09-2012Aparent simpla, operatiunea de montare a gardurilor presupune urmarea unor pasi prestabiliti, pentru ca, la final, sa obtinem un rezultat care asigura o fixare optima si o rezistenta sporita, in functie locatia si caracteristica tipului de gard ales.
Materialele necesare sunt cele care constituie ansamblul de elemente din care este format gardul: stalpi, contravantuiri, sarma (pentru prinderea de stalpi si pentru ranforsare - acolo unde este cazul), sarma ghimpata (optional), cleme, porti, plasa umbrire, ciment / beton. Ca unelte, cu ajutorul carora putem desfasura operatiunea de montare, amintim: lopata, cleste, sfoara, boloboc, ruleta etc.
Cum montezi corect si usor plasa de gard impletita
Inainte de a incepe montajul efectiv, este necesar efectuarea unui releveu exact al perimetrului pentru a calcula precis accesoriile necesare montajului. Stalpii trebuie sa fie cu 25 cm mai inalti decat inaltimea plasei daca se fixeaza in baze de ciment si cu 50 cm daca se fixeaza in pamant.
1. Se efectueza gaurile in sol.
2. Se fixeaza stalpii, incepand de la primul colt. Se verifica daca sunt bine aliniati la inaltime si in aceeasi linie. Distanta intre stalpi poate varia intre 2 si 3 m. Pentru a ranforsa gardul, la interval de 15 – 20 m se monteaza doua contravantuiri, in stanga si dreapta stalpului.
3. Se fixeaza o bara de tensiune in capatul din care se incepe montajul si se prinde de stalpul de colt.
4. Rola se desfasoara in totalitate si se tensioneaza, mentinandu-se tensionata cu ajutorul unui vinci sau al unui utilaj mic.
5. Se fixeaza pe stalpul final trei intinzatoare cu ajutorul firului de legatura si se introduce bara de tensiune.
6. Se efectueaza tensiunea finala prin tensionarea fiecarui intinzator in parte cu ajutorul unei chei.
7. Se fixeaza plasa definitiv de stalpii intermediari cu ajutorul firului de legatura.
8. Pentru a uni doua role, se suprapune pe o distanta de 20 cm marginile rolelor si se prind cu fir de legatura.
Cum montezi corect si usor plasa de gard impletita
1. Se marcheaza si se dau gaurile pentru stalpi in sol. Stalpii trebuie sa fie cu 25 cm mai inalti decat inaltimea plasei daca se fixeaza in baze de ciment si 50c m daca se fixeaza in pamant.
2. Se fixeaza stalpii, incepand de la primul colt. Se verifica daca sunt bine aliniati la inaltime si in aceeasi linie. Distanta intre stalpi poate varia intre 2 si 3m. Pentru a ranforsa gardul, la interval de 15 – 20 m se monteaza doua contravantuiri, in stanga si dreapta stalpului.
3. Se tensioneaza trei sarme de tensiune intre stalpul de plecare si cel final. Tensionarea se realizeza cu ajutorul intinzatoarelor si a unei chei fixe.
4. Rola se desfasoara in totalitate si se tensioneaza, mentinandu-se tensionata cu ajutorul unui vinci sau al unui utilaj mic.
5. Se fixeaza plasa de stalpul initial cu ajutorul firului de legatura.
6. Se fixeaza plasa definitiv de stalpii intermediari si de sarmele de tensiune cu ajutorul firului de legatura.
7. Pentru a uni doua role se scoate ultima sarma spiralata din rola si prin rotatirea ei si se introduce in ambele role.
8. La stalpul final se introduce o bara de tensiune pe ultima spira si se fixeaza de stalp cu ajutorul firului de legatura.
----------------------------------------------------------
Daca-ti doresti sa afli mai multe despre materialele recomandate pentru montarea pardoselii incalzite, oricand ne poti lasa cererea ta la adresa contact @ emenatwork.ro sau daca ai o intrebare posteaza-o aici si vom fi incantati sa iti raspundem.