Blog luni - vineri orele 9-17 Contact

Placa din fibre de carbon pentru repararea si consolidarea structurilor din beton Mapei Carboplate E170 25ml/rola

-10%
Placa din fibre de carbon pentru repararea si consolidarea structurilor din beton Mapei Carboplate E170 25ml/rola
Placa din fibre de carbon pentru repararea si consolidarea structurilor din beton Mapei Carboplate E170 25ml/rola
Placa din fibre de carbon pentru repararea si consolidarea structurilor din beton Mapei Carboplate E170 25ml/rola
Placa din fibre de carbon pentru repararea si consolidarea structurilor din beton Mapei Carboplate E170 25ml/rola

Cod produs: MAP-CE170/1.2

0 review-uri | scrie un review

Comanda telefonica: 0372 725 725
La comanda
Cost Transport
Cost transport: 24 Lei

Pret: 4.258,30 Lei / buc
4.731,44 Lei

Produsul poate fi comandat doar la rola (1 rola = 1 buc)

Cumpara online in RATE fara dobanda

star bt alpha bank card avantaj brd garantiFise tehnice produs

Descriere Produs

Placa din fibre de carbon pentru repararea si consolidarea structurilor din beton Mapei Carboplate E170 25ml/rola

Carboplate E170/50/1.2 de la Mapei este o placa din fibre de carbon extrudate, preimpregnate in rasini epoxidice, protejate de o pelicula dubla de plastic.

Domenii de aplicare:
- repararea si consolidarea structurilor din beton armat deteriorate in timp si din cauze naturale,
- consolidare antiseismica la structuri aflate in zone seismice.

Exemple tipice de aplicare:
- repararea si consolidarea grinzilor supuse unor eforturi de incovoiere,
- consolidarea structurilor deteriorate de foc,
- consolidarea structurilor deteriorate de cutremure,
- refacerea structurilor bi-dimensionale, cum ar fi: placi, plansee, arce cu deschideri mici si rezervoare cu raza de curbura mare,
- consolidarea structurilor industriale si/sau comerciale, ca o consecinta a cresterii incarcarilor statice aduse de echipamente, utilaje, etc.
- consolidarea planseelor parcarilor in cladiri industriale si rezidentiale,
- consolidarea structurilor supuse vibratiilor,
- consolidarea anti-seismica a structurilor tip bolta, fara cresterea maselor seismice si fara pericolul infiltratiilor de lichide, catre fata interioara a boltei,
- consolidarea elementelor portante la cladiri ce au fost restructurate din motive arhitecturale sau functionale.

Caracteristici tehnice:
- Carboplate este o gama de placi din fibre de carbon extrudate, de inalta rezistenta si flexibilitate, pentru placarea elementelor din beton precomprimat si a structurilor metalice,
- Carboplate poate inlocui tolele metalice conventionale folosite pentru placarea betonului,
- Disponibil in latimi diferite (50, 100 si 150 mm) si cu trei module de elasticitate (170, 200 si 250 GPa).

Datorita compozitiei si procedeelor de productie, care asigura proprietati constante in orice punct al materialului, Carboplate are urmatoarele caracteristici:
- rezistenta mare la intindere,
- greutate redusa,
- grosime mica,
- excelenta rezistenta in timp.

Avantaje:
✅ Spre deosebire de lucrarile bazate pe metodele conventionale, gama de produse Carboplate, datorita greutatii extrem de mici, poate fi pusa in aplicare fara ajutorul unui echipament de ridicare special, intr-un timp extrem de scurt, deseori fara scoate din uz structura.
✅ Spre deosebire de metoda placarii utilizand placi de metal (metoda betonului placat), Carboplate nu necesita o consolidare temporara in timpul aplicarii si inlatura orice risc de coroziune a armaturii aplicate.
✅ Spre deosebire de metoda placarii utilizand tesaturi impregnate pe santier, Carboplate poate fi aplicat repede, iar succesul operatiunii depinde intr-o masura mai mica de abilitatile lucratorului.
✅ Datorita gradului de flexibilitate, Carboplate poate fi utilizat si la structuri cilindrice (bazine, silozuri, bazine de retentie) cu raza de curbura mai mare de 3 m.

Recomandari:
- inainte de aplicare, asigurati-va ca substratul de beton are o rezistenta la intindere >1.5 MPa,
- nu aplicati Carboplate pe beton neintarit, pe suprafetele poroase sau pe beton situat in medii cu umiditate relativa mare (pasaje subterane, subsoluri, etc.),
- este recomandat sa se aplice Mapewrap Primer 1 pentru amorsarea acestor suprafete inainte de aplicarea Carboplate (pentru prepararea si si aplicarea produsului consultati fisa tehnica). Aplicarea ulterioara a Adesilex PG1 sau Adesilex PG2 trebuie facuta cu grija cat timp Mapewrap Primer 1 este inca proaspat.

Pregatirea substratului de beton:
- suprafata pe care se va aplica Carboplate trebuie sa fie perfect curata, uscata, rezistenta mecanic si neteda (rugozitatea nu trebuie sa fie mai mare de 1 mm),
- toate urmele de agenti de decofrare, lacuri, vopsele si lapte de ciment trebuie indepartate de pe stratul suport prin sablare cu nisip,
- daca betonul este deteriorat in profunzime, indepartati partile deteriorate manual sau mecanic, prin hidrosablare,
- indepartati toate urmele de rugina de pe barele de armatura din otel si protejati-le cu Mapefer, mortar pe baza de ciment bi-component cu inhibitori de coroziune sau Mapefer 1K, mortar pe baza de ciment mono-component cu inhibitori de coroziune (urmati metodele de aplicare descrise in fisele tehnice),
- reparati suprafata betonului cu produse din gama Mapegrout,
- asteptati cel putin 3 saptamani inainte de aplicarea Carboplate,
- daca consolidarea trebuie efectuata imediat, utilizati mortar pe baza de rasini epoxidice, cum ar fi Adesilex PG1 sau Adesilex PG2 pentru repararea suprafetelor deteriorate de beton.

Aplicarea Carboplate:
Carboplate este livrat in role care trebuie taiate pe santier, potrivit lungimii dorite, cu un fierastrau electric avand montat un disc diamantat, in timpul fabricarii, suprafetele Carboplate sunt protejate cu o pelicula de plastic. Acest material protejeaza placa impotriva murdariri in timpul taierii, inainte de lipire, aceasta pelicula trebuie indepartata de pe placile Carboplate, care vor veni in contact cu adezivul epoxidic ales, amorseaza suprafata ce trebuie consolidata cu MapeWrap Primer 1 (in special suprafete poroase sau betonul situat in medii cu umiditate relativa mare), aplica un strat uniform de 1-1.5 mm de Adesilex PG1 sau Adesilex PG2 (in functie de temperatura) cu o mistrie plata, peste Carboplate, pe partea pe care pelicula de protectie a fost indepartata, aplica un strat de Adesilex PG1 sau Adesilex PG2 si pe substratul (care trebuie sa fie curat si uscat) pe care se va monta placa. Daca suprafata a fost amorsata cu MapeWrap Primer 1, aplicarea stratului de adeziv trebuie facuta cu grija atata timp cat amorsa este inca proaspata, monteaza Carboplate aplicand o presiune constanta pe intreaga suprafata. Foloseste un cilindru de cauciuc si indeparteaza excesul de rasina cu o mistrie avand grija sa nu misti placa, pentru placarea structurilor curbe, este necesar sa se foloseasca cleme sau suporti care sa mentina placile pe loc, pana cand rasina este complet intarita (de obicei 24 ore inainte de a indeparta suportii temporari), daca este nevoie de mai multe straturi de Carboplate, indeparteaza a doua pelicula de plastic de pe prima placa montata deja, odata ce Adesilex PG1 sau Adesilex PG2 s-a intarit, inainte de montarea placii urmatoare, suprafata placata cu Carboplate poate fi protejata cu Mapelastic, Elastocolor sau o vopsea rezistenta la foc. Protectia stratului poate fi aplicata la 24 de ore dupa montarea placilor.

Caracteristici Produs
Specificatii si detalii

Producator:MAPEI

Recenzii
Rating Produs

Ratingul produsului

0 din 5 / 0 review-uri

Acorda o nota

Scrie un review

Istoric Navigare Produsele pe care le-ai vizualizat
Iti livram marfa prin curier, masina inchiriata, flota proprie sau poti ridica personal produsele din showroom-urile Menatwork.
icon
Livrare specializata
Transport in toata tara
Plateste in siguranta prin: ordin de plata, plata online, plata in rate fixe fara dobanda sau ramburs
icon
Plata in siguranta
OP, plata online, plata in rate, ramburs
Iti oferim consultanta specializata gratuita pentru produsele necesare proiectului tau. Ne poti contacta aici 0372.725.725 sau  contact@emenatwork.ro.
icon
Consultanta specializata
Consultanta prin telefon, e-mail
Ai 14 zile la dispozitie sa returnezi produsele. Fie le inlocuim cu alt model, fie iti primesti banii inapoi
icon
Retur Produse
Perioada de retur 14 zile
Know-How Center Idei. Sfaturi. Recomandari utile.
    Acceseaza produsele in functie de producator
    eMenatwork
    © 2018 - 2024 eMenatwork.ro