Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Iluminat stradal

Nu mai suntem in anii 1800, cand iluminatul stradal se facea cu lampi de gaz. In ziua de azi, sunt folosite corpuri de iluminat cu LED, cu design inovativ. Tehnologia folosita e importanta, mai ales pentru eficienta si pentru gradul de economie energetica, iar stalpii sunt, si ei, la fel de importanti.

Dezvoltatorii, municipalitatile si arhitectii mereu sunt insarcinati cu a gasi stalpii de iluminat stradal potriviti pentru strazi, trotuare, cartiere sau parcari. Acestia ofera securitate pentru oricine locuieste, lucreaza sau calatoreste in zona respectiva.

Siguranta crescuta, insa, nu e sigurul beneficiu al corpurilor de iluminat stradale. Acestea ajuta si la orientarea geografica, pentru ca anumite locuri bine iluminate (cum sunt fantanile, cladirile, podurile, turnurile sau sculpurile) pot functiona ca repere spatiale.
Nu doar atat, dar iluminatul stradal poate crea si o atmosfera dramatica, mai ales atunci cand evidentiaza identitatea istorica a unei cladiri cu multe detalii arhitecturale unice, care altminteri ar ramane in umbra.

Rolul principal al corpurilor de iluminat stradal, insa, ramane acela de a oferi mai multa vizibilitate pentru soferi, in asa fel incat sa poata sa recunoasca imprejurimile cu usurinta si sa observe potentialele pericole care apar pe carosabil.

Atunci cand achizitionezi stalpi si corpuri de iluminat stradal, trebuie sa fii atent la mai multe aspecte. Unul dintre ele este inaltimea stalpului, care guverneaza felul in care va fi distribuita lumina. Spre exemplu, un drum cu o limita de viteza mai mare va avea nevoie de stalpi mai inalti.
Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este constanta in distributia luminii. Cand intri intr-un loc intunecat, ochiului ii ia cateva secunde sa se ajusteze, iar acelasi lucru se intampla si atunci cand mergi pe o strada foarte bine iluminata si, deodata, te afunzi in intuneric. Plasand stalpii de iluminat stradal la intervale egale, poti crea o intensitate a luminii uniform distribuita de-a lungul carosabilului.
Nu doar atat, dar, in ce ii priveste pe pietoni, trotuarele trebuie atent iluminate. Exista o varietate de factori care creeaza locuri intunecate pe o strada altminteri bine iluminate: copaci, desisuri de arbusti, unghiurile neobisnuite ale strazilor, sau chiar cladirile foarte inalte.

Oricare ar fi nevoile tale, alege cu incredere din varietatea de stalpi si corpuri de iluminat stradal din portofoliul nostru! Daca ai nevoie de ajutor in alegerea produselor, specialistii eMenatwork sunt pregatiti sa raspunda intrebarilor tale.

Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator