Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Cea mai buna plasa de gard

 Dumitru Luciana 10-11-2023

 

Delimitarea și securizarea unei zone se poate face foarte rapid și ușor cu ajutorul plasei de gard realizate din fire împletite sau sudate, ce formează diferite modele de deschideri. Fie că este vorba despre a împrejmui un teren agricol, curtea casei, un spațiu de producție, de depozitare, de transport sau despre orice altă zonă, plasa de gard reprezintă cea mai lejeră și mai la îndemână soluție în acest sens. Alegerea acestui produs și montarea lui ulterioară nu sunt operațiuni foarte complicate, totuși, sunt necesare cunoștințe specifice, cu ajutorul cărora rezultatele finale să fie cele scontate. 

În articolul de mai jos vei descoperi care este cea mai eficientă plasă de gard cu ajutorul căreia poți realiza o împrejmuire corespunzătoare a spațiului dorit, vei afla care sunt criteriile de alegere a produsului, ce mărci sunt recomandate, informații corecte cu privire la montarea și întreținerea plasei de gard, precum și răspunsuri la întrebări obișnuite despre acest subiect de interes general. 

Cuprins:

           1. Cea mai bună plasă de gard - Clasificare TOP 3

           1.1. Alte produse recomandate de eMenatwork.ro

       2. Criterii de alegere a celei mai bune plase pentru grad

       3. Marca de plase de gard recomandată de eMenatwork.ro

       4. Cum se montează și se întreține cea mai bună plasă de gard

       5. Întrebări cu răspunsuri utile despre cea mai bună plasă de gard

 

1. Cea mai bună plasă de gard - Clasificare TOP 3

Plasa de gard este un obiect care contribuie decisiv la securizarea unei zone, descurajând accesul neautorizat al persoanelor sau al animalelor și contribuind la obținerea unui aspect estetic în ton cu mediul. Practic, plasa delimitează clar proprietatea, furnizând chiar și intimitatea de care au nevoie proprietarii împotriva privirilor indiscrete, cu puțin ajutor în acest sens (plante decorative, panouri suplimentare etc.). Pe piață există diferite tipuri de plase pentru gard, sudate sau împletite, fabricate din diferite materiale, cum ar fi aluminiul, sârma din oțel, materialul textil, fibra de sticlă, iar topul următor vine în ajutorul tău, astfel încât să faci o alegere informată.

 

1.1. Alte produse recomandate de eMenatwork.ro

Printre alte produse destinate protejării și delimitării spațiilor de orice fel se numără și cele prezentate mai jos. Acestea se evidențiază prin caracteristicile tehnice de top, prin calitate și prețuri accesibile.

Panou gard bordurat zincat plastifiat verde (RAL6005) 4.2MM 2030X2510X61MM

Vezi AICI preț

Panoul de gard bordurat zincat plastifiat verde are dimensiunile 2510 x 2030 x 4,2 mm, fir plasticat cu diametru de 4.2 mm, ochiuri dreptunghiulare și ranforsări orizontale. Poate fi utilizat pentru delimitarea suprafețelor civile sau industriale.

Panou gard bordurat zincat ECO 2000x2500x60x200 mm

Vezi AICI preț

Panoul de gard bordurat zincat are dimensiunile 2000 x 2500 x 60 x 200 mm. Este fabricat din sârmă zincată cu diametrul de 3,5 mm și are ranforsări orizontale. Se utilizează pentru împrejmuiri civile și industriale. Produsul se vinde la bucată.

Panou gard bordurat zincat ECO 1500X2500X60X200mm

Vezi AICI preț

Panoul de gard bordurat zincat este fabricat din sârmă zincată, cu diametrul de 3,5 mm, are ochiuri dreptunghiulare, ranforsări orizontale, dimensiuni 1500 x 2500 x 60 x 200 mm.

 

2. Criterii de alegere a celei mai bune plase pentru grad

Pentru a face cea mai bună alegere în vederea împrejmuirii spațiului dorit cu plasă este important să se facă o informare corespunzătoare înainte de achiziție. Astfel, se vor lua în considerare diferiți factori esențiali, cum ar fi:

 • Scopul gardului. Pentru început este foarte bine ca proprietarul să știe exact care este scopul pentru care cumpără plasa pentru gard. În funcție de acest aspect plasa poate să asigure intimitatea, securitatea, delimitarea unei proprietăți, obținerea unui aspect estetic deosebit, protejarea unei piscine sau a unei zone verzi etc.;
 • Mediul de instalare. Gardul trebuie să arate într-un anume fel în funcție de zona în care va fi montat: urbană sau rurală. Dacă este montată plasa pentru gard într-un mediu urban, poate va fi nevoie să arate într-un anumit fel din punct de vedere estetic, pentru a se putea potrivi cu ambientul înconjurător. Dacă se montează într-o zonă rurală, cu un grad de umiditate sporit, atunci plasa trebuie să fie foarte rezistentă la coroziune, pentru a nu fi nevoie de realizarea unei noi achiziții în scurt timp;
 • Materialul plasei. Acest produs poate fi fabricat din diferite materiale. Astfel, în comerț se poate găsi plasă pentru gard din aluminiu, sârmă din oțel, material textil, fibră de sticlă etc. Fiecare dintre ele poate fi potrivită în funcție de situație. De exemplu, sârma din oțel este foarte durabilă și va rezista cu succes trecerii timpului, pe când cea din material textil va fi mai puțin robustă și va necesita întreținere permanentă sau montarea ei în anumite zone, acolo unde condițiile climatice nu sunt vitrege;
 • Dimensiuni. Plasa poate fi de diferite dimensiuni și înălțimi. Din acest motiv, este important ca proprietarul să stabilească de la început care sunt dimensiunile optime pentru a obține ceea ce își dorește (intimitate, securitate, protecție etc.) și să nu uite că trebuie să verifice dacă există reglementări legale cu privire la acest aspect în zona în care vrea să monteze plasa;
 • Ușurința în instalare. Plasa achiziționată trebuie să se monteze cât mai ușor, pentru a nu fi nevoie de utilizarea unor instrumente și dispozitive complexe, care să necesite cheltuieli în plus cu cumpărarea lor sau cu manevrarea lor corespunzătoare. De regulă, plasele de gard se instalează foarte ușor, au mentenanță minimă și sunt foarte rezistente.

 

3. Marca de plasă de gard recomandată de eMenatwork.ro

Pentru a găsi cea mai bună plasă de gard este important să se țină cont de recomandările specialiștilor. Magazinul eMenatwork.ro pune la dispoziția clienților produse de cea mai bună calitate, robuste, cu prețuri accesibile, fabricate de producători renumiți în domeniu. O marcă importantă pe piața de profil este Cavatorta.

Firma se evidențiază prin oferta bogată de produse destinate împrejmuirii în diverse aplicații, dar și prin procesele tehnologice inovatoare sau prin grija pe care o are permanent față de mediul înconjurător. Toate produsele sale sunt fabricate conform standardelor și normelor din domeniu, sunt rezistente și robuste, durabile în timp, oferind siguranța de care au nevoie oamenii. 

 

4. Cum se montează și se întreține cea mai bună plasă de gard

Alegerea montării unui gard din plasă este una foarte bună. Costurile sunt mai mici decât cele ale altor materiale, instalarea facilă, oferă luminozitate și ventilare foarte bune, înălțimile plaselor de gard sunt diferite. Pentru a ridica un astfel de gard va fi nevoie de prezența unor materiale, scule și unelte (țăruși, sfoară de marcaj, stâlpi, ciment, nisip, fir de tensiuni, bare de tensiune, șuruburi cap, piulițe, agrafe galvanizate, cazma, ciocan de zidărie, ruletă, fir cu plumb, mistrie, ciubăr, clește, capsator etc.). 

Pentru montarea plasei de gard în vederea realizării unei delimitări adecvate a spațiului se vor urma pașii de mai jos:

 • Pentru început trebuie să se delimiteze o linie de montare a gardului și să se fixeze doi țăruși, între care se va lega o sfoară. Apoi se așază picheții pentru a se fixa locurile unde se vor introduce stâlpii intermediari și se asamblează stâlpii de colț;
 • Urmează săparea găurilor și introducerea stâlpilor la o adâncime de 30-40 cm. Aceștia vor fi acoperiți cu ciment pentru a rezista în poziția dorită;
 • Între stâlpii de colț se va întinde sfoara de marcaj și, apoi, se vor cimenta stâlpii intermediari;
 • Cu ajutorul firului cu plumb se va verifica dacă au o poziție dreaptă;
 • Din acest moment se trece la montarea plasei de gard ce se desfășoară începând cu stâlpul de pornire. Plasa se va fixa provizoriu pentru început, apoi cu fire de legătură și agrafe;
 • Pentru a realiza operațiunea rapid și ușor este indicat să existe doi oameni care să muncească, unul care să desfășoare plasa, iar celălalt care să o fixeze;
 • Este important să se fixeze și o bordură de protecție de-a lungul plasei, în acest fel evitându-se răniri accidentale și prelungindu-se durata de viață a gardului.

Întreținerea plasei de gard nu trebuie uitată. Astfel, este indicat să se curețe periodic de murdărie, praf și alte impurități cu ajutorul unei perii și a unei substanțe corespunzătoare. Orice problemă care este observată trebuie rezolvată imediat pentru a se evita deteriorarea iremediabilă a gardului și cheltuirea unei sume de bani suplimentare în vederea reparării sau înlocuirii acestuia. Stâlpii trebuie să rămână drepți și solizi, așa că periodic trebuie să fie verificați și ei. 

În concluzie, alegerea plasei de gard potrivite garantează obținerea securității și aspectului estetic deosebit, necesar în anumite circumstanțe. Pentru rezultate excelente este nevoie de recomandările specialiștilor, de părerile altor clienți satisfăcuți de alegerea făcută, precum și să se țină cont de unele criterii importante, cum ar fi scopul gardului, mediul de instalare, materialele din care este fabricată plasa, dimensiuni, ușurința în montare, preț, brand.

Surse foto: emenatwork.ro

 

5. Întrebări cu răspunsuri utile despre cea mai bună plasă de gard

 1. Ce este plasa de gard?

Plasa de gard este un tip de material utilizat pentru a securiza o zonă și pentru a-i oferi un aspect plăcut din punct de vedere estetic. 

 1. Care sunt avantajele plasei de gard?

Avantajele plasei de gard sunt: rezistență sporită, transparența, versatilitatea, ușurința în instalare, protecție sporită, mentenanță redusă, costuri mici. 

 1. Cine montează plasa de gard?

Plasa de gard poate fi montată de proprietarul care are anumite cunoștințe în domeniu, ajutat de un prieten de nădejde sau de o echipă de muncitori profesioniști.

 1. Care este cea mai bună plasă de gard?

Cea mai bună plasă de gard este cea care se mulează pe necesități, oferind o anumită protecție împotriva intrușilor, a animalelor sălbatice sau a altor potențiale pericole și un aspect plăcut, necesar în zonele în care trebuie să fie montată.

 1. Cum se întreține cea mai bună plasă de gard?

Plasa de gard poate fi întreținută foarte simplu, cu ajutorul unei perii și a substanțelor de curățare potrivite pentru îndepărtarea prafului, murdăriei sau a altor impurități. 

Articole Similare

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni
Citeste articolul
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
7 Aplicatii unde poti utiliza sistemul de incalzire in pardoseala
Citeste articolul
Cunosti semnificatia culorilor?
Cunosti semnificatia culorilor?
Citeste articolul
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
VORTICE – linia de aparate pentru igiena
Citeste articolul
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Procese tehnologice speciale utilizate in fabricarea gardurilor
Citeste articolul
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
  Acceseaza produsele in functie de producator